Meniuri tradiţionale de Paşti de pe Valea Bârgăului, a Budacului şi a Şieului au fost prezentate în sala de sport a Liceului Tehnologic Agricol de elevi ai şcolii şi de copii din toate aceste zone. La eveniment a participat prefectul Ovidiu Frenţ, viceprimarul Cristian Niculae şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar.
Frumos îmbrăcaţi în costume populare vechi, copiii din toate aceste zone au arătat bistriţenilor că nu renunţă la tradiţiile vechi de sute de ani care le-au făcut părinţilor, bunicilor şi străbunicilor sărbătorile atât de frumoase.
A urmat jurizarea şi premierea celor mai frumoase şi gustoase mâncăruri de Paşti. Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi ai Centrului Europe Direct Bistriţa, Primăriei Bistriţa, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa.
Au fost acordate cinci premii speciale:
- Premiul special pentru cea mai frumoasă masă, acordat echipei constituite din elevi ai claselor a XI-a A și a XI-a B din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița;
- Premiul special pentru cele mai frumoase ornamente pascale, acordat echipei Școlii Gimnaziale Livezile;
- Premiul special pentru cele mai frumoase ouă tradiționale, acordat elevilor clasei a XII-a B Seral din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița;
- Premiul special pentru cea mai frumoasă și gustoasă pască, acordat elevilor clasei a X-a B din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița;
- Premiul special pentru cea mai frumoasă prezentare, acordat clasei a XII-a A Seral din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița.
Adaugă comentariu