Actualitate

O firmă din Cluj şi una din Bistriţa, în asociere, au câştigat licitaţia pentru lucrările la Parcul Industrial

Câştigătoare a contractului ”Executarea de lucrări pentru obiectivul de investiţii ”Parc Industrial Bistriţa Sud” a fost declarată, în urma licitaţiei, asocierea dintre SC Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL SA din Cluj şi SC Serbis SRL din Bistriţa. Etapa contestaţiilor încă nu s-a încheiat.

După licitaţie, asocierile SC Doralex Com SRL – SC Prodeximp SRL, SC Depona Edilitare şi Comerţ SRL – SC Dan & Dan Construct SRL – Zemplenko, SC Record SRL – SC Straco Grup SRL – SC LDP SA, SC Selina SRL – Îndemânarea Prod Com SRL – SC Electro Ursa Serv Com SRL – Dianova Instal SRL au depus constestaţii, respinse de CNSC, care a dispus continuarea procedurii de atribuire.

Oferta câştigătoare a fost cea făcută de SC Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL SA Cluj şi SC Serbis SRL Bistriţa, în asociere.

Procedura este acum în etapa de analiză a plângerilor depuse în urma soluţionării contestaţiilor.

Parcul Industrial va fi construit, pe o suprafaţă de 30 ha, în partea sudică a municipiului, pe partea de est a râului Bistriţa, învecinându-se cu pepiniera Direcţiei Silvice, drumul de acces din localitatea Sărata, râul Bistriţa şi păşunea Crainimăt.

Obiectivul general al proiectului în valoare totală de 35.170.442,56 lei, din care 11.700.990 lei alocaţi din Fondul European de Dezvoltare Regională, este revigorarea şi dezvoltarea economiei locale şi regionale şi creşterea nivelului de trai prin atragerea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă în Bistriţa.

Structura parcului administrat de SC Business Park Bistriţa Sud SRL, manager Iulius Dumitru: suprafaţă totală – 30 ha, spaţii logistică – 12 %, spaţii industrie – 38%, spaţii servicii administraţie – 5%, spaţii verzi – 15%, drumuri şi tehnico-edilitare – 30%. Toate spaţiile vor fi prevăzute cu parcări – 50-150 mp.

Zone funcţionale: Lot nr. 1 cu o suprafaţă totală de 39.893,46 mp, împărţit în 34 parcele destinate serviciilor, atelierelor industriale şi industriei medii şi spatii verzi în suprafaţă de 15.293,46 mp; Lot nr. 2 cu o suprafaţă totală de 26.130,11 mp, împărţit în 3 parcele destinate instituţiilor şi serviciilor (aferente industriei), şi o suprafaţă de 17.130,11 mp spaţii verzi; Lot nr. 3 cu o suprafaţă totală de 41.912,75 mp, împărţit în 5 parcele destinate pentru logistică şi o suprafaţă de 1.651,28 mp spaţii verzi; Lot nr. 4 cu o suprafaţă totală de 55.487,06 mp, împărţit în 5 parcele destinate una echipamentelor tehnico-edilitare şi patru pentru industria mare; Lot nr. 5 cu o suprafaţă totală de 43.383,24 mp, împărţit în 11 parcele destinate 10 pentru industria medie şi una pentru echipamente tehnico-edilitare şi o suprafaţă de 984,90 mp spaţii verzi.

Industrii: industrie prelucrătoare, cu posibilitatea concentrării pe diverse industrii de vârf; afaceri, în care predomină activităţile financiar-bancare, de consultanţă, proiectare, cercetare-dezvoltare, precum şi activităţi de administrare a afacerilor; distribuţie, în care predomină activităţile de depozitare mărfuri şi logistică, desfăşurate în apropierea terminalelor de containere, a infrastructurii de transport (şosele, căi ferate) şi a punctelor vamale; servicii, în care predomină industriile producătoare de servicii, astfel cum sunt definite de Clasificarea Activităţilor din Economia Naţională; servicii conexe: furnizare de utilităţi, curăţenie şi pază, servicii comerciale şi de alimentaţie publică, activităţi hoteliere, servicii de evidenţă contabilă, asistenţă în afaceri, servicii de asigurare şi altele similare acestora sau în legătură directă cu acestea.

Facilităţi: acces la transportul rutier spre E58, permiţând conectarea cu drumurile europene de transport rutier, acces la cale ferată, acces la viitoarea şosea de centură a municipiului Bistriţa.

Printre avantajele oferite investitorilor: scutire de la plata impozitului pe clădiri; scutire de la plata impozitului pe teren (valabilă în cazul în care se doreşte achiziţionarea terenului); stimulente şi facilităţi adiţionale pentru promovarea investiţiilor directe cu influenţă semnificative asupra economiei: posibilitatea de a folosi amortizarea accelerată, reportarea pierderilor fiscale pe parcursul următorilor 5 ani din profitul impozabil, scutire pe profitul reinvestit; furnizarea suportului complet de infrastructură pentru activităţile industriale (drumuri de acces, alimentare cu apă, canalizare, curent electric, gaze, comunicaţii, iluminat public, încălzire, aer condiţionat); societatea administrator va deţine licenţă de furnizare şi distribuţie pentru energie electrică şi gaze naturale, ceea ce înseamnă preţuri mai mici pentru investitori la aceste utilităţi; subvenţionarea salariilor în cazul angajării şomerilor, tinerilor absolvenţi şi a persoanelor cu handicap (mărimea subvenţiei poate ajunge la 150% din salariul minim pe economie şi poate fi obţinută pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii acestei facilităţi prin hotărâre a Consiliului Local Bistriţa); societatea administrator va sprijini investitorii în obţinerea de ajutoare de stat, la nivel local şi central.

1 comentariu

  • Problemele acestui Parc Industrial sunt :
    Accesul este gandit prin asa zisa centura 2 Sud care nu se va mai face , suprafata relativ mica de teren si in panta pusa la dispozitie, raportata la nivelul investiilor privind utilitatie ( curent, apa, canalizare cu statie proprie de epurare … ).
    Nasterea parcului i inceput in 2009, daca se pastreaza ritmul poate nu mai trebuie ….pacat de zona CPL …care a fost curatata de cladiri si utilitati si acum este a unor proprietari care vor sa vanda….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS