Actualitate

Succesul Băilor Figa, prezentat la ”Aquatica Experience”

DCIM103GOPRO

La Bucureşti s-a desfăşurat conferinţa ”Aquatica Experience”, eveniment dedicat investiţiilor în domeniul Aqua Park-urilor şi parcurilor de distracţie. Conferinţa i-a  avut ca invitaţi speciali pe reprezentanţii Staţiunii Balneare Băile Figa şi ai parcului acvatic Therme Bucureşti.

”Parcul Balnear emblematic al oraşului Beclean a fost reprezentat de către primarul Nicolae Moldovan – artizanul conceptului Băile Figa – Staţiune Balneară, care a expus celor prezenţi evoluţia ascendentă a Băilor Figa, proiectul de extindere viitoare al băilor şi extraordinarul succes turistic şi financiar pe care acestă investiţie l-a adus comunităţii locale. Unul din scopurile conferinţei de la Bucureşti a fost acela de a arăta că investiţia într-un Aqua Park poate creea rapid progres economic şi poate fi una dintre cele mai puternice oportunităţi de business ale momentului în România. Investitorii prezenţi au fost plăcut impresionaţi de faptul că un parc acvatic iniţiat şi manageriat de către o administraţie public locală se bucură de un succes deosebit şi se dezvoltă rapid de la un alt la altul, de aprecieri admirative având parte şi proiecul viitoarei extinderi cu un Centru Spa al Băilor Figa”, informează Primăria Beclean.

La conferinţa ”Aquatica Experience”, unde s-a analizat secretul reuşitei proiectului Staţiunii Băile Figa şi al proiectului Therme Bucuresti, au participat lideri mondiali din domeniul Aqua Park-urilor, fiind prezenţi şi luând cuvântul, pe lângă primarul oraşului Beclean, arhitectul Alexandru Palcău – creatorul conceptului Legacy – Viitor Centru Balnear Spa de la Băile Figa, proiect nominalizat la World Architecture Festival Singapore 2015 printre primele 6 proiecte din lume pe segmentul wellness, Mru Patel – Reprezentant Fond de Investiţii în Real Estate, Charles Bingham – Partener şi Vicepreşedinte Martin & Vleminckx, producător de echipamente de divertisment acvatic, reprezentantul firmei Polin – producător tobogane, dezvoltator de talie mondială de proiecte tip Aqua Park, reprezentantul IAAPA – Asociaţia Internatională a Parcurilor de Amuzament şi Acvatice – asociaţie ce stabileşte şi validează la nivel mondial standardele de funcţionare ale industriei Aqua Parkurilor.

Raul Lenes Sezon estival la Baile Figa Tobogane acvatice uriase Panou 5 sus - Centru Spa Baile Figa

”Viitoarea extindere cu tratamente medicale și SPA la Băile Figa va aduce un plus ofertei turistice pe care o are în prezent stațiunea balneară din orașul nostru. Deocamdată suntem la faza documentației, dar cert este că noi căutăm în continuare resurse și vom face în așa fel încât extinderea balneo-spa de la Băile Figa să fie realizată cât mai curând!”, spune primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Prin această extindere, administrația locală vrea ca Parcul Balnear Băile Figa să devină practic o amenajare turistică ”all seasons”. Conform proiectului, centrul de la Băile Figa va adăposti facilități balneo-spa și de întreținere, consultații și tratamente medicale, agrement pentru adulți și copii, salină subterană artificială, restaurant, bar și spațiu conferințe. Noile construcţii vor oferi posibilitatea diversificării serviciilor turistice, de agrement și tratament pe tot parcursul anului, fără întreruperea activității în sezonul rece. Din punct de vedere arhitectural, autorii proiectului au mers pe linii care păstrează particularitățile reliefului existent, dar care aduc un aer modern si funcțional.

Până atunci, peste 40 de tineri au urmat cursuri de salvamar pentru noul sezon estival de la Băile Figa, care se deschdie în 9 iunie. Circa 200.000 de oameni au intrat anul trecut în Parcul Balnear Băile Figa.

2 comentarii

  • Orasele care au fost inzestrate de Dumnezeu cu factori naturali de cura balneara au reusit sa-si amenajeze in apropiere statiuni locale de odihna, relaxare si tratament, cu fonduri europene. Un exemplu din multe altele este cazul orasului Beclean care datorita unui primar cu viziune si vointa a reusit sa faca din lacurile sarate de la Figa o adevarata minune. Bistriţa care dispune în apropiere de două locaţii cu izvoare sărate (Sărata şi Slătiniţa) nu a reuşit să faca nimic pentru valorificarea acestor facilităţi prin atragerea de fonduri europene pentru amenajarea unor staţiuni balneare locale, chiar daca despre namolul sapropelic de la Sarata se spune ca are proprietati terapeutice similare celui de la Techirghiol. Si cu toate astea nu se intreprinde nimic, din cauza unui primar mediocru, lipsit de orizont care a ramas incremenit in tampenia numita pompos si ne-romaneste Wonderland, un proiect costisitor si fara perspective pentru care nu se acorda fonduri europene.
    La urma urmei de ce sa cheltui banii cu un complex acvatic pe pasunea din Unirea cand ar putea fi facut din fonduri europene, fie la Sarata fie la Slatinita unde ar putea fi puse in valoare si resursele naturale de apa sarata disponibile. Astfel investitia ar putea fi mult mai profitabila.

    • La Sarata , acel teren cat si cele adiacente sunt private . Proprietarii locatiei din Sarata nici nu vor sa auda de un parteneriat sau de construirea unei baze de agrement . Ei vor sa fie asa cum e , natural fara ” betoane ” ….asta e adevarul .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS