Actualitate

Regele Charles al III-lea cunoaște proiectul Via Transilvanica și l-ar putea sprijini

Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, suveranul Marii Britanii, care a făcut o vizită în România, cunoaște proiectul Via Transilvanica și a subliniat că traseul are nevoie de aceeași protecție și susținere de care au avut parte tradițiile și biodiversitatea de care s-a îndrăgostit în țara noastră, spune ministrul mediului, Tanczos Barna.

”Majestatea Sa Regele Charles al III-lea ne dă un exemplu de urmat atât în ceea ce privește protejarea mediului și a biodiversității unice din România, cât și a patrimoniului cultural de care suntem atât de mândri. Este o mare onoare ca satele transilvănene, pădurile virgine și superbele pajiști cu arbori seculari din România să-l aibă ca susținător și ambasador pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea.

Am avut plăcerea și onoarea ca, în calitate de ambasador al Viei Transilvanica, la Palatul Cotroceni, să aduc în atenția Majestății Sale cel mai mare proiect național ce are ca scop promovarea diversității culturale, etnice, istorice și naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei și Banatului montan. Via Transilvanica vizează, totodată, accentuarea turismului durabil și punerea în valoare a patrimoniului cultural. Majestatea Sa m-a asigurat că îi este cunoscut proiectul Via Transilvanica și a subliniat faptul că Via Transilvanica are nevoie de aceeași protecție și susținere de care au avut parte tradițiile și biodiversitatea de care Majestatea Sa s-a îndrăgostit în România. Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa ar sprijini Via Transilvanica și ne-ar inspira să atingem cele mai înalte standarde în turismul durabil, așa cum a făcut-o de nenumărate ori”, a menționat ministrul Mediului.

Via Transilvanica, ”drumul care unește”, proiectul Asociației Tășuleasa Social, inițiat în anul 2018, reprezintă un traseu turistic și de pelerinaj de 1.400 km care pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin. În Bistrița-Năsăud, traseul trece pe aproape 200 km prin comunele Lunca Ilvei, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor, dar și prin municipiul Bistrița. Scopul proiectului este să pună în valoare bogățiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care îl pot străbate la pas, cu bicicleta ori călare. Via Transilvanica trece prin zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în România.

1 comentariu

  • Da domnule… Un Rege care nu e un orice Rege timp de câteva zile ținând ochii lumii pe România și nu de orice maneră, ci de una bine pozitivă….la fel proprietățile deținute și le-a reformat, nu au rămas în voia soartei, iar astea se numesc NORMALITATE.
    Cealaltă parte a monedei sunt acele toxicități la de ” nu ne vindem nu știu ce” … „să nu-i lăsăm să facă nu știu cum””… ” nu suntem nu știu ce” (TOT PEORATIVUL) etc, etc nu sunt altceva decât gioane de filme demne pentru
    Hollywood.
    Sus inimile.

    11
    6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS