Din 15 martie, elevii din Bistrița-Năsăud vor învăța chiar de la avocați mai multe despre drepturile și responsabilitățile lor, dar și despre răspunderea penală și civilă. Și în județ demarează proiectul Fii avocat în școala ta! al cărui scop este de a sprijini tinerii pentru ca aceștia să poată reacționa adecvat la problemele generației lor.
”Orice drept stă alături de o obligație corelativă. Copiii, tinerii sunt vulnerabili și credem că este foarte important că ei să își cunoască drepturile și libertățile. Avem convingerea că ei trebuie să fie responsabilizați, în aceeași măsură, și cu privire la necesitatea respectării obligațiilor care le revin”, transmite conducerea Baroului Bistrița-Năsăud.
Din 15 martie 2022, va începe și în județul Bistrița-Năsăud proiectul Fii avocat în școala ta!
20 de avocați s-au oferit să țină cursuri în școli și licee și să le vorbească elevilor despre drepturi, responsabilități, răspundere civilă și penală.
Proiectul a fost inițiat de către Uniunea Națională a Barourilor din România. La nivel județean, a fost semnat un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.
”Fii avocat în școala ta este un proiect care își propune să provoace mintea tinerilor, să-i scoată din zona de confort pentru ca ei să-și pună întrebări. Ne dorim să le transmitem acestora faptul că libertăți fundamentale, născute din revoluții, cum este libertatea de expresie și de opinie, pot avea reversuri fatale ca pornografia sau extremismul. Or, soluția magică se află în ei și în felul în care percep realitățile din jurul lor”, menționează UNBR.
- Ostermarkt, cu atelier de pictat ouă și paradă a portului popular săsesc, a dat viață pietonalului - 01 aprilie 2023
- Perspective noi în Cocoș. Pe lângă agrement, se prefigurează și o zonă de ”tehnologie înaltă” - 01 aprilie 2023
- Peste 150 de specii de păsări din Bistrița-Năsăud, surprinse în diverse ipostaze de profesorul Bazga - 01 aprilie 2023
maria
Las că nu-i rău, că așa mai trec unii avocați pe la școală; se pare că au nevoie, întrucât unii nu au trecut cam de mult.
Casta asta ilustrează mai mult decât oricare alta zicala: pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.
Luați aminte, nu tot ce zboară se mănâncă (decât între ei).
Gaudeamus igitur
O sa li se spuna ca au drepturi si acasa , iar parintii nu mai au voie sa aplice constitutia familiala(pedeapsa,nuiaua).
Atata vreme cat copiii depind de parinti au dreptul sa taca si sa se supuna celor care trudesc din greu pentru ei.
E destul de grea viata parintilor cu copiii ….mai ingreunati-o voi cu drepturi si protectie care ofera un fals sentiment de siguranta.
Dreptul cetateanului roman
Dupa 32 de ani…. e bine si acum! Incepand cu „generatiile” ce vor urma , romanii isi vor sti „drepturile”! Efectul se va vedea peste cativa ani buni! Sper sa constietizeze acest avantaj, incepand de pe bancile scolii!
E un inceput!!!