Actualitate

Tartan pentru încă 21 de spații de joacă din Bistrița și localitățile componente

Consiliul Tehnico-Economic al Primăriei Bistrița a avizat favorabil studiul de fezabilitate referitor la turnarea cauciucului de protecție pe alte 10 spații de joacă, etapă ce precede aprobarea într-o viitoare ședință de Consiliu Local.

Este vorba de locurile de joacă de la adresele:

strada Arțarilor, bl. 46 – Aleea Brândușei, bl. 25;

– strada Arțarilor, bl. 28-32;

– Aleea Șoimilor, bl. 1;

– Aleea Zambilelor, bl. 5;

– Aleea Plopilor, bl. 4;

– spațiu de joacă din localitatea componentă Sărata;

– spațiu de joacă din localitatea componentă Viișoara;

– strada Sucevei, bl. 20;

– Intrarea Muncelului, bl. 5-7;

– Aleea Tihuța, bl. 7-9.

”În prealabil, pe amplasamente au fost deja montate echipamentele de joacă, fiind realizate și împrejmuiri cu gard confecționat din stâlpi metalici și scânduri. Menționăm că, în momentul de față, suprafețele locurilor de joacă sunt constituite din zonă cu iarbă ce prezintă unele inserții de pietriș în urma lucrărilor de montaj ale noilor echipamente de joacă pe amplasament”, spune primarul Ioan Turc.

Pe de altă parte, vor intra în execuție încă 11 locuri de joacă unde se va aplica tartan, corespunzător adreselor:

– Valea Căstăilor (strada Libertății)

– Aleea Margaretelor, zona bl.2;Al

– Aleea Pârâiașului, zona bl. 1-2;

– strada Dragoș Vodă, zona bl. 2;

– strada Colibiței, zona bl. 28-30;

– localitatea componentă Sigmir (curtea grădiniței);

– Aleea Rotundă, zona bl. 2;

– Aleea Plopilor, zona bl. 7;

– strada Romană, zona bl. 2;

– strada Arțarilor, zona bl. 30;

– Parcul “Regele Mihai I al României” (strada Parcului).

”Municipalitatea acordă o atenție deosebită perimetrelor în care sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, acestea fiind periodic modernizate, atât în ce privește suprafețele, cât și echipamentele montate. De asemenea, vom derula un proiect prin care în aceste spații va fi montat mobilier smart, dar vom continua și identificarea de noi terenuri care să poată deveni locuri de joacă pentru copii”, a menționat primarul Bistriței.

29 comentarii

 • mulțumim domn primar, suntem mai multe mame satule de juliturile copiilor în coate și genunchi. Excelent, avem o grija mai puțin.

  6
  32
  • Dacă în loc de 5 erau numai 3,aveau cu 2 griji mai puțin…
   E greu într-adevăr să-ți vină 5 „juliți” acasă, în chiria aia scumpă.

   2
   7
 • Așteptam de multaaaaa vremeeee aceste „covorașe”, anti-trauma” sintetice, sau Tartane, ziceți-le cum vreți…mai ales în Parcul Mare🌳(langa Lidl) . (Parculetul/spațiul de joacă e hiper-aglomerat in weekenduri și primăvara/vară și super noroios după ploi). Speram sa fie amplasate curând , până
  La 1 iunie ?🟦🌝🟧3️⃣💟🛑4️⃣ copiii se vor bucura , cu siguranță. Spațiul va fi mai frumos, mai colorat și mai sigur pt ei.

  3
  39
  • Nu are legătură cu faptul că ne place sau nu ne place de Turc că nimeni nu-l va lua de bărbat sau de femeie că este la modă acum sau cu ce a făcut sau mai bine spus cu ce nu a făcut. Aici este în legătură că mulți părinți sau săturat să străbată tot oraşul sã-şi aducă copii până în Parcu Mare fiindcă în cartierul lor nu au nici un loc de joacă pentru copii.

   32
   2
 • Ciudat cum în noile cartiere ale Bistriței unde sunt acum cei mai mulți copii nu a fost făcut nici măcar un singur loc de joacă pentru copii.

  48
  2
  • @Realitate
   Excelent! 🛴🪁🧩 Sa se facă zeci de spații de joacă!! parculete și Tartane, in toate cartierele! Numai sa se facă. Deocamdată sunt proiecte,avize,semnături,vorbe.

   Am ajuns sa ne certăm părinții între noi! Doamne…🤦

   Cât despre Parcul Mare > cu ce este parcul de vină? Normal că e mai atractiv, are umbră, păsări, veverițe, chioșc de acadele, vată -pe-bat, mașinuțe, Lidl aproape, peștișori. Etc etc, muzică de la stadion când e un meci, alei; frații mici pe hinta,când unul (frate(mai mare face handbal la S.Polivalenta….Tren Thomas vara,
   blah blah…Asta e! Personal nu-mi place înghesuială din parcul mare,așa că succes,! Cu mklte spații de joacă peste tot.

   10
 • Patinoarul sintetic pentru a fi folosit trebuie mutat din Parcu Mare un cartier îmbătrânit vai de capul lui într-un cartier unde sunt copii aştempăm Direcția de Statistică să ne spună care este Cartierul din Bistrița cu cel mai mare procent de copii?

  20
  2
  • La Altă bazaconie:
   De ce?
   –ce-a fost acolo pe terenul ăla înainte sa vină Lidl?
   Era iarba sau parcare? E cam la capăt de parc,nu; eu cred că supermarketul e util acolo, toată lumea/copiii din parc merg după apa, suc, croissante etc/ plus locuitorii din vecinătate. E mereu plin.

