Timp de gândire

Noi cu cine votăm?

Eu propun să-l realegem pe Vasile Moldovan primar. Nu ştiu dacă mai candidează, dar eu zic să-l realegem. A fost un primar bun, dragi bistriţeni. Ce dacă şi-a făcut casă în timpul mandatului? L-am iertat, doar este de-al nostru. E momentul să-l realegem.

Pentru ca să luaţi o decizie cât mai bună cu toţii, eu zic să vă aduceţi aminte de isprăvile lui. A pus tone de bile pe asfalt ca să nu poată parca nimeni. Vă mai aduceţi aminte cum erau colorate? Galbene şi negre! Senzaţie. La fiecare conferinţă de presă, le număram de zor. Se întâmpla săptămânal. Tot atunci, mai număram firele de flori plantate, arborii ornamentali şi găleţile de apă turnate pe rondourile cu flori. Se făcea că primarul avea activitate susţinută. Da, ne plăcea de el.

Tot în mandatul lui Vasile Moldovan, centrul era, mă scuzaţi, dar aşa era, un WC public extins în special în timpul zilelor oraşului când toată „Ţiganiada” lui Budai Deleanu îşi muta cartierul general în jurul Bisericii Evanghelice sau în faţa magazinului Winmarkt. Ce tare era! Nu trebuia să mergem nicăieri ca să urinăm butoaiele de bere. Erau foarte bune blocurile cu scările lor cu tot. Şi decibelii, wow, am uitat de ei, o desfătare. Personal regret că această tradiţie nu s-a păstrat. Era excelentă. Ne scutea de drumurile până în Heidenfeld şi de oborul de vite. Ce să căutăm noi acolo? Suntem culţi, suntem orăşeni! Să meargă acolo ciobanii, nu noi, elitiştii. Vasile Moldovan a fost cel care s-a priceput cu adevărat să ne ofere exact ce îşi doreau sufletele noastre. Ar merita reales, eu aşa zic. Ne-au fost suficienţi cei patru ani în care alţii au vrut să facă altfel. Nouă ne place cu ulei de mici arşi pe pietonal şi cu miros de bere pe pasaje. Aşa ne place!

Un lucru bun a făcut fostul primar şi cu circulaţia. Nu cred că-i plăceau sensurile giratorii după cum se ţine şi azi cu ambele mâini de volan, dar cred că adora Bulevardul Independenţei unde se făceau cozi şi pe o bandă şi pe alta, la fiecare colţişor de stradă. Fiecare o lua pe unde îl tăia capul, iar restul, proştii, aşteptau în coloană. Ce dublă linie continuă, ce oprire interzisă? Am treabă aici, aici opresc!

A mai făcut ceva monumental Vasile Moldovan în mandatul său: a pus trei bănci de lemn în Pădurea Schulerwald în care nici azi nu se duce mai nimeni. Pentru această magnifică investiţie a meritat să fie opt ani primar al Bistriţei, eu aşa zic. Nu putea oricine, părerea mea.

Ar mai fi ceva pentru care Vasile Moldovan e demn să rămână veşnic în analelele oraşului şi merită, fireşte, reales. În vreme ce el era primar, Biserica Evanghelică era să devină ruină, cel puţin schelele nu mai aveau mult până omorau trecătorii de putrede ce erau. A venit apoi momentul cheie în care biserica a ars exact sub nasul gardienilor de la Primărie. Nu cred să fi fost o sută de metri între poarta bine păzită şi vâlvătaie. Dar nimeni nu a văzut nimic în mandatul fostului edil, la fel cum nu s-au văzut construcţiile ridicate ilegal şi nici salariile imense pe care le luau funcţionarii primăriei pe vremea respectivă, nesătui de alţi şi alţi bani. Când vă gândiţi la salarii imense trebuie să porniţi numărătoarea de la o sută de milioane de lei vechi. Bieţii bugetari!

Da, ar merita reales pentru acest lucru. Sincer, eu aşa cred, fiindcă am observat că a început deja campania electorală şi PDL nu se grăbeşte să ne anunţe niciun candidat. Părerea mea este că Vasile Moldovan ar putea recâştiga, fără probleme, Primăria Bistriţa. O merită pe deplin. Nu-i aşa, dragi bistriţeni?

Dacă nu îl vreţi pe Vasile Moldovan, poate îl realegem pe Marian Toniuc. Nu reţin dacă mai face politică sau a predat ştafeta. Se vor mai găsi ceva terenuri pe care să le dea şi el cui cere, o idee extraordinară fiind aceea să facă nişte biserici lipite de Lidl şi de Kaufland ca să le arătăm nemţilor că noi nu ne vindem ţara. Numai la Winmarkt pe trotuar să se tamponeze popii cu clienţii magazinului urmare a deciziilor înţelepte ale domnului Toniuc? Păi ce e asta? Discriminare!

În caz că mai ştiţi primari care au făcut „istorie”, vă rog să ne reamintiţi isprăvile ca să păstrăm vie memoria ultimelor decenii, nu de alta, dar oamenii uită cam repede.

Cristiana Sabău

43 comentarii

  • Te cred pe cuvant. Ca pe vremea aia eram inca in facultate la Cluj, asa ca nu prea stiu ce a facut sau nu Vasile Moldovan. Oricum, Ovidiu are cu ce se lauda.

  • Doamna Cristiana,
    Este din pacate destul de trist sa constati ca oameni care au capacitatea de a face ceva, tranforma Primaria in Alcatraz, o consdidera proprietate personala si impun cetateanului un regim miltar de-a dreptul. Asta din pacate spune ceva despre caracter si despre puterea de a empatiza cu omul de rand, care in opinia mea sunt caracteristici obligatorii pentru un primar. Credeti ca bistritenilor le este usor sa ia o decizie in minunata situatie in care ne aflam? Dar totusi, chiar nu se poate cere o oarecare decenta in comunicarea cu oamenii, si putina schimbare de atitudine?

    • Întrebările dumneavoastră sunt retorice. Am luat decizia de a dezgropa puţin trecutul fiindcă oamenii uită foarte repede. Mereu spunem „a fost mai bine cu…”, dar uităm că nici atunci nu au fost lucrurile în regulă. Cred că rolul nostru, al celor care avem arhive cu ştiri şi declaraţii din ultimii 10-15 ani, este şi acela de a le readuce pe tapet pentru ca oamenii să-şi amintească şi să ia decizii corecte, neumbrite de uitare.

  • De acord. Insa poate tocmai inainte de alegeri, daca tot se poarta la poriecte, ar trebui si trasi de maneca domnii care pretind cetateanului tinuta obligatorie in primarie si se dau in stamba pe niste partii nefinalizate, unde am inteles ca cetateanul care trebuie sa se imbrace special pentru primarie, inoata in zapada.
    Cand vor intelege unii, ca ei sunt in slujba noastra, nu noi in a lor? Ca primaria nu-i ograda lor si oamenii obligati de situatie sa-si faca timp pentru primarie, nu pot fi obligati sa treaca pe acasa sa-si schimbe hainele? Sunt convinsa ca domnul primar a vizitat multe primarii in strainatate, si as fi curioasa sa ne dea cateva exemple unde se intampla la fel. Eu una inca nu am vazut. Nu prea cred ca in Europa spre care tinde Domniul primar, isi permite cineva sa trateze cetateanul ca pe un contagios, izoland functionarii prin pereti de sticla si cartele de mediul cu care in mod normal ar trebui sa intre in contact! Dar poate ne spune domnul Walter cum e si acolo de unde vine dumnealui, sa ne lamurim.

    • O să-i vină rândul şi primarului actual. Cu cartele se intră şi la Prefectură, şi la CJ. Prea era o vraişte în trecut când cetăţenii interesaţi de diverse se buluceau în birouri cu plocoane. Pe de altă parte, în Primărie, pe vremea lui Vasile Moldovan, de exemplu, era un du-te vino de prezentări de Oriflame şi Avon. Doamnele funcţionari erau interesate să cumpere, iar cetăţenii stăteau la coadă şi aşteptau să se încheie prezentarea. Nu e normal atunci să se încheie cu vraiştea asta? Eu zic că da. Şi mai e normal ca atunci când intri în casa cuiva, să nu te duci direct în baie peste el, să baţi la uşă, să spui cine eşti şi să întrebi dacă te poate primi. În ce priveşte ţinuta obligatorie, l-am taxat pe Ovidiu Creţu la vremea respectivă. A cam exagerat, dar la fel de mult au exagerat şi cei care s-au dus la Primărie în şlapi.

    • Diferenta intre birocratie de aici si de acolo este descris foarte simplu.
      Daca de exemplu imi trebuie de la primarie de acollo o copie dupa actul de nastere….o sun acollo, mai trimit un mail cu pasaport sau ceva scanat, virezi taxele sau le achit pe urma dupa ce mi a sosit actul respectif prin posta. Dureaza cit dureaza posta de acollo pana aici.
      Multe sa rezolva telefonic si in scris, rapid, efficient si fara sa astepti la portari sau sa fi trimis de la A la Z dupa un timbru de taxa de 2 lei care te costa 20 lei ca si aici.
      Inmatriculare sau radiere auto lafel, prin corespondenta daca nu estei in fata locului si ai alea 20 minute necesare pentru un asemenea act birocratic.
      Aici parca inmatricularea auto este o stinta separata si in niciun caz nu poti face nici macar intrun singur zi.
      Birocratia de acollo te tine deoparte din oficiile lor prin eficienta de a lucra si a rezolva cazuri minore rapid prin telefon. Pur si simplu nu este de nevoie sa mergi acollo. Iar cind mai lociuam in Germania credeam ca birocratia este exagerata acollo. De cind am ajuns aici stiu ca acollo reste rai pe pamant in comparatie.
      Stiu ca acum uni o sa spune: „Dute inapoi acollo daca aici nu iti place” Si asta conosc deja ..
      Aici te tine birocratie deoparte din birourile lor prin inefficienta si frica care iti vine cind sti ca iti trebuie ceva de la ei si drumurile care ti se va impune.
      Birocratie aici este exagerata si facuta sa sperie omeni si sa le descurajeze sa faca orice.
      Faza cu slapi ma atinge direct pe mine, ca in timpul verii doar astea le port. Iar in cazul asta trimit pe nevasta 🙂

    • Pe mine una nici slapii nu ma deranjeaza , deoarece stiu ca poti fi decent si sa ai caracter purtand de exemplu, slapi. Avand in vedere ca si barbatul meu este cetatean german, stiu si cum functioneaza primariile in Germania. Dar poate se mai lumineaza si altii, daca se explica, si nu ne vor mai trata ca pe niste raiosi. Desi atata vreme cat le vad indiferenta, ma intreb ce eficienta are chiar si presa locala, in ce-i priveste.

  • Ok, dar asta se rezolva printr-o receptie, nu prin cartele. Nu cred ca multora care se imbraca decent, categorie in care ma includ si pe mine, (cu siguranta majoritari fata de purtatorii de slapi) trebuie sa le lasi impresia ca intrarea intr-o institutie este o favoare. In ce priveste Avonul, nu cetateanul trebuia sanctionat ci functionarele dornice. Exista multe moduri de a face ordine si mi s-ar parea firesc sa iei in considerare comportamentul majoritar si sa cauti solutiile in functie de acestea. Altfel institutiile vor ramane o sperietoare, cum desigur le-am cunoscut si inainte de revolutie.

    • Stimată doamnă, dincolo de povestea cu Avon, pe vremuri era un du-te vino prin toate birourile care împiedica lumea să lucreze, tot soiul de gură-cască dornici să afle nimic. De aceea există Biroul de relaţii cu publicul, zile cu audienţe, portari etc ca fiecare să facă lucrul pentru care e plătit, cel de la Relaţii publice să vorbească cu tot omul, cel de la Urbanism să facă documentaţii, cel de la Tehnic planuri etc. Nu vă uitaţi numai la fotografia aceea cu „Nu am voie” că e închis şi nu se poate intra decât cu cartelă. Unde nu sunt reguli, e dezastru şi nu cred că ne dorim acest lucru nicăieri, nici la primărie, nici acasă.

    • Reguli esista si in tarile civilizate, nimeni nu intra peste primar si functionari pur si simplu, dar nu te face nimeni sa te simti ca la puscarie. Mie mi se pare ca suntem tratati si pusi la colt ca niste vite. Ori chiar asa needucati, nu sunt nici bistritenii, Daca ar fi adoptat o regula civilizata si vorba domnului Walter ar rezolva mai multe prin telefon, nu s-ar fi ingramadit poporul in slapi sa-l vada pe domnul Cretu.

  • Bine ma CRISTIANA , dar Cretu ce-a facut. asa de spectaculos pentru Bistrita . De idiotul ala de Radu stiu ca te plateste si de la Cretu iei bani??!! O rusine de primar sa plece sa nu-l mai vedem.

    • Acum, dacă mă duc la Poliţie cu IP-ul dumneavoastră cum veţi proba aceste acuzaţii? Vă sfătuiesc să vă căutaţi bine probele pentru că altfel mă veţi plăti cu mai mult decât vă imaginaţi. În mod normal, nu bag în seamă asemenea minciuni şi mizerii, dar acum fac o excepţie. Clar?

    • Frate citesc ziarul de la aparitia lui si nu e cazul sa arunci cu noroi! Si eu citesc sa vad printre altele daca e impartial, si am dedus ca e! Asa ca nu te mai arunca cu capul in fata, ca nu se stie!!!!!!!!!!!

  • Cu cine sa votam?

    La intrebarea Dvs. cetateanul de rand, neinregimentat politic, nu va poate inca raspunde. Actuala Putere, cel putin la bugetari, le-a taiat salariile. Pentru toti, s-a marit TVA-ul. S-au facut reduceri de personal in sectorul public, firmele si-a restrans activitatea., evaziunea a fost redusa. Cu toate aceste masuri Tara inca NU merge bine. Puterea de cumparare e mica, majoritatea cetatenilor supravietuind de pe o zi pe alta. Banul public se cheltuieste inca ineficient, in folosul unor grupuri de interese. Baietii destepti inca supravietuiesc, mica si marea coruptie predomina, incompetenta si dezinteresul in institutiile Statului e inca mare.

    Pe de alta parte, Opozitia, reprezentata in principal prin USL nu are o varianta viabila sau credibila de redresare. Se pare ca miscarile politice din vremurile ce vor urma vor fi pierderea alegerilor locale din iunie de PDL si, foarte probabil, castigarea celor parlamentare din noiembrie de catre o alianta… PDL+PSD, un compromis la care se va ajunge in urma votului popular.

    PDL vad ca inca bajbaie. Oamenii de rand asteapta in primul rand revenirea la vechile salarii, acceptand ca nu vor mai avea atatea facilitati pe langa ele. TVA va trebui sa scada, cel putin la alimentele de baza si la obiectele de indelungata folosinta. Pana in iunie sau noiembrie ar trebui finalizate marile dosare de coruptie aflate intr-o inexplicabila amanare. Debirocratizarea si simplificarea legislatiei ar trebui sa fie prioritare…

    Alte partide, aflate in perioada de “preconceptie” (Alba ca Zapada sau Miscarea Populara) inca nu se pot afirma; poate PP si PNL se vor uni si vor intra in parlament spre a mai “inviora” distractiv scena politica.

    In plan local, avantaje le au acum USL, voturi mai numeroase pentru primarii si consilii le vor avea probabil PSD. Acesta din urma va sustine PDL revitalizat in alegerile parlamentare din toamna spre a conduce in buna intelegere. Alianta e ceruta de realitate: consensul intre centru si teritoriu in privinta guvernarii.

    In ceea ce priveste Primaria ea ar trebui sa se “aplece” si asupra cartierelor (parcari, drumuri si alei asfaltate, iluminat, canalizare, rondouri, locuri de joaca etc.), dar si asupra localitatilor componente Ghinda, Viisoara, Unirea etc. Centrul vechi, sensurile giratorii, modernizarile etc. merita sa fie in atentia investitiilor pentru promovare, dar Primaria si Consiliul local sa nu uite de trebuintele vitale ale celor multi, cei care in final platesc impozitele.

    … Asa ca acum este foarte greu sa te decizi cu cine vei vota. Lipsesc inca multe elemente concrete care sa ajute la luarea unei decizii cat de cat corecte.

    • Unii vorbesc de cartiere, altii de strazile din directa apropiere a centrului, care de exemplu in aceasta iarna, nu au fost deszapesite deloc, in care deja se ie itesc niste cratere imense, unele asfaltate doar anul trecut, strazi neasfaltate cu cate peste douazeci si cinci de case in comparatie cu strazi de aceeasi dimensiuni cu acces doar pentru 4 gospodarii care au fost asfaltate, pe altii despre aroganta infinita, si candidatul ce face? Rezolva problema de centru pe multi, multi bani, cu fantani arteziene , copertine pe strazi si partie si circ la periferie. Cum sa nu te intrebi: Da’ eu cu cine votez?

    • Da, pe asta cu deszăpezirea nu am înţeles-o nici eu. În mod normal, nu primarul dă cu lopata, avem o Direcţie de Servicii Publice. Pentru felul în care s-.a făcut deszăpezirea anul acesta, actualul şef trebuia să fie fostul şef.

