Actualitate

Ovidiu Creţu și ”SRL-urile de oferit diplome”. Ce îşi doreşte pentru Bistriţa

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a spus, la deschiderea anului universitar de la Extensia Bistriţa a UBB, că şi „aşa-zisele SRL-uri de oferit diplome” au un rol în societatea noastră şi, cu toate că sunt mult criticate, el personal se declară în favoarea lor.

În discursul ţinut în faţa profesorilor, studenţilor şi părinţilor, edilul a spus: „Aţi ales o universitate grea. O universitate nu poate să producă elemente de calitate, nu poate să fie competitivă la nivel internaţional şi european dacă nu este grea, dar eu spun că orice facultate este bună. Sunt unele critici referitor la celelalte universităţi, aşa-zisele SRL-uri de oferit diplome, dar şi ele au un rol în societatea noastră şi eu sprijin şi acel domeniu pentru că ridică nivelul cu 10 cm. UBB îl ridică cu 10 metri. Sigur că pentru asta trebuie muncit, dar cred că ceea ce aţi ales, UBB, este alegerea corectă”.

Primarul a spus şi ce planuri are pentru Bistriţa în ce priveşte domeniul academic.

„Ceea ce doresc eu pentru Bistriţa este o universitate bistriţeană. Nu e simplu, dar poate că o vom avea într-un viitor mediu. Îmi doresc acest lucru pentru că un oraş universitar este fundamental diferit de un oraş neuniversitar. Bistriţa câştigă nu numai neuroni pe metru pătrat prin ceea ce faceţi voi aici – şi vă mulţumesc pentru asta- câştigă acel tumult, acel farmec al vieţii tinere şi inteligente. Asta face mediul universitar. Asta veţi constata peste mulţi ani, uitându-vă în spate, că aţi realizat aici. Vă doresc să aveţi mult success, să vă împliniţi. Baftă!” a spus Ovidiu Creţu.

10 comentarii

  • ce zicieti sa fiti primul membru fondator domnule Cretu…..
    avand in vedere gandirea dumneavoastra „inginereasca”…..
    o sa va alaturati personalitatilor din PANTHEONUL bistritean ….
    de la biserica Coroana…
    in sfarsit vorbiti si dumneavoastra ceva……
    va marturisiti ca un intelectual „rafinat”ce sunteti ……
    principalul este sa vorbiti….
    eventual sa ganditi dupa ce vorbiti……
    daca mai ganditi….
    se pare ca nemurirea va da tarcoale….
    de cand sunteti primar….

  • Oare în cadrul acestei festivități de început de an universitar a vorbit tot cu accentul ăla forțat de țăran din vârful dealului?!? N-aș fi avut nici o problemă dacă ar fi fost autentic dar se vede de la o poștă că e forțat și vrea doar să pară că e „mai de la țară”…

  • Cretu nu are notiunea de „scara a valorilor”, asa ca nu-i de mirare ca se declara in favoarea „aşa-zisele SRL-uri de oferit diplome”, cum sunt denumite de el extensiile universitare de la Bistrita. De altfel, pentru Cretu „eminenta cenusie”, este nimeni altul decat Radu Moldovan. In septembrie, 2014 cand Ponta si Dragnea au fost la Bistrita, si au semnat contractul de reabilitare a CNLR, Cretu a declarat textual: „Ca să pun punctul pe ”i”, îi mulţumesc preşedintelui Radu Moldovan, care este eminenţa cenuşie a semnării acestui contract”. De altfel Cretu nu era la prima isprava de acest fel. In scara lui de valori se mai gasesc indivizi de aceeasi teapa, precum directorul Centrului Cultural Municipal Dorel Cosma, caruia Cretu la festival internațional de folclor “Nunta Zamfirei” din 2014, i se adresacu expresia :„Debordezi de cultură, artă și frumos!” A tunat si i-a adunat.

    • nu suferă comparație nici în primul, nici în al doilea caz… sunt persoane total diferite… Spre deosebire de Crețu, atât Radu Moldovan cât și Dorel Cosma sunt persoane autentice, cu atitudine profesionistă…

  • Si UBB e fabrica de diplome. Comparativ cu ce se invata la UBB in Cluj-Napoca, extensia Bistrita e pistol cu apa, la fel ca celelalte asa-zise universitati din oras. Mi-as dori si eu o facultate in Bistrita, care sa aiba standardele celor din Cluj-Napoca.

  • Pentru ca Bistrita sa devina un centru universitar, este necesar un CAMPUS UNIVERSITAR modern adaptat cerintelor invatamantului superior, despre care se discuta de atata vreme. In plus un campus universitar care sa adune laolalta toate facilitatile vietii studentesti reprezinta intre altele si o stare de spirit. Extensiile universitare inclusiv cea de la UBB functioneaza de ani buni la Bistrita in spatii necorespunzatoare improvizate. De aceea, influenta vietii studentesti la nivelul locuitorilor orasului este practic inexistenta. Cu toate astea, autoritatile locale nu si-au aratat interesul ca impreuna cu universitatile-mama sa creeze un campus universitar modern cu spatii de invatamant prevazute cu sali de curs si laboratoare, camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, parcuri cu alei, etc care sa aduca impreuna toate extensiile universitare prezente la Bistrita. Asta ar fi creat un climat academic si o mai buna stabilitate a invatamantului universitar la Bistrita. Chiar spatiul improvizat in care functioneaza extensia UBB prin transformarea salii festive a fostei case de cultura a tineretului din complexul Apollo, in sala de curs, ar putea redeveni Casa de Cultura a Tineretului si Studentilor. Astfel, viata studenteasca la Bistrita ar putea iesi din obscuritate pentru a deveni mai vizibila.

  • Invatamantul universitar fara cercetare e ca roata fara axa. De aceea, tot felul de extensii universitare prezente la Bistrita sunt mai degraba „SRL-uri de diplome” cum spune Cretu. Si totusi,
    nu trebuie uitat faptul ca la Bistrita exista doua unitati de ceretare cu traditie precum Statiunea Pomicola si Statiunea de Cercetari si Amenajari Silvice care se zbat sa supravietuiasca iar politrucii locali in loc sa le sprijine pun umarul la desfiintarea lor ravnind sa le ia si ultimele suprafete de teren destinat cercetarii. Acum cand inca nu e prea tarziu, autoritatile locale ar trebui sa se straduiasca pentru a infiinta la Bistrita o facultate de horticultura si alta de silvicultura, pe langa cele doua statiuni cu traditie, care ar putea sa asigure baza de instruire practica a viitorilor studenti. Ba mai mult, la Bistrita functioneaza atat Grupul Scolar Agricol cat si Grupul Scolar Forestier, care ar putea sa constituie baza de recrutare a viitorilor studenti in cele doua specializari universitare. Cel mai important este faptul ca absolventii de Horticultura si Silvicultura, si-ar putea gasi un loc de munca in judetul Bistrita-Nasaud.

  • NEURONUL….SALTARET !
    …. ” aşa-zisele SRL-uri de oferit diplome, dar şi ele au un rol în societatea noastră şi eu sprijin şi acel domeniu pentru că ridică nivelul cu 10 cm. UBB îl ridică cu 10 metri…..Bistriţa câştigă nu numai neuroni pe metru pătrat prin ceea ce faceţi voi aici – şi vă mulţumesc pentru asta…..” – DIN PUTUL GANDIRII EDILULUI : SE EMANA IDEEA CA DEOCAMDATA NEURONII COLCAIE IN BISTRITA …LA METRU PATRAT….DAR PE VIITOR….. S-AR PUTEA CA PE BAZA UNUI NOU CONTRACT CU VITALLIA SA AVEM … NEURONI LA KILOGRAM SAU LA METRU CUB !
    TAGMA CUM LAUDAE !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.