   5
   12
  • @ R, Înainte de Lid acolo erau două terenuri de sport care cam ilegal au fost desfințate. Nu există nici-o utilitatate pentru un hipermarchet într-un Parc liniştit. Sunt şi ceva kioşcuri de unde copii pot să-şi ia apă, croasanturi etc nu este necesar un hipermarchet într-un parc care culmea a distrus două terenuri de sport.

   11
   3
 • Pentru copii din cartierul Aurel Vlaicu unde nu este nici-un loc de joacă trebuie amenajat urgent un loc de joacă în squarul verde de pe strada Drumul Dumitri Nou ( în apropierea intersecției cu strada Simion Mândrescu ).

  36
  3
  • La : @bazaconii
   Mie BAZACONII mi s-au părut astea:
   ”Dino Park”🪨🦕🐊in Parcul Mare-
   https://timponline.ro/jurasic-parc-municipal-expozitie-de-dinozauri-animatronici-video/
   Jurasic Parc… Municipal. Expoziție de dinozauri animatronici – TimpOnline.ro
   Cât și tablourile alea „Portrete” din TABLA lipite /bătute cu cuie/sârmă/paie de copaci , care apoi au rupt scoarța copacilor etc ..și au fost mâzgălite cu graffiti….
   Ce urmează aici ? Parc cu Tiroliane?!

   15
   1
  • Corect DinoPark, Nu ştiu dacă este cea mai mare bazaconie apărută în Parcu Mare însă cea mai periculoasă este bazaconia de Trenuleț Turc care chiar a făcut victime printre copii. Încet dar sigur Parcu Mare se transformă într-un kitch de Parc de Distracți urmează să vină Lazani un nou primar şi ăsta vrea să transforme Parcu Mare. Toți primari care vin au o boală mentală că vor să trasforme ei Parcul Mare că nu le place ce a făcut predecesorul, atâta se va transforma Parcul Mare până nu va rămâne nimic din el. Nu ştiu dacă vor fi tiroliene în Parcu Mare probabil că da însă cel mai potrivit ar fi că tot vor ei să unească Parcu Mare cu Pădurea Codrişor să poată să distrugă pardon să transforme şi Pădurea Codrişor aşa că ar fi potrivită o nouă instalație de telescau sau mai bine o telegondolă care să coboare de la blocurile ce se vor construi poienița din mijlocul Pădurii Codrişor pe strada Tabără să coboare prin pădure printre copaci să traverseze Bistrița să admire rahați plutitori să treacă peste stadion să demoleze tribuna dinsprea parc pentru a avea loc să treacă telegondola şi să aibă stație la baza Turnului Dogarilor chiar mai mult de atât de la baza Turnului Dogarilor să treacă peste blocuri până în Piața Centrală colț cu strada Liviu Rebreanu 🤣

   21
  • Dacă dezvoltatorul marcă banu acolo unde trebuie atunci se va face şi asta aşa cum prin cinism se va asfalta cu dedicație strada Tabără.

 • Încă nu este amenajat nici-un loc de joacă pentru copii în carierul Goldiş. Există un spațiu disponibil pe strada Drumul Cetăți în apropierea străzi Drumul Dumitri Vechi unde se poate amenaja un loc de joacă pentru copii.

  36
  2
 • Ați putea să amenajați un loc de joacă pentru copii în curtea clădiri primăriei de pe strada Cuza Vodă . Acolo este un loc foarte sigur ferit de traficanți de droguri fiindcă este exact vizavi de Jandarmerie.

  34
  1
  • În cadru bazei sportive Zefirului pe locul fostei centralei termice a Bistriței se poate amenaja şi un loc de joacă pentru copii.

   26
   2
  • Unde altundeva decât în curtea polițiştilor de la paşapoarte de pe Cuza Vodă poate fi un loc de joacă mai sigur ferit de distribuitorii de droguri şi bețivi ?!

   16
 • Locuitori din Centru Bistriției vor să se desfințeze locurile de joacă vezi aici ultimul exemplu cei de pe Aleea Greuceanu care printr-o petiție au cerut desființarea locului de joacă de pe strada lor. Într-un fel au dreptate nu are rost un loc de joacă într-un cartier profund înbătrânit fără copii, eu nu spun să se defințeze locurile de joacă din Centru ( dacă există doar un singur copil merită păstrat locul de joacă ) însă măcar faceți un locuri de joacă acolo unde este nevoie de ele adică în noile cartiere ale oraşului.

  29
  1
 • 🏈🏉🏟 Stadionul de Rugby de pe strada Drumul Cetății va putea rezolva necesitățile copiilor şi tinerilor pentru realizatea lui trebuie numai puțină voință politică nu este mare lucru că nu este necesar să fie o imensitate de stadion.

  44
  1
 • Terenul dintre blocul de pe Arțarilor (Nr 26) și Română (colț cu Trandafirilor, în spatele blocului S2) este o pârloagă. Există un loc de joacă acolo, însă s-ar putea crea și locuri de parcare acolo. Cerere există!

  • @ Oswald , Parcarea de pe Trandafirilor trebuia să fie făcută acolo unde a fost punctul termic aşa cum au cerut locuitorii din cartier însă deh primarul Turc a preferat să înghesuie acolo un nou bloc pentru neamurile din Primărie.
   Întodeauna interesele neamurilor din Primărie au prioritate față de locuitorii din cartiere.

   21
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.