În piaţa de pe strada Tărpiului, miercuri au început să fie sacrificaţi miei aduşi de ciobani din tot judeţul. Mai mulţi măcelari i-au ajutat pe bistriţeni să aleagă meii potriviţi, apoi i-au cântărit după care i-au asomat şi sacrificat într-un loc special amenajat de municipalitate. Pentru aceste servicii, măcelarii au perceput 20 de lei pentru fiecare miel.
La rândul lor, ciobanii care au venit cu miei de vânzare au cerut între 12 şi 14 lei pe kilogram (în viu) dar, chiar şi aşa, kilogramul de carne este mai ieftin decât cel din magazin chiar şi cu 10 lei.
Deja, în Piaţa Decebal, mielul se vinde cu preţuri între 29 şi 35 de lei kilogramul, cele mai scumpe fiind măruntaiele şi pulpa, cei care cumpără doar carcasă sunt obligaţi să dea bani în plus dacă vor să facă şi drob.
Pe pagina noastră de facebook puteţi vedea mai multe imagini din piaţa de pe str. Tărpiului, unde se sacrifică şi se comercializează miei de Paşte.
Adaugă comentariu