Actualitate

Primăria Bistrița caută veverițe! Țarcul, demontat. Crețu: Căsuța nu e grajd

(FOTO) Construcția prin care a fost extinsă voliera veverițelor din Parcul Municipal a fost demolată marți după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a pus în vedere municipalității să ia măsuri de intrare în legalitate sau de desființare. Primarul Ovidiu Crețu a spus că administrația locală va contesta măsura dispusă de ISC.

   

Ovidiu Crețu a răspuns unei întrebări ce i-a fost adresată de consilierul municipal PNL Diana Morar legat de intențiile municipalității legate de voliera veverițelor din Parcul Municipal.

”În legătură cu căsuța veverițelor, avem termen până în 4 decembrie a.c., dacă vom reuși să găsim veverițe până atunci ne vom duce la Inspectoratul de Stat în Construcții și vom demonstra că nu știu să încadreze construcția respectivă, care nu este nici grajd și nici stație de epurare. Punctul nostru de vedere este că au dat o categorie care nu este conformă cu realitatea. În cazul în care nu vom face rost de veverițe, o vom muta în altă parte, probabil că vom găsi altă utilizare”, a răspuns primarul Ovidiu Crețu.

Potrivit informațiilor furnizate ISC, la solicitarea Agerpres, Inspectoratul Județean în Construcții Bistrița-Năsăud a efectuat în luna octombrie un control privind verificarea legalității realizării construcției metalice existente pe o alee din Parcul Municipal, utilizată ca volieră pentru veverițe. „Ca urmare a acestuia, s-a constatat că autoritatea publică locală, prin Direcția Servicii Publice Bistrița, a edificat și montat o construcție metalică denumită volieră-căsuță pentru veverițe fără a avea autorizație de construire, contrar prevederilor art.1 și 3 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată cu modificările și completările ulterioare”.

Prin actul de control, inspectorii au dispus ca, până cel târziu în data de 4 decembrie, primăria să ia măsuri de intrare în legalitate, fie prin autorizarea construcției, fie prin desființarea acesteia, în caz contrar urmând a fi luate măsurile legale prevăzute de lege.

În căsuța veverițelor din Parcul Municipal nu mai rămăsese rozătoare, după ce inițial au fost șase. Cei patru pui au scăpat din volieră în luna august 2016, în noiembrie anul trecut o veveriță, femela, a fost găsită moartă, iar în septembrie a.c. unica veveriță rămasă  a fost eliberată de unul sau mai mulţi binevoitori, care au tăiat plasa şi i-au dat drumul animalului în parc.

Voliera care are are șase căsuțe din lemn, un copac cu scorburi în mijloc, ramuri de copac, adăpătoare, rotiță pentru joacă și talaș pe jos a costat 14.000 de lei, iar cele șase rozătoare – 450 de lei bucata.

7 comentarii

  • Casuta nu e GRAJD, dar PUSCARIE pentru VEVERITE cu siguranta !Pana umbla primarul dupa vietati, maine o sa introduc acolo o VEVERITA din PLUS care sa aminteasca de suferinta VEVERITELOR..

  • Cretu ii va gasi o alta destinatie.
    Va dati seama ce atractie ar fi daca il inchidem pe Cretu acolo, imbracat ca Pinochio la Octoberfest?

  • Las-o balta si ocupa-te de treburi serioase, dom’ primar! Ia-ti veverita acasa, noua nu ne trebuie in custi… Si incearca sa fii mai cumpatat si mai putin fudul…

  • Il astept la Bistrita pe domnul Dragos Patraru de la emisiunea STAREA NATIEI. Are ce filma. Caruta de prosti de la Caracal s-o rasturnat la Bistrita.Chiar in ADMINISTRATIE.

  • Inspectoratul in contructii ar fi trebuit sa vina chiar a doua zi cu controlul cum ca are sau nu autorizatie. Autorizatia o dau chiar ei, dar nu asta e important. Important este ca doar acum au venit ei cand nu mai sunt veveritele in cusca sa verifice autorizatia. Sa fim seriosi, 🙂 pana acum nu au vrut sa-l deranjeze pe primar si acum sa dispara cusca au zis sa traga perdeaua si sa dispara cusca. Toate au un rost ce sa mai….

    • Toate au un rost.
      Chiar si demolarea, caci pe bani se face.
      Toate au un rost. Ce rost? PARAINDARATUL.

  • La cât de mult am poluat apa, aerul și solul, nu e de mirare că vietățile necuvântătoare ne părăsesc. Este surprinzător să vezi cum oamenii încă se
    cred superiori necuvântătoarelor. Ele consumă din natură doar atât cât au nevoie pentru traiul zilnic. Oare, noi, oamenii, facem la fel? Judecând după cantitatea de gunoi pe cap de locuitor, aș spune că suntem mai degrabă risipitori decât făuritori. Avem multe de învățat de la animale: respectul pentru natură și știința de a păstra un echilibru în ecosistem, grija pentru familie și semeni, felul în care îți aperi teritoriul și multe altele. Ideea de a ține închise niște animale obișnuite să salte de pe o creangă pe alta este egoistă, cinică, chiar dacă a fost generată de intenții bune: de a fi admirate îndeaproape și hrănite corespunzător. NIMIC NU ESTE MAI FRUMOS DECÂT SĂ ADMIRI VIAȚA MANIFESTÂNDU-SE NATURAL, ÎN RITMUL EI! Restul e cancan.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS