Actualitate

Oltean spune că Botiș a făcut doar o greșeală, iar cazul său nu e „grav”

Președintele PDL Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, la Realitatea TV că Ioan Botiș este un „tip de onoare”, iar cazul său nu este unul „grav”.

„El este un tip de onoare și a preferat să plece pentru o greșeală pe care a făcut-o, greșeală care, din punctul meu de vedere, este nesemnificativă în raport cu ceea ce a făcut pentru acest minister și domeniul pe care l-a gestionat. Ar fi trebuit să fie mult mai atent cu gestionarea fondurilor europene afalte sub autoritatea lui și probabil că, dacă manifesta mai multă atenție în privința aceasta, nu s-ar fi ajuns aici. S-a ajuns aici, asta este, a plecat printr-o demisie onorabilă, dar aș vrea să subliniez un lucru. Oamenii care au o ținută profesională foarte bună au și ținută morală și, când greșesc, pleacă. Am asistat, de-a lungul timpului, și la alte situații mult mai grave decât cea în care se află Ioan Nelu Botiș. Au furat cu camionul și cu trenul, iar astăzi îi văd dând lecții de morală altora. E foarte ușor să faci pe lupul moralist și să uiți ce ai făcut tu. Apreciez gestul lui Botiș. Regret că s-a ajuns aici și nu a putut să continue ceea ce a făcut foarte mine”, a spus Oltean.

Întrebat de jurnaliști dacă nu i se pare totuși un caz grav, Oltean a spus că nu.

„Cazul nu a fost grav. În opinia mea e o greșeală care este de condamnat. Cu siguranță a făcut-o cu bună știință că nu e inconștient. Nu cred că toți cei care ajung în diverse funcții trebuie să-și omoare neamurile. Eu știu ce înseamnă demnitatea și responsabilitatea, dar nu pot accepta să-mi dea lecții unii care au făcut altele și mai grave. Nu accept lecții de la unii care au greșit mult mai tare ca Ioan Nelu Botiș și nu au făcut nici măcar un sfert din gestul lui de onoare”, a spus Oltean.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.