Actualitate

Ileana Moldoveanu, concediată din funcţia de director al Hotelului Someşul din Sîngeorz-Băi

Consilierul judeţean PSD Ileana Moldoveanu a fost concediată din funcţia de director al Hotelului Someşul din Sîngeorz-Băi, deţinut de firma SC Sind Tour Trading SRL Bucureşti a sindicaliştilor de la CNSLR Frăţia. Compania are probleme încă din 2012, când apărea în dosarele instrumentate de DNA.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Ileana Moldoveanu a acţionat în judecată firma SC Sind Tour Trading SRL Bucureşti în data de 30 aprilie a.c. contestând decizia de concediere. În afară de compania a cărei angajată era, pârâţi mai sunt SC Tour Mirinvest SRL, în calitate de administrator, Joos Atilla şi Florin Dumitrescu. Instanţa nu a anunţat deocamdată când va avea loc prima şedinţă de judecată.

Cele două firme sunt vedetele unor scandaluri de corupţie. În 2012, SC Sind Tour Trading SRL apărea într-un dosar instrumentat de DNA prin care au fost trimişi în judecată Liviu Luca, prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia pentru folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis pentru a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie, Miron Neculai – director general la Grup Mir pentru complicitate la infracţiunea de folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi instigare la infracţiunea de folosire cu rea credinţă a fondurilor societăţii, şi Florin Dumitrescu – director general adjunct la Grup Mir în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire cu rea credinţă a fondurilor societăţii.

Potrivit rechizitoriului DNA, SC Sind Tour Trading SRL  – societate comercială în care CNSLR Frăţia deţine 95% din capitalul social  – are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, în calitate de administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor, inclusiv Hotelul „Someşul” din Sîngeorz-Băi, condus până de curând de Ileana Moldoveanu.

Contractul de management încheiat cu SC Tour Mirinvest SRL obliga această societate la realizarea de investiţii de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum şi la efectuarea de servicii de administrare. Or, reprezentanţii firmei, inculpaţii Dumitrescu Florin şi Miron Neculai, au folosit nu banii SC Tour Mirinvest SRL, cum se stipula în clauzele contractului, ci pe cei ai SC Sind Tour Trading SRL. Astfel, în perioada mai – august 2011, cei doi au încheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor şi două de distribuţie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce aparţine SC Sind Tour Trading SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociaţilor SC Tour Mirinvest SRL.

Încheierea contractului de management sus menţionat a fost posibila prin aceea că, la data de 18 aprilie 2011, inculpatul Luca Liviu, în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia a emis o decizie, cu încălcarea dispoziţiilor statutare (fără a fi întrunit în Biroul Operativ numărul de voturi necesar luării unei decizii valabile), prin care a dispus înlocuirea administratorilor societăţii Sind Tour Trading cu un nou administrator şi anume societatea Tour Mirinvest SRL Timişoara, firmă reprezentată de inculpaţii Miron Neculai şi Dumitrescu Florin. Pentru a crea aparenţa de legalitate a votului său din Adunarea Generală a Acţionarilor,Liviu Luca a inserat în cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul verbal al şedinţei, deşi cunoştea că acea hotărâre a fost luată cu încălcarea prevederilor statutare.  La data de 20 aprilie 2011, ca urmare a acestei decizii nestatutare, Liviu luca, în calitate de reprezentant al C.N.S.L.R. Frăţia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Sind Tour Trading a votat pentru încheierea contractului de management între societăţile Sind Tour Trading SRL şi Tour Mirinvest SRL pe baza ofertei depuse de inculpatul Miron Neculai.

Contractul, pe o perioadă de 9 ani, avea să fie semnat în aceeaşi zi. Practic, administratorul Tour Mirinvest SRL avea obligaţia de a efectua investiţii şi de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice şi de tratament aflate în administrarea societăţii Sind Tout Trading SRL.

Intervenţia DNA în acest caz, lipsa investiţiilor în hoteluri, scăderea dramatică a numărului de turişti au dus la decizia concedierii directorului care, în 2013, a câştigat puţin peste 40.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere, ceea ce echivalează cu un salariu lunar de puţin peste 3000 de lei.

Consilierul judeţean PSD nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Cristiana Sabău

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.