Comunicate

Mic ghid de cum să alegi un tensiometru potrivit pentru tine

Ne aflăm în era în care sănătatea devine ceva de care chiar ajungi să te îngrijorezi, mai ales de la o vârstă. Fie că vorbim de afecțiuni de care deja suferi și pe care vrei să le ții sub observație sau despre afecțiuni la care ești predispus, în ambele cazuri trebuie să fii precaut. Așa că ai nevoie în casă de o mică trusă cu esențiale. Din ce în ce mai mulți oameni suferă sau sunt predispuși la afecțiuni cardiovasculare, iar un instrument esențial care ar trebui să fie în trusa aia cu esențiale a oricui este un tensiometru. Cu ritmul ăsta alert al vieții moderne și stresul cotidian, menținerea unei tensiuni sănătoase chiar devine o prioritate. Tensiunea arterială este o măsură crucială a sănătății cardiovasculare și a bunăstării generale a oricui, chit că suferi sau nu de vreo afecțiune.

De ce ai avea nevoie de un tensiometru în casa ta? Simplu, pentru a-ți monitoriza regulat tensiunea arterială fără a recurge la o grămadă de vizite la medic. Acest dispozitiv e simplu de utilizat și de depozitat, care te ajută să îți dai seama dacă sunt mici nereguli în ceea ce privește tensiunea ta. Și dacă te știi cu probleme cardiace, asta nu poate să fie decât un avantaj.

Astfel, în acest articol o să vorbim despre tensiometru. Ce? Cam tot ce ar putea să te intereseze dacă vrei să îți iei unul nou. Așa că, dacă ai puțin timp și vrei să îți iei un tensiometru, în articolul de azi o să afli informațiile de bază, ca să nu te apuci să îți cumperi de capul tău un tensiometru.

Cum funcționează un tensiometru?

Înainte de a-ți cumpăra un tensiometru, trebuie să știi și cum funcționează. Deci, ce face un tensiometru mai exact? Cel mai simplu spus, acesta măsoară presiunea sângelui din vase.

El se folosește de o manșetă, pe care ți-o pui pe braț și care se umflă atunci când pornești aparatul. După ce se umflă, se exercită o presiune asupra arterelor, iar la un moment dat presiunea scade treptat, moment în care începe și înregistrarea tensiunii. După ce se afișează rezultatele, vei vedea două numere scrise sub forma asta: 120/80. Primul număr indică presiunea maximă, adică cea sistolică, iar al doilea număr reprezintă presiunea minimă, adică diastolică.

Cum îți alegi un tensiometru potrivit?

Acum că ți-am explicat cum stă treaba cu tensiometrul, haide să îți spunem și cum să îl alegi și în funcție de ce. Ca să fie bun, nu trebuie să fie obligatoriu cel mai scump, un tensiometru bun este cel care arată valori cât mai exacte, dacă este utilizat corect. Cel mai exact tip de tensiometru este unul electric, deoarece este ușor de folosit.

Astfel, un tensiometru bun trebuie să fie ușor de utilizat. Nu trebuie să stai să răscolești manualul de instrucțiuni pentru a vedea pașii pe care îi ai de făcut. Trebuie să pui tensioemtrul la mână, să prinzi bine manșeta și să stai cu mâna întinsă și să nu te miști. Pe lângă ușurința utilizării, un tensiometru ar mai trebui să fie ales și în funcție de afecțiunile de care suferi. Așa că, sfatul medicului este cel mai important. Dacă te știi cu afecțiuni cardiace, consultă-te înainte cu medicul pentru a vedea care este cea mai potrivită variantă pentru tine. Poate că ai o afecțiune care necesită un anumit tip de tensiometru.

Ce trebuie să aibă un tensiometru?

Acum că am vorbit cum să îți alegi tensioemtrul, haide să vedem și ce ar trebui să aibă un tensiometru bun.

Manșeta ar trebui să fie ușor de fixat și adaptabilă pentru diferitele dimensiuni ale brațului. Poate ai un braț mai subțire sau mai gros, ar trebui să alegi un tensiometru cu o manșetă reglabilă. Pe lângă asta, acesta ar trebui să ofere cât mai multe informații despre măsurători și să aibă o adaptabilitate în funcție de alte aspecte clinice, precum aritmiile.

Etichete