Actualitate

Primarul Ovidiu Creţu, trezorier al Asociaţiei Municipiilor din România

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a fost desemnat trezorier al Asociaţiei Municipiilor din România în cadrul unei Adunări Generale a AMR care a avut loc la Bucureşti. Până acum, el a fost membru supleant în cadrul Comitetului Director al AMR, asociaţie condusă de primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

În prima parte a reuniunii s-a decis modificarea Statutului asociaţiei în sensul măririi numărului de membri ai Comitetului Director al AMR de la 23 la 31. Comitetul Director a trecut apoi la desemnarea noii structuri de conducere, primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, fiind reales ca preşedinte al AMR.

Poziţia de preşedinte executiv al asociaţiei va fi deţinută de primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, ca prim-vicepreşedinţi fiind aleşi Gheorghe Falcă, primarul Aradului, şi Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului. Totodată, AMR va avea în structura de conducere şi cinci vicepreşedinţi: Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, Rareş Mănescu, primarul sectorului 6, Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, Constantin Gherghe, primarul din Drobeta Turnu Severin, şi Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Funcţia de secretar general va fi ocupată de Aurel Simionescu iar cea de trezorier, de primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu. Noul purtător de cuvânt al AMR a fost desemnat în persoana primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Premierul Victor Ponta, prezent la eveniment, a transmis în mesajul său adresat aleşilor locali că descentralizarea este un proces important, care va conduce la un transfer de responsabilitate la nivelul primăriilor şi consiliilor judeţene, transfer pe care actualul Guvern îl doreşte realizat cu tot cu resursa financiară, informează Agerpres.

Asociaţia Municipiilor din România îi reuneşte pe toţi cei 103 primari ai municipiilor din ţară, acestora adăugându-li-se cei şase edili-şefi de sectoare şi primarul general al Capitalei.

2 comentarii

    • De fapt lupul nostru face parte dintr-o haită mai mare, iar vânătoarea în grup creşte eficienţa „vânătorii”, dacă mai este ceva de „vânat” (a se înţelege „furat”) în România.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.