Economie

Nou protest spontan al angajaților de la Finanțe. Urmează greva

Angajaţii din Administrația Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, membri ai Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, afiliat Sed Lex, au protestat și vineri dimineața nemulțumiți că negocierile cu ministrul de resort Marcel Boloş au eşuat. Sindicaliştii se pregătesc pentru declanşarea unei greve în prima parte a lunii septembrie.

Conform unui comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, afiliat Sed Lex, angajații vor echitate salarială în cadrul sistemului, modernizarea sistemului de salarizare și de recrutare, avansare, pregătire profesională pentru a putea răspunde provocărilor privind practicile de evaziune fiscală ale marilor companii sprijinite de firme de consultanță puternice, pentru a putea lupta cu contrabanda și pentru a face controlul marilor averi.

În data de 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara, inclusiv din județ, au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

61 comentarii

  • Salarizarea este mult mai mare daca se compara cu cea a angajatilor din mediul privat care au calificare asemanatoare dar lucreaza mai mult. Daca Finantele ar fi administrate de privat nu de stat 10% din personal ar fi suficient si mult mai eficient. Daca nu le convine de ce nu merg in mediul privat? Sunt suficiente locuri de munca!

    91
    27
    • Nu ar fi bine ca Primul Functionar al tarii, sa va angajeze pe voi, cei din privat, care comentați zilele acestea pe site-uri, în locul bugetarilor prosti din toate instituțiile statului? Ați rade toate….problemele semenilor vostri…

      25
      52
    • Cand ai treaba pe la finante, acriturile astea se uita la tine de parca le ceri bani imprumut. Plus ca stau oamenii ca prostii pe la cozi pana isi termina tatele barfele, de le vine acru. Spor de nesimtire si de aroganta le-ar trebui!

      60
      17
    • De unde stii cat lucreaza un angajat la finante? E o munca epuizanta, toti cred ca la privat e mai greu. Sa vina unul la finante, sa vada ce inseamna munca!

      24
      48
    • Daca la finante se facea concurs si ar fi fost angajati cei mai buni acum nu ar fi fost nici o greva! Un angajat care da concurs pentru un post stie ce are de facut pentru ca … A INVATAT CUM SA FACA LUCRURILE FARA SA I FIE GREU!!! Asa au fost angajate persoane care nu au habar cum sa si organizeze munca, doar ordinea cafelei si tigarilor o stie!!!

      24
      10
    • Peste o jumatate de an o sa îi curete FMI pe cel putin jumatate din ei.Romania va intra in incapacitate de plata .Faliment.Sectorul privat isi asteapta noii colegi .Li se pregatesc maturile si mopurile.

      6
      6
    • Nu se face grevă din cauză că mediul privat nu încurajează sindicatele, elimină inițiativele din fașă iar potențialii lideri nu sunt protejați de lege și dați afară imediat. Relația dintre patron și angajat nu este clară la noi și mai mult se procedează stil Gigi Ciobanu, cu supușii mei, slugile mele sau sclavii mei. Ne lipsește unitatea, mai mult se merge pe sloganul, „dă tu, că eu fug”. Aștept noua generație născută în libertate, după 22 decembrie 1989, să se organizeze și să facă adevărate schimbări democratice și capitaliste. Până atunci, „Bea Grigore, agheazmă”. Răspuns pentru sigla SPV.

      32
      18
    • Va rog frumos sa va faceti o firma aduceti o pe profit, extinde o, angajeaza, fa credite, da salarii si lasati angajatii sa se afilieze la sindicatul celor din finante! Chiar sa platiti pentru a le asigura spatiu in firma pentru intalniri cum sa va….falimenteze!!!
      Cine vrea sindicat sa si faca firma!

      21
      9
    • Poate ar fi fain sa faci dovada!!! Nu de alta dar atunci când PNL face chermeze nu apari cu astfel de minciuni! Poate oamenii idi plătesc singuri fiindcă nu ai cum sa plătești de la stat așa ceva!!!! Esti înapoiat rău ca sa nu jignesc!!! Și clar esti o vuvuzea!!!! Bleah!!!

      4
      1
  • saracii de ei fac greva …nu le-a fi rusine dupa ce ca au salarii de 7 8 mii de lei, vor mai mult si de unde sa specificam si asta din controalele si sanctiunile facute la firmele care supravietuiesc cu greu .. firmele sunt cocosate de controale de la itm , anaf , dsp antifrauda s.a m d. si sunt sanctionate si pe nedrept ca na sa scoata si ei de undeva bani .. plus ca unii angajati la anaf mai lucra si la negru facand conta la firme …mi scarba rusine …

    80
    14
    • Înainte de a comenta ceva ce nu știi, mai bine informează-te înainte. Cei care fac greva acum nu au 7-8 mii lei, iar lucratul la negru nici nu se pune problema.

      9
      2
  • Bai ciumelor portocalii,dupa ce ati inventat tara(saraca si vai de capul ei) unde castiga mai bine bugetarii(si pensionarii) decat privatii(caz unic pe planeta pamant),ati inventat specialii,ati adus la conducerea tarii toti analfabetii,ati corupt curtea constitutionala si toate institutiile,etc,etc.,vreti sa faceti ordine?(ca ati ajuns la fundul sacului?) Acesti bugetari isi taie craca de sub picioare,nu renunta la absolut nici un leu( bonuri de vacanta,sporuri de stat pe scaun,etc).Dupa incapacitatea de plata,se ajunge la fondul monetar international care o sa injumatateasca numarul bugetarilor si veniturile lor!!

    72
    10
  • Motto:
    „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum. Moştenitorii comuniştilor au pus mâna pe putere, au furat toţi banii”
    (Victor Rebengiuc , între teatru și Marcel Ciolacu)

    In deschiderea ședinței Guvernului României din 24 august 2023, premierul Marcel Ciolacu a făcut următoarea declaratie: ”Vreau sa anunț că Guvernul isi va asuma răspunderea in fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscala si cele pentru combaterea evaziunii. Imi voi pune mandatul pe masă in Parlament pentru reforme si dreptate socială. Trebuie să separăm apele si romanii sa vada cine vrea cu adevărat sa facă reforme si să ducă această țară inainte si cine se opune si luptă pentru privilegii si pentru bogați. Eu cred că aceasta este calea si vă anunț ca voi merge inainte cu fermitate!”
    Ciolacu vorbeste despre pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, când de fapt este vorba de niste cosmetizări cuprinse in “Ordonanţa austerităţii” vizând desfiinţarea a 200.000 de posturi vacante sau neocupate urmând ca de la 1 octombrie, numărul consilierilor din cabinetele demnitarilor să se reducă la jumătate, iar până la 1 ianuarie 2024, numărul secretarilor de stat va scădea cu 20%. Asta nu e reformă.
    Pentru reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, sunt necesare reforme structurale profunde precum:

    -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;

    -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;

    -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;

    -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;

    – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.

    România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu a făcut reforma administrativ-teritorială a ţării. Noi încă ne conducem după legi comuniste din 1968, adică centralism democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european. Ori acest centralism este o frână a dezvoltării economice. Prin regionalizare s-ar desfiinţa foarte multe structuri inutile populate cu tot felul de nepotisme. Un alt avantaj este decimentarea reţelelor clientelare construite in timp de peste 50 de ani. Dacă s-ar sparge astfel de strcturi, s-ar crea şansa ca România să renască administrativ ca ţară.

    De aceea, trebuie recurs la o restructurare a acestor unități administrativ- teritoriale pentru ca structurile respective să fie compatibile cu cele europene, să devină funcționale si eficiente economic, deoarece in prezent cele mai multe dintre judete sunt adevărate feude pentru baronii locali. Trebuie in sfârsit să fie realizată regionalizarea, dar nu formal asa cum o avem acum, cu ADR-uri (Agentii de Dezvoltere Regională) ca organizații nonguvernamentale, ci cu regiuni administrative funcționale, cu forță juridică, adică să poți merge direct la Bruxelles să depui proiecte pe bani europeni fără să mai fi nevoit să treci prin București.

    Ba mai mult, există două căi de a face regionalizarea. Prima este prin revizuirea constitutiei si introducerea categoriei administrative de „regiune” in legea fundamentală. A doua cale este mai simplă si se poate face fără modificarea constitutiei , printr-o lege organică in care să fie prevăzută comasarea mai multor judete in structuri administative mai mari. Aceasta se poate face mai simplu prin reducerea numărului de judete si păstrarea denumirii de „judet” prevăzută in actuala constitutie. Este modelul Poloniei care a făcut regionalizarea in 1999 prin comasarea celor 49 de voievodate existente (similare cu judetele de la noi) in 16 mari voievodate pentru a corespunde cerintelor Uniunii Europene.

    În plus la noi dintre cele 3.228 de orase si comune sau UAT -uri (unităti administrativ-teritoriale), cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi a oferi servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor: salarii, iluminat public, gospodărire. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean.

    Asadar, guvernul nu se grăbește cu reducerea cheltuielilor bugetare, în ciuda creșterii deficitului de la o zi la alta și a situației economice tot mai precare. Masuri precum desființarea posturilor vacante, neocupate, fără personal încadrat, din statele de funcții aprobate potrivit legii nu rezolvă problema reducerii deficitului bugetar. O altă găselnită fără noimă este in cazul deconcentratelor aflate în coordonarea/subordonarea/autoritatea unor autorități publice centrale, care se transferă în autoritatea/coordonarea/subordonarea autorităților publice județene. Odată cu descentralizarea serviciilor publice de interes național și transferul activității acestora către autoritățile publice județene are loc și transferul de patrimoniu precum și de resurse financiare alocate sub formă de cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, ceea ce demonstrează că de fapt nu se face nici o economie la buget. Si exemplele ar putea continua.

    46
    6
  • Sa primesti venituri exagerate pentru munca depusa dupa cre sa faci si greva!!!!
    (Poate un finantist sa mi scrie aici : Cand muncesc ei pentru banii de concediu, banii pentru vaucere, banii pentru sanatate, pensie si impozit pe banii primiti in cont????)

    56
    13
  • Alianța PSD PNL a semnat un contract pentru achiziția de avioane F35 de 6,5 miliarde de euro. De unde mai vreți bani de salarii, pensii, investiții? Acum ne înarmăm până în dinți ca să avem ce casa peste 15 ani. Ghinion!

    26
    36
    • MARSH la muncă !!
      Dacă facem si noi , privații GREVA FISCALĂ, 2 – 3 luni n-o să aveti bani sa va luați cartile de POPA PROSTU’ , cu așa ceva… lucrați , trantori nes i m țiți !!!!
      Mi-e scârbă de voi guno aielor !

      22
      26
    • Opa! Da vaccinurile ?? Luate degeaba de milioane de euro??? Girate de PNL-ul din care au fugit mulți după ce s-au văzut pe funcții înalte fiindcă au fost puși pe liste ca și merite deosebite ca au făcut o josnica opozitie rivalilor politici? Și acuma le plătim noi salarii și pensii și cabinete? Și cazare la Bucuresti???

      10
      3
  • Eeeeeiii dragii mosului acu sa va vad!
    Daca cititi prima revendicare de pe comunicat se refera ”la munca egala salarii egale”….
    In fapt este vorba despre stabilirea unui salariu pentru un angajat din Buzau, prin instanta de judecata, in valoare de peste 10000 lei net.
    Sacalii au simtit miros de castig si au iesit la scandal.
    Is curios ce o sa faca Min Finantelor. Mergem pe solutii individuale cu” judecatori prietenosi” ca si cum se judeca ei intre ei si pentru ei, sau aplicam legile statului.
    O zi faina sa aveti, mai draga!!!

    37
    11
    • Ai văzut cumva hotărârea judecătorească de la Buzău să știi că suma este de 10.000lei net? Poate spui și numărul ei sa vedem și noi dacă tot știi.

      3
      8
  • De la proteste de astea se duc direct la cheful dat de PSD la Terra, evident tot pe banii prostilor, ca doar finantarea partidelor politice nu se face din propriul buzunar. Astept cu nerabdare ziua intrarii in incapacitate de plata a Romaniei. Multi au ras cand am spus ca pentru pensii speciale si alte beneficii astia ar fi in stare sa ia gatul populimii, dar vom vedea atunci momentul adevarului.

    39
    12
  • Dați afară figuranții,și nemulțumiții.vin eu cu studii postuniversitare,în administrație publica la jumatate-a salariului lor.

    22
    15
  • Măriți-le ăstora salariile cu 50% dar tăiați-le total sporurile.
    Care ar trebui considerate că intră în salariu, că doar pentru ce spor ? de praf, de calculator, de stat pe scaun , de antenă ?
    Poi asta-i serviciul lor și în salariu intră aceste ”eforturi”.
    Să vedeți că nu sunt de acord, plângându-se de salarii mici și trecând sub tăcere sporurile care depășesc, per total, salariu.
    Bleah !

    20
    11
  • Câtă nesimțire pe bugetarii ăștia. Toți au fost angajați la finanțe pe pile. PDL după acea PSD. Ăștia in mediul privat ar fi zero. Nu ar face față. De ce sa suferim noi pentru ei?? Afara cu ei odată. Ce mai așteptați???? La jumătate aparatul bugetar. Și aia care rămân sa fie aia care chiar lucrează și știu ce fac. Din cauza bugetarilor corupți mor oameni în tara asta în fiecare zi. De la polițiști băgați pe pile la asistente și doctori care au dat șpagă sa prindă un post călduț. E putredă rău România.

    31
    12
  • Aș recomanda tuturor contribuabililor onești din toată țara să nu-și mai achite datoriile de orice natură către stat sau alte obligații fiscale, cel puțin o lună de zile sau pe termen nelimitat, o grevă a cetățeanului față de instituțiile care își bat joc efectiv de români și să vedem pe urmă de unde o să-și mai încaseze salariile barosane…O grevă generală a cetățeanului pe când?Așa să-i ajute Dumnezeu…

    31
    13
  • Ai perfecta dreptate! Unul la privat lucreaza pentru 2000 lei. Observ ca unii dintre ei comenteaza cat sunt de epuizati cat de mult muncesc e chiar mai dificil decat in mediul privat. Se mai intreaba de ce nn merg altii in locul lor sa vada cum e. Ar merge dar n-au loc de ei. Sunt acolo si dupa ce se pensionea,a. Oare de ce nu pleaca ei la privat daca spun ca e mai bine? Doritori in locul lor se gasesc,cu sutele,dar din pacate nu poate intra oricine. Cand ile vezi pe cele din poza stii cine sunt si cum au ajuns acolo!

    14
    10
  • Mediul privat sa facă o greva fiscala 2 luni ,adică sa nu plătească nimic la stat, și apoi mai vorbim cu acest stat mafiot și depășit de ce credeți ca ai prins legionari în ani pana în război tot ca statul era unul mafiot și legionari făceau dreptare cu arma celor nedreptățiți de stat.
    Nuexista acest comentariu.
    Acesta este singurul comentariu de acest fel ,sau va e frica să-l publicați.

    9
    9
  • Trebuie urgent legea autodenunțului. Orice bugetar care recunoaste că a intrat cu șpagă pile sau relații pe post face autodenunț, își dă demisia și în schimb scăpa nepedepsit. Cine nu recunoaște si este prins 10 ani de pușcărie. Numai așa se curăță sistemul.

    6
    12
  • Nu doriți domnilor privați sa nu existe Fisc ca sa puteți un 2-3 ani de la începerea activității sa dețineți ultimul tip de mașina, o vila impunătoare , excursii oriunde in lume și conturi grade in bănci , bineanteles ca nu pe numele vostru ci pe al unei mătuși , bunici etc? Din pacate la noi cei din mediul privat inteleg ca privatizare înseamnă profit imediat , peste noapte conturi cât mai grade in bănci și nu ca in vest după ani și ani de activitate obținerea unor beneficii in urma privatizării, la noi fiecare patron vrea beneficii doar dupa un an de activitate . Întreb și eu de ce in urma concursurilor organizate de Anaf pr ocuparea locurilor vacante sau ocupat doar 40% din posturi ? O fi așa de bine la Anaf ? De ce cei din mediul privat care tot solicita ca cei din Anaf sa se angajeze la privat nu vor sa ocupe o funcție ,, bine plătită ‘’ la Anaf ? Întreb doar ….

    17
    19
    • ….sa omoare privatul ca e hot!
      Ei cred ca daca privatul are casa si masina e pe munca lor!!!!
      Privatul lucreaza 25 ore din 24 fata de un bugetar care….nu lucreaza!
      ASTA E GANDIRE DE BUGETAR…PRIVATII AU DATORITA LOR!!!!
      Asa sunt si politicienii, mai ales ordonatorii de credite…considera ca bugetul e a lor din munca lor!!!
      HAI LA MUNCA SAU SICTIR !!!

      12
      12
    • Gaseste statul bani pentru ei,se imprumuta si-i plateste. Cum a fost si-n pandemie,toate instititiile inchise dar salariile complete,comparativ cu angajatii de la privat care au fost concediati.

      10
      9
  • Adina, cântă la altă trompetă, că asta nu ți se potrivește. Ești ridicolă și dovedești infantilism. Sper că nu te plătește statul din bani publici, că atunci chiar mă simt furat. Cum doamne iartă-mă îndrăznești (dacă nu cumva ești săracă – doar- cu duhul) să secreți astfel de inepții ? Mare-i grădina Domnului și încă n-am văzut-o toată !

    9
    11
  • SPV , in privat nu se face greva că salariul vostru declarat și după care se plătește contribuții este unul și plusul este la negru.
    Dacă voi acceptați așa ceva nu mai bateți din fleanca.
    Cine va oprit sa faceți școală să nu stați la șaibă?
    Politicul și prostii încearcă să adâncească prăpastia între bugetari și privați.
    Sloganul încă „4 zile de vacanță pentru bugetari” pline ziarele , dar cei care scriu nu au bunul simt sa verifice și să constate că zilele libere așa zisele punți , sunt recuperate sau oamenii își iau zile din concediu.
    Comentați multi care nici nu lucrați la privat dar vă place sa împroșcați cu noroi, o țară de oameni răi, sa moara capra vecinului .
    Ne merităm soarta.

    13
    8
  • Bravo Adina.
    Comentacii nici măcar nu lucrează la privat.
    Și crede-mă n am văzut om cu școala din mediul privat fara mașini scumpe, case, vile prin străinătate, etc.
    Toți șefii sunt plini de bani.Scoala se plătește.
    Au fost posturi vacante in mediul public de ce nu va ți angajat domnilor comentacii, cine va împiedicat?

    11
    9
    • …daca ar pleca din privat ar stii ca la stat ar ranane fara salarii in 6 luni!!!
      …privatii nu percep bani fara munca
      …privatii nu stiu ce e scama
      …privatii nu percep sa fuga de la seriuci de la ora 12
      … nu pot iesi la pensie la 50 de ani

      5
      10
  • Daca ar durea răutatea și prostia ar fi pline spitalele.
    Mai oameni buni nu vă luptați intre voi, luptați va cu pensiile speciale, cu guvernanții care dau măsurile austerității dar nu se atinge de privilegiile lor, indemnizații, mașini, cazari la hoteluri de lux, secretare, consilieri personali , agenții de casa, vă legați de oameni că și apără drepturile.
    Ia puneți și voi pușca jos și să vedeți ce o să facă directorii din privat cu salarii astronomice, mașini scumpe, case pe meleaguri străine, excursii?
    Daca acceptați plata la negru este vina voastră.
    Rușine să vă fie că nu mai terminați cu bugetarii, propuneți să desființeze toate instituțiile statului, cu siguranță veți primi salar triplu de la șefi vostrii.
    M am saturat de aceleași mizerii cu care ați fost îndoctrinați.
    Am citit că au fost scoase posturi la concurs în instituțiile publice, cine va oprit să participați la concurs?
    Stați pe margine, nu aveți pregătirea necesară dar comentați degeaba, cică „privați nu ar știi ce să facă cu banii”ia mai lasă-mă cu victimizarea.
    De ce nu sunteți uniți să vă apărați drepturile nu sa va dat în cap de cate ori aveți ocazia?
    Oameni limitați și mate pestrițe.
    Nu sunt bugetar dar m am scârbit de atâta răutate, nu mi răspunde cel cu atacul la bugetari că nu mă interesează părerea ta, mi e scârbă de comportamentul vostru

    8
    9
    • Ba esti bujetar buey jheghosuuule.Ar trebui sa va rada din cladirea aia pe 90 la sută.Ardeți gazul de pomana.Șantierele vă asteaptă iar daca e sub demnitatea voastră ,șomaj sau azilele de batrani din vest.

      4
      8
    • …din astia ca voi s a nascut si pensia speciala!°°
      Bani pe nenunca!
      Daca sunteti asa de pacifisti De ce nu iesiti in strada sa aparati privatii , ca vedeti de unde vin banii, sa primeasca si ei vaucere, concedii, haine din bugetul de stat????

      4
      8
    • Semnul „?” la mine este de ce nu te semnezi, să vedem și noi cum stai cu școala (facebook) că prea te chinuie talentul și nu ai inspirație. Piața muncii ne selectează, suntem mulți veniți și puțini chemați în orice domeniu de activitate.

      9
      4
    • Gavrilă N.Moldovan …mai bine reciteste plenarele partidului care ți-a fost atât de drag si indicațiile tovarășei Suzana Gâdea de la care nu v-ați prea abătut acei puțini chemați.Acum dați lecții de democrație dar voi sunteți educați si formați de comunismul ăla sălbatic.

      3
      8
  • Mai somitate??, Dacă ești prost de mic când ești mare faci comentarii răutăcioase, de la liceul sportiv s au născut campioni, care fac cinste județului, și tari, de la liceul agricol sau născut cercetători , doctori ,citește mai sus articolul care ara că singura Stațiunea de cercetare Bistrița este recunoscuta la nivel mondial, să știi că au terminat liceul agricol și facultăți de profil cei care azi ne fac cinste.la fel sunt ingineri mecanici etc mari inventatori.
    Rușine să ți fie, tu ce liceu ai terminat, facultate ai?
    Consider că, fiecare meserie își are rolul in dezvoltarea unei țări , dar tu de unde să știi.

    10
    3
    • Nu era vorba de marii sportivi ,ingineri si inventatori si nici de ce liceu am teeminat eu.Eu nu lucrez la stat si nici nu imi doresc .Era vorba de voi buey corigentilor si repetentilor care nu aveti habar cu ce trebuie sa se ocupe anaf ,dar sunteti angajati pe acolo pe pile, pe supt acadeaua si lins dosuri.

      2
      7
  • Lasati l săracu că el trăiește din pădure, ghinde, jir, fructe de pădure sau s a apucat de ros la vreun strung.
    Nu se uita la televizor, nu i plac sportivii, sau mai știi ce om de știință este, trăiește cu aer.
    Vai de capul vostru , oameni răi și fără caracter.

    7
    2
  • Da i explice cineva că și alcoolul, berea sunt tot produse agricole.
    De spor nu mai vorbim cred că e un pitic mic cu burta.

    7
    2
  • Mugetarilor…la mistrie si la sapă cu voi.Or fi făcut unii acum vreo 40 de ani scoală pe la agricol,dar nu ai fost angajați la finanțe ca voi ,țopârlanilor. Sportivii să activeze in domeniul sporriv,mecanicii in domeniul tehnic si cei care au invățat despre agricultură ,prin livezi si ogoare.Voi ați trecut doar prin scoală si v-au angajat neamurile pe brânză si pe stat in genunchi cu kleantza deschisă.

    3
    8
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS