Actualitate

Prefectul despre acţiunea de salubrizare iniţiată de el: Sigur că nu e corect să mergem noi să rânim

Angajaţii din instituţiile statului vor participa, vineri, la o acţiune de salubrizare iniţiată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud. "Sigur că nu e corect să mergem noi să rânim, dar toţi împreună trebuie să facem ceva fiindcă toţi trăim aici", şi-a motivat prefectul Ioan Ţintean decizia.

„Dacă tot lăsăm şi nimeni nu mai sensibilizează, aşa rămân lucrurile. Sigur că nu e corect să mergem noi să rânim, dar toţi împreună trebuie să facem ceva fiindcă toţi trăim aici. Cum ne gospodărim curtea asta, a judeţului, e treaba noastră, a tuturor. Acum nu putem să nu facem nimic şi să tot amendăm. Prin acţiunea pe care o desfăşurăm sensibilizăm opinia publică şi va scădea intensitatea împrăştierii gunoaiele”, a spus prefectul.

Ioan Ţintean a amintit că se aplică şi sancţiuni: „Faptul că Garda de Mediu l-a amendat pe primarul oraşului Sîngeorz-Băi nu înseamnă că aplicăm legea? Am trimis o armată întreagă la Dobric ca să cureţe zona aceea de piei şi se lucrează acolo cu buldozerele, în draci. Toate aceste eforturi conjugate duc la rezultate”.

la rândul lui, subprefectul Ovidiu Frenţ a spus că instituţiile statului nu îşi vor întrerupe activitatea vineri când se va organiza acţiunea de salubrizare.

„Noi am dat o circulară către toţi şefii de instituţii ca, pe bază de voluntariat, să se înscrie la această acţiune urmând să recupereze ziua de lucru şi fără să afecteze relaţiile cu publicul. Nu vor fi închise instituţiile”, a spus Frenţ.

Prefectul Ioan Ţintean i-a anunţat pe şefii de instituţii că vor fi informaţi din timp ce comună le revine pentru salubrizarea din data de 8 mai.

„În 8 mai vom repeta acea acţiunea de adunat gunoaie, împreună cu dumneavoastră, pentru un mediu curat în judeţul nostru. Vom începe la ora 9.00 şi vom termina la ora 14.00. Nu ne propunem să adunăm tot, dar, simbolic, să mai dăm dovada încă o dată că, în fruntea instituţiilor judeţului există oameni responsabili care doresc să aibă un judeţ curat, un mediu ambient plăcut omului, trăitorului din judeţul nostru”, a spus Ioan Ţintean.

Tot prefectul a spus că în ziua respectivă Liviu Tănase de la Vitalia „are disponibilitatea să fie sunat pe orice problemă, sincopă, legată de transportul sacilor cu gunoaie din zona primăriilor unde va fi repartizată fiecare instituţie”, iar Florin Găurean, directorul care răspunde de procesare la groapa de la Tărpiu, va primi fiecare maşină cu „documentele necesare”.

„Conform tradiţiei, Jandarmeria, ISU, poate şi Poliţia sau alte instituţii unde sunt bărbaţi ne vor ajuta la partea după ora 14.00 când se încheie adunatul ca să nu ne trezim că rămân sacii netrimişi la groapa de gunoi, după care la ora 18.00, încheiem activitatea şi, fiind şi vineri, fiecare se retrage acasă. Cam aşa vor decurge lucrurile”, a spus Ţintean.

Anul trecut, acţiunea de ecologizare din 9 mai a fost un succes, la depozitul ecologic de la Tărpiu fiind colectate în două zile aproape 50 de tone de gunoaie.

În mod normal, instituţiile statului sunt cele vinovate pentru că în judeţ încă mai sunt gunoaie aruncate aiurea deoarece au de partea lor legi pe care nu le aplică. Drept urmare, dacă nu sunt în stare să îi amendeze pe necivilizaţi, nu au decât să strângă după ei.

Cristiana Sabău

18 comentarii

  • Prefectul se crede in grajd , el RANESTE . Mai Tintene mai faci mult umbra prin prefectura degeaba ? Tu esti reprezentantul Guvernului in judet nu poti sa ai vocabularul de la coada vacii . Deci stimati contribuabili ai judetului suntem niste animale si prefectul Johny Tintean trebuie sa RANEASCA dupa noi . Hai sictir !!!

  • La nepasarea si nesimtirea conjudetenilor si concitadinilor nostrii, D-nul Prefect s-a exprimat prea elegant. Ca mine nu sunt multi cei care cunosc situatia reala in teren. Sa stiti D-lor sefi de institutii, ca am stat de vorba in cei 7 ani de activitate ecologica, cu mii de oameni. Aproape toti, invocau lipsa de reactie si de aplicare a sanctiunilor,, chiar drastice, si cu inchisoarea. Aici este paradoxul la romani. Se vrea ordine doar declarativ, fara a face ordine la randul tau. (cetateanul) Eu unul voi fi prezent la actiunea de voluntariat organizata de Prefectura, cu saci si manusi fara sa mai comentez aiurea.

  • Balane raneste-ti putin prin casa ca sa fii si tu ” elegant ” ca Tinteanu . In prima propozitie a comentariului tau ai generalizat , deci esti total in eroare . La cata scoala ai e clar de ce esti de acord cu limbajul mult suburban al prefectului . Ti-as recomanda sa postezi cat mai putin pentru ca oligofrenismul se desconspira de unul singur .

  • Expresia folosita este prea adevarata, prea ca la tara dar prea blanda pentru cat de nesimtiti sunt unii. Pentru ca daca ne comportam ca niste vite, si ne baligam in mijlocul locului unde traim si respiram, nu se poate spune altfel decat RANIM! Pt ca oamenii nu arunca gunoiul in apa pe care o beau…pe strada pe care locuiesc si pe campul unde ies la verde, nu? Poate niste animale fara minte! Bravo pentru initiativa!

  • A citit cu atentie tot acest articol si nu am vazut sa fi folosit prefectul sau altcineva cuvantul ,,ranit,,. Poate cineva incearca sa ne spele creerele ,dar nu o sa reuseasca. Personal vad extrem de oportuna aceasta actiune de salubrizare. Felicifari si sper sa continue aceasta actiune in fiecare an . Felicitari initiatorilor si pentru aceasta mentalitate europeana. Intotdeauna cuvintele trec, iar faptele RAMAN!!

  • Sergiule: atata cat am invatat, plus educatia aleasa de acasa, ma face linistit sa-ti spun ca pot sa-ti impartasesc din cunostinte si tie. Acasa in schimb nu am de RANIT nimic, pt. ca nu am ce RANI printre flori. La mine in ocol ,curatenia dureaza 365 de zile pe an.

  • Unde dau eu si unde crapa la tine mai ecologistule . Sa intelegi ca sunt oligofreni toti cei care sunt de acord cu limbajul de grajd al prefectului .Balane ma lipsesc de impartasirea cunostintelor din educatia ta aleasa de acasa . Toti oligofrenii fara scoala se vad realizati ca ei au SCOALA VIETII .

  • Activitate de voluntariat, dezvoltată de oameni dedicați pentru societate, a luat suficientă amploare să poată cuprinde un număr important de persoane.
    Munca obligatorie, zis în favoarea ”trăitorului din județul nostru” este o relicvă a epocii întunecate, adusă în actualitate de oameni ce își perpetuează influența într-o societate ce o vrem mai bună.
    Conducătorii instituțiilor Statului pot introduce ca și criteriu de performanță al angajaților, numărul de ore de voluntariat de peste an. Încercați să vă imaginați cum ar devenii receptiv un angajat al Statului, la nevoile copiilor defavorizați dacă el participă efectiv în afara programului la programe de sprijin al acestora.

  • Intr-o tara de rahat, cu oameni ca sergiu, nu poti pune nici de o ecologizare. Tu esti mai destept decat D-l Balan, de te apuci asa sa-l faci oligofren? Sti ce inseamna asta bai smintitule?

  • Am un respect deosebit pentru toți cei care din timpul lor fac acțiuni de ecologizare, de avertizare, de educare în acest spirit, dar echivalarea acestora cu rânitul nu face decât să de-a un sens peiorativ unei acțiuni nobile atât de necesară. Am convingerea că nu doar cei pe care îi cunosc, bugetari, angajați activ în diverse acțiuni de voluntariat, sunt mulți alți, ce peste an cumulează mult peste cele opt ore de muncă obligatorie propuse de prefect.
    Diversitatea activităților unde voluntariatul este motorul principal, nu permite o ierarhizare a acestora, iar acum domnului Bălan îi putem permite să fie subiectiv tocmai pentru implicarea majoră activitățile de ecologizare.
    Dar noi, domnule Sergiu, privitori anonimi, comentatori la colțul străzii, ce ne dă dreptul să aruncăm vorbe de ocară asupra celor ce fac ceva și în folosul nostru al fiecăruia.

  • D-le SAFRIUC: multumiri pentru aprecieri. D-nul Sergiu daca si-a propus sa ma faca incult si sa ma jicneasca, o face de fapt in numele a mai multor colaboratori , care tin aproape de mine. Va urmaresc la toate aparitiile pe acest online, si va marturisesc ca imi plac toate comentariile si ideile pe care le expuneti. MULTA SANATATE !

  • Domnule Safriuc va erijati in judecator cu jumatate de masura . In masura in care ii acordati dreptul domnului Balan de a fi subiectiv trebuia sa-mi acordati si mie dreptul de a face afirmatii generale , fara jigniri la dl Balan . Nu am intentionat sa jignesc pe nimeni desi am fost pe acelasi nivel al causticitatii cu expresia RANIM a prefectului .

  • va rugam doamna Sabau sa verificati( asa ca a treia putere in stat fiindca daca nu ati fi vai s-amar de noi ar fi..)daca de la institutiile din judet s-a inscris cineva in sensul ca functionarii nu au fost intrebati daca vor sau nu, nu s-au cerut aprobari de la sefii ierarhici de la centru pentru ca acestia sa participe in masa la o astfel de actiune, ci doar unii directori au sarit imediat la comanda d-lui prefect, si au trimis prefecturii un acord al lor personal, in numele functionarilor pe care ar trebui sa-i reprezinte cu respect si nu cu aroganta specifica celor numiti in functie pentru ca au fost sponsori in campanii!!! este un abuz grav, un abuz pe fata, fata de oamenii din institutii.Este un act de voluntariat care ar trebui sa se desfasoare in timpul liber si din liber consintamant!!!! si sigur ar fi doritori de buna credinta daca nu li s-ar trasa ordine de serviciu!!!

  • si daca este un abuz atunci sa plateasca pentru asta directorii si directoresele cele saritoare prin a face voluntariat pana la sfarsitul carierelor lor!

    • Voluntariatul poate fi ușor asimilat cu acțiunile umanitare cum ar fi donarea de sânge. Nimeni nu poate contesta valoarea incontestabilă a donări de sânge, dar nici obligatorie nu poate fii. Eu cunosc oameni reali dintre bugetari ce fac acte de voluntariat pe alte domenii, fără ca cineva să le recunoască efortul, cel mult beneficiari acțiunilor lor. Este nefirească acestă obligativitate, oricât de nobil este țelul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS