Economie Sport

Gloria, 2 milioane de la buget. Ovidiu Creţu: Negociem ca baza să rămână a bistriţenilor

Consiliul Local a alocat, joi, în şedinţa de buget, suma de două milioane de lei clubului Gloria Bistriţa. Decizia a fost luată cu 16 voturi “pentru” şi două “împotrivă”. Doi consilieri nu au votat. Primarul a reuşit să convingă majoritatea consilierilor că banii vor fi folosiţi pentru ca Primăria Bistriţa să negocieze ca baza sportivă să rămână în proprietatea bistriţenilor.

În discuţiile din Consiliul Local de joi s-a făcut referire şi la clubul Gloria. Se pare că, în proiect, era „ascunsă” undeva alocarea a două milioane de lei clubului din Parcul Municipal.

Alexandru Toniuc (PER) a luat cuvântul şi a spus că situaţia Gloriei trebuie discutată separat şi că nu i se pare normal să se aloce 2 milioane de lei Gloriei fără discuţii serioase, mai ales că, la ora actuală, se pare că patrimoniul Gloriei e împărţit în două, pe două ONG-uri, iar dacă se dau 2 milioane de lei, aceştia se duc unui singur ONG, iar Primăria Bistriţa ar plăti, de fapt, două milioane pe jumătate de teren.

Primarul Ovidiu Creţu a intervenit şi a spus că e o „măsură înţeleaptă” ca CL să nu lase baza sportivă a Gloriei altcuiva. „Putem zice că renunţăm la respectiva bază, dar eu cred că nu e înţelept. Chiar dacă a fost făcută pe banii municipiului în mare parte, cu atât mai mult nu o putem lăsa. Da, nu este o hotărâre de Consiliu, dar putem da una”, a declarat primarul.

Kiss Laszlo (PP-DD) a declarat că el cere transferul sumei de două milioane de lei propuşi pentru Gloria Bistriţa la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” pentru finalizarea lucrărilor la campus. „Gloria Bistriţa nu face performanţă. E lanterna roşie de nu ştiu câţi ani. Din câte am înţeles, baza sportivă a fost a municipalităţii şi a ajuns gratuit la Gloria. Tot gratuit ar trebui să o primim înapoi şi tot aşa ar trebui să o primim înapoi”.

Alexandru Toniuc a revenit şi a spus că nu ar trebui transmis Gloriei mesajul că CL Bistriţa e „pregătit” să cumpere patrimoniul şi că o eventuală decizie în acest sens ar trebui luată cel mai devreme la rectificarea bugetară şi nu acum.

Maxim Gagea (PER): „Care parte o cumpărăm? A FC Gloria sau a ACF Gloria? De ce nu aşteptăm licitaţia publică dacă tot e firma în insolvenţă? Apoi, dacă e licitaţie, poate veni orice investitor din fotbal să cumpere echipa şi să continue activitatea? Banul public trebuie să urmeze interesul public. Managementul defectuos de 20 de ani se vede acum. Să ne amintim câte proprietăţi au fost înstrăinate de acest club. Noi nu susţinem să dăm Gloriei 2 milioane de lei în condiţiile în care mai şi cumpărăm patrimoniul, nu am înţeles care jumătate”, a declarat consilierul PER.

Mihai Sărmăşan (PDL): „Cunoaştem  situaţia clubului Gloria care a primit acum 15-20 de ani de la municipalitate acest patrimoniu, ca şi multe alte terenuri. E regretabil şi îmi pare rău că s-a ajuns aici. Managementul defectuos a făcut să se ajungă aici. Consider că nu mai poate continua alocarea de bani pentru Gloria. Banii nu sunt pentru activitatea sportivă. (…) Nici noi, nici CJ nu îşi poate permite să preia patrimoniul la suma de 10 milioane de euro. Susţin ca banii să fie folosiţi pentru cu totul alte investiţii decât să ajutăm Gloria Bistriţa. Municipiul are nevoie de alte investiţii”, a spus Sărmăşan.

Ovidiu Creţu şi-a exprimat şi el punctul de vedere legat de Gloria: „E limpede că interesele celor care ne-au trimis în CL sunt diferite. E clar că echipa ecologistă e mai sensibilă la o frunză de pe malul apei decât la problema unei echipe susţinută timp de 20 de ani de Jean Pădureanu. Respect opţiunile pe care le aveţi chiar dacă nu sunt de acord cu ele. Eu sunt convins că pe mulţi dintre noi care stăm la aceeaşi masă cu colegii de la PER şi PP-DD ne-au trimis oameni care au interes să existe sport la Bistriţa şi de performanţă şi de amatori. Gloria Bistriţa e un nume drag bistriţenilor. E o echipă care ne-a scos în elita fotbalului din România o grămadă de ani şi eu cred că avem nişte responsabilităţi din acest punct de vedere. Nu se pune problema să cumpărăm cu 10 milioane de euro baza sportivă. Cei 2 milioane de lei (prevăzuţi în buget -n.r.) îi punem la cheltuieli şi cu ei negociem ca baza sportivă să rămână a bistriţenilor. Nu ne putem asuma riscul să o pierdem, să o cumpere cineva şi să o transforme în spaţiu cu blocuri sau cu birouri. Noi avem obligaţia să oferim şi acest sector de circ populaţiei noastre, apropo de pâine şi circ. (…) Nu este de ici de colo ca un oraş cu 80.000 de locuitori să aibă o echipă în prima ligă ţinută cu bani din te miri ce. Şi alte oraşe susţin echipe din prima ligă mai mult decât am făcut-o noi. Au căzut din prima ligă şi tot le-au susţinut. Noi, dacă ei au probleme, ne ferim. Haideţi să fim solidari cu ce suntem”.

Viceprimarul George Avram, preşedinte de şedinţă, a supus la vot apoi secţiunea prin care Gloriei Bistriţa i se alocă două milioane de lei, sumă prevăzută la cheltuieli de capital. Cu 16 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi doi consilieri care nu au votat, proiectul a fost aprobat.

Etichete

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS