Actualitate

Zece mari domenii în strategia de dezvoltare a judeţului, care va fi gata până la vară

Elaborarea strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud, coordonată de către prorectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Stelian Brad, trebuie finalizată până în vară, pentru a putea fi armonizată cu strategia naţională şi cea a ADR Nord-Vest. Documentul va fi avizat de un Consiliu consultativ.

”Consiliul Judeţean împreună cu Instituţia Prefectului şi Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud continuă demersurile în elaborarea strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud. Pentru realizarea unui viziuni cât mai complete asupra potenţialului, nevoilor şi principalelelor direcţii de dezvoltare a judeţului, vor fi invitaţi să participe toţi factorii interesaţi. Întreaga activitate de elaborare a strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud va fi coordonată de către prof. univ. dr, economist şi inginer Stelian Brad, prorector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Strategia va fi avizată de un Consiliu consultativ format din reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile, ai partidelor politice şi ai mass-media locală”, informează CJ.

Grupurile de lucru se vor axa pe următoarele domenii: descriere generală a judeţului; infrastructură de transport şi utilităţi; mediu şi abordări în contextul schimbărilor climatice; competitivitate economică; capital uman; turism, sport şi agrement; cultură şi patrimoniu cultural; dezvoltare teritorială (urbană şi rurală); administraţie şi bună guvernanţă; cooperare teritorială.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a semnat în noiembrie 2012 un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, specialiştii acestei instituţii urmând să realizeze un plan integrat de acţiune pentru perioada 2014-2020. Planul de dezvoltare al judeţului va fi unul complex şi complet, orice domeniu de interes pentru cetăţenii judeţului fiind inclus în strategie, care trebuie finalizată până în luna iunie a acestui an. Toate măsurile şi proiectele vor fi armonizate cu cele ale regiunii Nord-Vest şi cu cele naţionale, prioritară fiind în acest sens atragerea de fonduri europene nerambursabile.

2 comentarii

  • Cata pareologie fara sens, ca sa isi motiveze si ei salariile.. Dupa ce termina povestile astea, anuleaza tot, si se apuca de povestive cu regionalizarea.. alte strategii alte povesti..
    .
    In timpul asta noi ne rupem masinile pe cele mai naspa drumuri din transilvania, pe care le gasim in bn, ne bucuram de cea mai mare cota de somaj din transilvania .. si altele..
    .
    Pt. ca ei sunt ocupati.. cu grupuri de lucru.. comisii.. strategii 🙂 Somn usor tovarasi de la USL!

  • Cu respect da eu ma asteptam sa gasesc intre cele zece domenii si ceva INDUSTRIE,fie ea si de fabricat opinci, ceva POMICULTURA ori ZOOTEHNIE la care exista traditie si FEZABILITATE, ceva domenii mai usor de MASURAT si de CANTARIT, si care dupa dezvoltarea lor sa se finalizeze in oarece spor de PRODUS INTERN BRUT.Ce capital uman, turism, mediu, cultura si patrimoniu cultural se pot dezvolta CU MATZELE GOALE????La nivelul societatii intai trebuie SA PRODUCEM ceva ce SA SE VANDA si sa aduca BANI,c-apoi celelalte vin ele dupa asta.Ce CAPITAL UMAN ,daca nu-i PIB,ori PROFIT REAL -(nu speculativ)- la firmele private, din care sa PLATESC motivational si stimulativ oamenii????CAPITALUL UMAN va continua sa umple lumea in cautare de castig, de un trai mai bun .Iar la noi,vorba cantecului motzilor: „Muntii nostrii aur poarta, Noi cersim din poarta-n poarta”-Cersim si pt ca aurul l-am dat pe nimic la Gold Corporation.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.