Actualitate

Lucrări de 1,2 milioane lei prin PNI ”Anghel Saligny” pentru modernizarea străzii Tărpiului

Consiliul Local Bistrița a aprobat într-o ședință extraordinară devizul general actualizat aferent obiectivului de investiții ”Reabilitarea și modernizarea străzii Tărpiului”.

Acest proiect este necesar pentru contractarea unor lucrări de reabilitare a străzii Tărpiului, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în limita sumei de 1.200.000 lei”, a precizat primarul Ioan Turc.

Valoarea totală a lucrărilor este împărțită astfel:

 – 1.193.170,66 lei cheltuielile care se finanțează cu bani de la Guvern prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

– 18.916.468,53 lei cheltuielile care sunt finanțate de la bugetul local al municipiului Bistrița (din care 3.540.062,48 lei decontați până la 23.11.2022).

La începutul lunii decembrie 2022, pe strada Tărpiului, pe tronsonul dinpre pădure spre intersecția cu Valea Căstăilor, s-a turnat primul strat de asfalt. Anul acesta vor începe lucrările pentru tronsonul 2, care merge până la Drumul Cetății și presupun inclusiv amenajarea drumului pe trei benzi pentru anumite segmente.

”A fost opțiunea mea să începem lucrările dinspre pădure. Și starea carosabilului de la Drumul Cetății și până la zona fostei Avicola e deplorabilă, dar totuși cea mai grea situație o aveau cei care locuiesc în zona neasfaltată, pe partea dinspre pădure. Și atunci am început de acolo cu partea de pluvială, cu canalizare, venim cu infrastructură pentru iluminatul public, cu trotuare, drum curea. Continuăm în așa fel încât proiectul să fie realizat până la sensul giratoriu din Drumul Cetății”, spunea primarul Ioan Turc.

Municipalitatea a demarat în toamna anului 2021 modernizarea străzii Tărpiului, investiție de anvergură de peste 18 milioane lei ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (parțial, la trei benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, unde este posibil. Investiția mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public. Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public de pe strada Tărpiului, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS