Pentru prepararea mezelurilor bucovinene tradiţionale, producătorii se laudă că folosesc numai condimente naturale, baiţuri în care se marinează carnea şi care au în compoziţie busuioc, cimbru, sare, piper, ienupăr şi vin roşu. Afumarea produselor se face în afumătoare clasică cu amestecuri de rumeguş de diverse esenţe, cum ar fi stejarul, fagul sau cireşul în funcţie de tipul de carne folosit.
Poate că tocmai de aceea, carnea prinde un gust deosebit şi este extrem de apreciată la târguri de specialitate. La Bistriţa, sucevenii au adus cabanos, cârnaţi de casă, salam haiducesc, cârnaţi de oaie, tobă bucovineană, scăricică, muşchi file bucovinean şi alte bunătăţi.
Fiind vorba de produse tradiţionale, preţurile sunt ceva mai piperate, dar cunoscătorii spun că mâncarea preparată după reţete vechi merită toţi banii.
Găsiţi firma din Suceava în Teatrul de vară de pe pietonal la Expo Bistriţa. Programul de vizitare al târgului organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud este miercuri 23 octombrie: orele 13.00 – 19.00; joi 24 octombrie – sâmbătă 26 octombrie: orele 10.00 – 19.00; duminică 27 aprilie: orele 10.00 – 16.00.
Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea mai multe fotografii de la Expo Bistriţa.
Adaugă comentariu