„Am plantat 1300 de roşii. Pe fiecare plantă s-au făcut circa 7 kilograme de tomate. Faceţi dumneavoastră calculele ca să vedeţi ce recoltă am avut. Noi suntem mulţumiţi de ce am obţinut. Cultivăm roşii din vechile noastre soiuri: Inimă de bou, Creaţă românească şi încă un soi la care nu ştiu cum îi spune. Am avut şi roşii care au trecut de un kilogram bucata, le-am cântărit şi am văzut că aveau 1,2 kg. Dintr-o roşie de un kg se obţin 700 de ml de bulion fiindcă se mai pierde din cantitate în timpul fierberii. Anul acesta s-au făcut mari fiindcă am muncit, am folosit gunoi de grajd. Oamenii vin şi cumpără de la 20 de kg în sus. Am vândut şi 50 de kg şi 80 de kg”, ne-a declarat Dumitru Bârsan.
Bărbatul spune că a fost şi el în Spania şi a învăţat de la iberici cum se cultivă legumele în solar. E însă un adversar serios al soiurilor cultivate în alte ţări fiindcă, spune el, au coaja mai grea decât pulpa şi românii nu le pot utiliza la făcut conserve fiindcă ar însemna să arunce banii.
Kilogramul de roşii se vinde în această perioadă cu 4 lei, la fel ca şi în aceeaşi perioadă a anului trecut.
daca nu invata in spania……”ce sa bage” in ele nu facea decat 2 tone…..
asa ca-l lasam pe el sa mance …”sos de plastic”