Actualitate

Ce se întâmplă noaptea în parcarea celui mai nou centru comercial din Bistrița

Parcarea celui mai nou centru comercial din Bistrița este preferată de adolescenți și tineri din oraș care vin noaptea, se dau cu rolele, cu bicicletele și cu trotinetele, sparg semințe, bat mingea, iar mai nou distrug și coșurile de gunoi din parcare.

Dovada că se întâmplă acest lucru este o filmare postată de administratorii OK Shopping Center care au văzut cum tinerii, certați cu bunul simț și civilizația, au cărat cu trotineta, pe bucăţi, un coş de gunoi din beton care cântprea peste 100 de kg.

”Copii, ce plan aţi avut? Să-l furaţi sau să-l distrugeţi? Uitându-ne pe camerele de supraveghere nu ne dăm seama, de asta întrebăm…

👶 Da, ştim că vă place să veniţi noaptea la OK Shopping Center Bistrita, să vă daţi cu rolele, biciclete, trotinete, să mâncaţi seminţe, să bateţi mingea şi să “marcaţi” în fel şi chip teritoriul… Totuşi, e prea mult şi nu denotă nici civilizaţie, nici educaţie…

🔍 P.S. Aţi fost surprinşi şi de camerele de supraveghere din faţă în care vă vedeţi aşa de bine… 😂 Încă ne gândim dacă să vă lăudăm abilitățile de ninja sau să vă aducem în lumina reflectoarelor… Ce ziceţi? V-ar plăcea?

💪😜 Nici nu ştim dacă să apreciem sau nu faptul că nu aţi lăsat urme şi aţi cărat cu trotineta, chiar şi pe bucăţi, ditamai coşul de gunoi de beton de peste 100 de kg 🚨

Orice distribuire ne ajută să promovăm ideea că doar prin educaţie ne putem civiliza. Mulţumim!”, au scris cei de la OK Shopping Center.

55 comentarii

 • Greșit, nu doar prin educație ne putem civiliza, ci prin amenzi drastice si dosare penale. Asa s-a civilizat si occidentul.

  201
  15
  • In primul rand trebuie amendati parintii, copii fiind minori, pentru cei sapte ani de educatie primiti acasa si pe urma de vazut ce indicatii primesc la scoala, ca nici ei nu sunt usa de biserica. Nu mai avem mult si ne va fi frica sa iesim din casa. In cei 34 de ani de democratie, ca sa nu spun haos, am reusit sa distrugem tot si ce este cel mai grav viitorul acestei tari.

   29
   4
  • Păi acolo e privat, nu e nimic bun public și poliția nu are treabă!!! Să-și pună singuri paza…
   Dar da! Cei 7 ani de acasă se văd!!!

   45
   23
  • @aurel
   Politia nu are treaba …. SERIOS ? Dacă cineva da o spargere la tine acasă, politia nu are voie sa intervină?
   Cred ca e necesara o explicație sa nu creadă lumea ca nu ai creier .

   54
   8
  • 🤣🤣🤣🤣păi cine ce spargere a dat???? Au tăiat gardul?
   Au săpat tunel să intre undeva?
   Ce treaba are poliția să păzească o proprietate privată????
   Doamne????
   Pe bune??? Poliția trebuie să păzească parcări private?
   Ok, e condamnabil gestul copiiilor, dar fă frate reclamație la poliție și aia cercetează și iau măsurile care se impun!!!
   Repet, proasta creștere se vede, e clară, dar asta e cultura de acasă, de la tv, asta e mentalitatea!!!!

   19
   10
  • 📷 🛹 🚙 🛴 nici nu știu dacă e de râs, sau e de plâns…
   De pe camera video, rezulta ora 00:01 sâmbătă, deci NU e ok, la miezul nopții, o gașca de copii adunați acolo…

   1.Mă copii, ce căutați voi la ora aia că huhurezii , singuri într-o parcare? Sau cum ne-ar fi zis noua bunicii noștri: MĂ COPILE! SA NU TE PRIND CA -MI UMBLI BRAMBURA NOAPTEA SINGUR PE DRUM!!! vREI sa pățești ceva?! Rău?!

   2. Tot din video , se vad ceva mișcări de mașini 🚙 (auto) în stânga, cum se da jos din mașină un tânăr cu jacheta albă? Și-și salută „give me5″ tovarășii ”
   DECI SUNT copii MAJORI? Daca conduc auto?

   3. Măi copii, chiar NU este frumos ce ați făcut acolo! Nici vouă nu v-ar placea sa vă umble un străin în rucsac și să vă deșurubeze skate-boardul!!!
   Ați distrus ceva ce NU era al vostru!

   4💪. Daca tot l-ați „dovedit” pe coșul ăla de 100 kg, și l-ați cărat pe trontineta…înseamnă că „e de pus skate-boardul, trotineta in cui! ” De-a cum”‘ sunteți mari, MAJORI, hai la înrolare, la treabă, in armată, cu voi, că are țara nevoie !!!!
   Fiți cuminți! Dacă nu….veți suporta , probabil, consecințele acțiunilor voastre.

   31
   2
  • Si Vestul are problemele lui! Dar se poate încerca și la noi cu amenda și dosarul! Trăim intr-o lume care FIERBE! ––
   ––
   „În noaptea de 10 spre 11 mai 2024, 🚗⛟ 🚛un șofer de TIR (camioneur) român a fost ucis de un capac de canal aruncat de pe un pod, pe o autostradă din Belgia. Fratele său a vorbit pe 15 mai 2024.–‘-
   Evenimentele s-au petrecut pe autostrada E42, în apropierea orașului Héron din Belgia, potrivit Parchetului Namur. Cei vinovați,(minori) care consumaseră psihoactive/ „gaz hilariant ” au aruncat capacul de metal atârnat de o frânghie , în cabina unui camion care trecea^ acrsta a trecut prin parbriz, ucigând pe loc șoferul!” https://www.midilibre.fr/2024/05/15/elle-lui-parlait-mais-il-etait-deja-mort-le-chauffeur-tue-par-une-plaque-degout-etait-avec-sa-femme-lors-du-drame-son-frere-temoigne-11952534.php

  • Serios. Politia locala e plătită din bani publici, de când trebuie sa asigure paza unui imobil privat?

   33
   20
  • Și,mai vrem schimbare🧠💣🧠💣🧠🙈🙈🙈🙈
   Principalii vinovati sunt PARINȚII☝️
   CE CAUTĂ LA ORA ACEEA AFARĂ🤔
   DAR☝️
   INDIFERENT UNDE MERGE,CF,SĂ FIE CU BN SIMT☝️
   RESPECTUOȘI ☝️
   Dar,în ziua de azi🤔
   RAR VZ ACEST LUCRU😪😪😪
   TE MAI MIRI DC SE INTAMPLĂ ATÂTEA 🤫
   Păcat, o bulină🔴 pt oraș ☝️

   8
   5
 • O parcare la periferia orasului,asa este peste tot,doar nu ati crezut ca Bistrita este manastire de maici!

  17
  31
  • Toate aceste facilități pentru copii şi tineri pentru a avea suces ar trebui să fie amplasate în noile cartiere ale Bistriției unde chiar sunt copii şi tineri aşa ar face nişte oameni cu cap.

   25
 • Am vrut să-l mutam ca ne încurcă. Dacă nu vă convine închideți și plecați, asta este pista noastră.

  27
  55
 • De preferință administratorul împreună cu factorii decizionali, respectiv cei care distrug și fac murdar, sa fie puși la curățenie, muncă în folosul comunității ,fără retribuție financiară, trimiși la SuperCom pentru măturat orașul!

  43
  5
 • Dacă e parcare privată, patronii să-și angajeze pază. Dacă e domeniu public, Poliția, Jandarmeria, Politia locală să își facă treaba…

  38
  1
 • Bistrița are nevoie ca de aer de o centură nouă pe lângă Monariu care să scoată traficul de tranzit şi mizeria din oraş.

  104
  3
 • Surpriză, supriză Cum adolescenții nu merg cu rolele la Patinoarul Sintetic probabil cel mai mare din țară amplasat foarte prost în Parcu Mare un cartier profund îmbătrânit de aceea în permanță pustiu şi culmea preferă să meargă în parcări mult mai aproape de casele în care locuiesc ?!

  47
  6
 • Cred ca ăștia au știut ca nu au autorizație pentru mol.🤣🤣🤣
  Doamne feri de un incendiu ca presupun ca nu au nici autorizație de la pompieri.

  8
  18
 • Când suntem de doi-trei ani, suntem liberi, spontani, fericiți, creativi , individualiști, și facem ce vrem si ce ne place.
  După care , vine societatea și ne “civilizează” adică ne limitează acțiunile – ; nu trage pârțuri în public, nu ascultă muzica dată tare, nu fuma înăuntru, nu intra încălțat în casă, nu mai dansa așa, pentru că este vulgar, abține-te.
  Cu cât suntem mai “civilizați” cu atât suntem mai banali, mai storși de viață, mai previzibili, mai anonimi, mai plictisitori, cam așa ca nordicii.
  Ei vor să civilizeze minoritățile, adică să fie la fel de plictisitori ca și ei; adică să nu mai umble cu cortul de colo colo, să nu mai experimenteze, să nu mai viziteze, să nu cânte la un instrument, să nu se războiască, să nu trăiască de pe o zi pe alta .
  Să fim civilizați, adică dresați!
  Îți amintești ce ai făcut în data de 21.09.2002?
  Sigur ca da, același lucru ca în fiecare zi :
  M-am trezit la ora 6, am mers cu trenul la muncă, am muncit de la 8 la 16, am mers cu trenul acasă, am mâncat de cină, m-am uitat la știri, m-am culcat.
  Ce bine era când nu eram civilizat, eram liber ca tiganii cu cortul. Fiecare zi era altfel, imprevizibilă.
  Siguranță este opusul libertății!
  Cu cat ești mai în siguranță, cu atât nu se întâmplă nimic în viața ta.
  Un leu la Grădina Zoologică este în siguranță, are mâncare, medic veterinar, …
  Un leu pe Savană este în pericol de a fi împușcat, de a fi atacat de alți lei, de a nu găsi mâncare, dar are o viață mult mai interesantă decât leul civilizat, aflat în siguranță , înconjurat de camere de supraveghere și de lămpi LED….
  Tinerii ăștia sunt leii de pe Savană, pe care societatea vrea să-i dreseze și să-i civilizeze!

  10
  39
 • @thTheodor lasă-mă, lasa-ne, lasă -ne!!! In curățenia noastră, și cu regulile mele de igiena-corporala și de „bune-maniere” pt copiii mei. 👍
  Mie îmi place așa. Ex: Să fie curat in casă, sa ne spălăm pe dinți și
  să NU ne suflam mucii cu degetele !!!.
  –––-

  P.s.
  Tu încă vorbești „despre”..cum sa fie .stilul tau de viață….
  Uite , alții au făcut-o deja!
  Succes in marea ta aventură prin viață!
  Vizionează
  https://youtu.be/hK0xFp47eUw?si=iG2v2EfNNT00eT5Y
  din Franța spre Palestina cu măgarul 🐴🐕🌝👶🤰 „Povestea uimitoare a familiei cu 4 copii 🇫🇷care străbate două continente, în căruţa trasă de măgar” pe YouTube
  https://youtu.be/hK0xFp47eUw?si=IYsLCxtrds_jiULJ

  20
  3
 • Măi copii ai durerii clamate în ”public”. Parcarea poate fi proprietate privată și totuși să fie un ”loc public”.
  Orice magazin este proprietate privată, dar cât timp au acces cumpărătorii în el este un loc public. Prin urmare – în locurile publice – se impun respectate regulile civilizației indiferent de natura proprietății. Iar organele să pună bulanul legii pe cei care le încalcă, civilizându-i.

  14
  7
 • Pentru ca adolescenți şi copii din noile cartiere ale Bistriței să-şi poată consuma energiile cu folos este nevoie urgentă de construirea Stadionului de Rugby în mijlocul oraşului pe strada Drumul Cetății pe terenul unde a fost LDP.

  76
  10
 • Cum vor putea ajunge în siguranța copii din Bistrița la Bazinul de Înot de la marginea oraşului la granița cu Livezile ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Din nou cei din Beclean ne dau clasă unde bazinul de înot sa construit în mijlocul oraşului tocmai pentru ca toți copiii din oraş să ajungă foarte uşor la bazinul de înot.

  43
  1
  • Ar merge copiii pe jos la bazin așa cum merg și la școli, licee … de asta traficul în Bistrița e minunat când au vacanță copiii..

   1
   7
  • Din cauza tâmpenilor ăstora de proiecte traficul din Bistrița este aglomerat tot timpu.

   14
 • Pietolizarea Centrului Vechi sa dovedit un eşec de proporți monumentale este necesar redeschiderea circulației pentru a readuce oamenii în Centru.

  48
  4
 • Zidul Cetății este cea mai veche și valoroasă parte a Bistriței .
  Zidul cumva a reușit să scape tuturor dezastrelor, pe porțiuni a reușit să scape de decretul pricipelului Austriac carea vrut să-l dărâme integral, a reușit să scape furiei comuniștilor însă se pare că nu reușește să scape de acești noi administratori inconștienți ai orașului. Zidul Cetății trebuie restaurat și pus la adevărata valoare printr-un sistem de lumini monumental. Pentru protejarea lui trebuie interzis accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru, și trebuie încurajat pe aceste străzi doar accesul pietonilor și bicicliștilor, împreună cu pista de biciclete și aleia de pe valul de pământ de apărare din Parcu Mare vor face o buclă agreabilă de plimbare cu bicicletele și pietonală. Aceste străzi pot fi incluse în traseul Turistic de timp Urme de Pași numit ” Pe urmele Cavalerilor ” care cuprinde străzile Dogarilor-Mihail Kogălniceanu- Ecaterina Teodoroiu-Barbu Lăutaru-C R Vivu-Bisticioarei-Crinilor-I Slavici- Subcetate până la ruinele primei Cetăți a Bistriței de pe Dealul Cetății acolo unde se vede acum antena de telefonie mobilă.
  https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ

  43
  1
 • Faceți rezerve de alimente, cereale pentru vremuri dificile/grele
  altfel atunci când războiul se va extinde și în Europa, veți pune pe masă/mânca :
  piste de biciclete, bazine de înot, centuri ocolitoare, pasaje subterane, parcări supraetajate…

  1
  29
 • Pentru ca tinerii din Bistrița să-şi descarce într-un loc sigur pasiunea pentru motoare şi să nu mai producă accidente pe străzi este imperativă construirea Pistei de Karting în Cocoşu aşa cum este prevăzută deja în PUZ-ul aprobat.

  44
  • Mai tunde cineva iarba din Squarul Verde de pe strada Drumul Dumitri Nou ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Nimurugilor când reuşiți să reparați fântâna decorativă şi sã amplasați echipamentele pentru joaca copiilor ?!

   19
  • Extremă urgență construirea circuitului de Karting din Cocoşu unde toți aceşti tineri zăbăuci acum să învețe să conducă în siguranță şi în special dacă vor să fie în club o să fie obligați să învețe reguli de circulație mai ales regulile de circulație preventivă.

   12
 • Locuitori din partea de Nord a oraşului nu au nici măcar un parc în Sud sunt mai multe. Lazany tu vrei să faci parcuri numai în zona unde ai tu casa ????????????????????????

  35
  1
 • Bistrița nu are nici-un Mall toate reşedinţele de județ de lângă noi au cel puțin un Mall. Bistrița este de râsul Ardealului. Un Mall trebuie construit pe strada Simion Mândrescu pe terenul unde a fost Roseyanis.

  27
  • Bistrița este în urmă față de celelalte reşedințe de județ din Ardeal la toate capitole.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.