    • Thumbs up din partea mea!
      Doresc doar sa adaug intrebari care mi sa pare nu am citit inca. Poate aveti dvs raspunsuri.
      De ce partidele PDL sau PSD nu sint in stare sa analizeze nevoia de un „partid” PP sau si ND si sa faca putina iluminare ca idei fanteziste nu duc nicaieri de cit la pierdere de voturi pentru partide care cit de cit traiesc in realitate?
      Cum ca a devenit PNL asa nerealist sau sa spunem mai bine populist ca sa se gindeasca la o uniune cu PP?
      Si in final de ce exista PP? Oare exista chiar atit omeni ne-educati care cred inca in povesti? Daca este asa, ar trebui investit preponderent si mult in sistemul de educatie 🙂

    • Educatia este alaturi de sanatate, cea mai mare problema a Romaniei. Dar se doreste o populatie needucata pe care o poti prosti la greu si in paralel o exterminare in masa, pentru a indeplini visul eugenic al francmasonilor spre a ajunge la o populatie globala de doar 500 milioane de locuitori pe Terra.

    • Nu stiu. Sunt de gasit la protest in fata prefecturii la ora 17, unde din pacate din motive obiective voi lipsi maine si poimaine. Sper ca duminica sa pot fi din nou acolo, intrucat astazi, in a 40-a zi de protest am fost somati de jandarmerie sa ne luam autorizatie. Oricum, daca nu se va obtine, eu voi protesta duminica individual, spontan.

  • Comparatia intre primari ai aceluiasi oras, care au guvernat in perioade diferite nu este corecta. Poate o comparatie intre realizarile primarilor unor orase cu o populatie comparativa numeric, in aceeasi perioada, ar putea sa ne dea o imagine mai clara asupra competentelor de buni gospodari ai unor primari. De ce nu faceti o astfel de comparatie,sa vedem si noi ce s-a realizat in alte orase, apoi sa putem aprecia daca primarul nostru este sau nu gospodar.

  • Ma-ti dezamagit d-na, cand orasul moare, strazile sunt infundate de nu poti circula pe ele, vb. de Vasile Moldovan. Stiu ca nu va place, dar incearca sa fi realista. Pe vremea lui VM cand aparea o groapa in asfalt urlai ca in gura de sarpe. Da? Cretu iti da mult sa il ridici in slavi si sa inchizi ochii. Halal, GAZETAR? O dezamagire.

  • Votul este numai pentru un oras.Nu se voteaza concomitent pentru doua orase diferite .La fel si comparatiile intre realizarile edililor.

    • Dar s-ar putea vedea ce fac alti altundeva. Idea eu unul gasesc tendant. Doar greu de realizat pentru ca ar trebuie o colaborare facuta de exemplu intre ziare…mai greu…

  • Bilele de beton montate de Vasile Moldovan, sunt pastrate de actuala administratie. Un incediu la bloc 56, Piata Morii ar face imposibil accesul masinii de pompieri, pana se vor distruge bilutele. Dar parcare masinilor pe aleea ce leaga centrul cu parcul este acum o regula. Parcarea din fata Primarie a ramas la fel, privata, cetateanul orasului nu are acces doar pedestru. Pentru lucrurile bune facute de un primar nu trebuie sa ne facem ca nu vedem lipsurile.

  • Stimate d-le Walter Born va inteleg punctul d-voastra de vedere si sunt de acord sa implementam si la noi acasa modele de succes .Eu am interpretat articolul Cristianei dintr-un unghi mult mai particular ,mult mai local ,mai bistritean .
    In anul 1994 in urma unei calatorii in Elvetia ,revenind acasa am spus tuturor prietenilor mei cat de eficient este rezolvata circulatia rutiera ,din aceasta tara , cu ajutorul sensurilor giratorii .Majoritatea au zambit ,altii au spus ca e o prostie (inclusiv militieni ).In sensul acesta as mai putea da foarte multe exemple .
    Domnule Walter Born nu va faceti complexe cu privire la romana scrisa si vorbita de D-voastra o faceti foarte bine . Cu respect .

  • Un articol destul de las si foarte vag la nivelul problemelor puse pe tapet. Sunteti atat de impartiala si de transparenta prin acest articol incat dincolo de dumneavoastra se vad atat de clar interesele actualul primar.
    Atacul la fostul primar poate sa ne puna pe ganduri; cred ca dumneavoastra aveti niste informatii in plus, respectiv posibila candidatura a domnului Moldovan la functia de primar al Bistritei. Marturisesc in acest sens, ca am raspuns telefonic unui sondaj realizat de IRES ( compania de sondaje a domnului Dancu ), in care persoana fostului primar a aparut in cateva dintre intrebarile adresate, respectiv grad de populariatate, nivel de incredere, intentie de vot s.a., ceea ce demonstreaza ca la momentul actual, PDL nu are un candidat care sa poata sa-l infrunte pe domnul Cretu, domnul Moldovan fiind o persoana care prin notorietate si prin faptul ca este un bun cunoscator al problemelor administrative locale, ar putea sa se constituie intr-un adversar nu foarte comod pentru visele de marire ale USL,

    • Care ar fi intersele actaulului primar care se văd prin mine? Nu cred că bătălia între cei doi, dacă se va da, va avea ca temă bilele de pe trotuare, florile din ghivece şi condusul prin sensuri. Eu am expus lucrurile prin prisma, recunosc, simplistă, a jurnalistului care a avut de-a face cu ambii. Habar nu am pe cine testează PDL. Pe mine nu m-a sunat nimeni. Pot, în schimb, să caut declaraţiile lui Ioan Oltean în care îl făcea praf şi pulbere pe Vasile Moldovan. O fi mai bun acum că a picat „mitul Botiş”? De la PDL mă aştept la ceva mai mult, cum ar fi domnul prefect Cristian Florian sau alt tânăr care n-a reuşit să dezamăgească, aşa, printr-un singur incediu.

  • care se vede cu toti sacii in caruta, castigator pe toate fronturile.
    Acuzatiile aduse domnului Moldovan pot fi destul de usor clarificate. Sunteti aproape vecini si nu prea imi vine sa cred ca prin gentiletea de care da dovada in foarte multe ocazii, sunt mai mult decat convins ca ati putea realiza un interviu cu domnul Moldovan, in care sa-i dati ocazia sa se explice, pentru ca este nedrept ca doar in carca dumnealui sa fie pusa nenorocirea de la Biserica Evanghelica.
    Altfel, prin statutul dumneavoastra de jurnalist si formator de opinie, nu aveti decat sa va declarati foarte clar si inechivoc de partea actalului primar , laudandu-i toate cele bune si mai putin bune si sa improscati in restul.
    In ceea ce ma priveste, marturisesc ca astept o alta candidatura, un alt om care sa ma reprezinte in incercarea mea de a deveni bistritean.

    • 1) Vecinătatea mea cu domnul Vasile Moldovan este pur întâmplătoare şi probabil temporară. Dânsul e proprietar şi eu chiriaş. Nu ne-am construit vile unii lângă alţii că nu toţi am avut ocazia să lucrăm la stat când salariile depăşeau o sută de milioane de lei vechi. Unii dintre noi lucram în mediul privat cu 10 milioane şi nu am avut nici privilegiul de a face parte din diverse comisii de împărţit pământul după cum ne-a fost voia.
      2) Domnia sa ne-a explicat de ne-am săturat cum a fost cu Biserica. Am scris zeci de texte pe această temă, iar dacă vreţi le voi posta într-un serial. Mă dor urechile de atât de multe explicaţii câte am auzit. Mistificarea trecutului nu mă mai interesează. Primăria trebuia să facă un lucru simplu: să păzească Biserica şi nimic nu s-ar fi întâmplat.
      3) V-am spus că tuturor le va veni rândul, aveţi răbdare. Să nu irosim toată muniţia.

  • Of, doamna Cristiana, e plina lumea de naivi si pot sa recunosc ca am dese inclinatii spre acest dulce al vietii. Ar fi extraordinar sa mai puteti putin sa va detasati de lumea asta politica spre a privi mai detasta lupta. E foarte usor sa te pierzi cu capul in lumea asta de sacali ai politicii bistritene. Incercati fascinatia lucrurilor putin mai marunte. Exista de unde sa alegeti, viata e mai mult decat incruntare, lovituri sub centura, politicieni. Recititi-l pe seniorul Caragiale, ca tot suntem in anul domniei sale, mai mult decat in anul sfarsitului de lume.

  • Se vede de la o posta ca sunteti sustinatoarea lui Cretu Ov. Nu asa dovediti ca sunteti echidistanta.Sa va fie RUSINE.Sa auzim numai de bine.

    • Ferice de dumneavoastră care nu sunteţi şi nu trebuie să vă fie ruşine. Pe de altă parte, ne-am întors cumva în comunism când toţi trebuia să iubim acelaşi conducător? Aşa mi se pare că sugeraţi, că nu avem dreptul la opinie chiar dacă semnăm şi ne asumăm ce scriem spre deosebire de ceata de comentatori care pare să aibă dreptul la judecata supremă chiar dacă e pitită pe sub pseudonime.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS