Actualitate Recomandări

Ce decizie a luat Curtea de Apel Cluj în privința polițiștilor de la Rutieră acuzați de luare de mită

Cei trei polițiști de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru fapte de corupție, au contestat la Curtea de Apel Cluj măsura luată de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Agenţii de poliţie Dorel Greab, Dan Huciu și Sorin Ivan au fost puși și ei sub control judiciar timp de 60 de zile, măsură dispusă în primă instanță în cazul celui de-al patrulea polițist, Mihai Mândrean, care s-a întors la muncă, fiind detașat la Serviciul Logistic.

Cei trei polițiști care fuseseră arestați preventiv vor ieși la pensie.

Soluția instanței: ”Admite contestatiile declarate de inculpatii G D, I S G şi H D G împotriva încheierii penale 65/CC/30.08.2017 a Judecătorului de drepturi şi libertati de la Tribunalul Bistrita Năsăud pe care o desfiinţează în întregime. Pronunţând o nouă hotărâre, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud având ca obiect de arestarea preventivă a inculpatilor G D, I S G şi H D G. dispune faţă de inculpatii G D, I S G şi H D G luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 06.09.2017. pe timpul cât se află sub control judiciar inculpaţii G D, I S G şi H D G trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăti, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; c) să nu depăşească limită teritorială a localităţii Bistrita, jud. Bistrita Năsăud decât cu încuviinţarea prealabilă decât cu încuviinţarea organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, d) să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect cu inculpaţii şi martorii din cauză; e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; f) să nu desfăsoare nici un fel de activitate in cadrul IPJ Bistrita Năsaud Serviciul Rutier, precum si activităti care implica supraveghererea traficului rutier. atrage atenţia inculpaţilor G D, I S G şi H D G că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor ce le revin măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor care le revin pe durata controlului judiciar se realizează de către Poliţia mun. Bistriţa, jud. Bistrita Năsăud. Dispune punerea de îndata în libertate a inculpatilor G D, I S G şi H D G dacă nu sunt retinuti sau arestati în altă cauză. Dispune comunicarea dispozitivului încheieri inculpaţilor G D, I S G şi H D G, Poliţiei Bistriţa, jud. Bistrita Năsăud, Inspectoratului General de Poliţie de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor – Bistrita. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 06.09.2017”.

Polițiștii în cauză sunt cercetaţi pentru luare de mită, infracţiuni săvârşite în formă continuată în perioada 2015-2017. „Ultimul act de luare de mită a fost comis în noaptea de 26 spre 27 august 2017 când au fost depistaţi în flagrant Dorel Greab şi Sorin Ivan care au luat de la un investigator sub acoperire suma de 150 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv de constatare a unei contravenţii rutiere. Urmare a percheziţiei corporale asupra celor doi inculpaţi s-au identificat şi alte sume de bani, respectiv 55 de lei şi 150 de euro asupra inculpatului Dorel Greab şi 150 de lei şi 50 de euro asupra inculpatului Sorin Ivan, în cauză existând indicii că şi aceste sume de bani au fost obţinute prin fapte similare”, a declarat procurorul Angela Sîngeorzan.

Conform sursei citate, din probele cauzei rezultă că fiecare inculpat a comis mai multe acte de luate de mită constând în bani sau alte bunuri astfel: „Inculpatul Greab Dorel a săvârşit 21 de acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute cinci infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată. Inculpatul Ivan Sorin Gheorghe a săvârşit 10 acte materiale, în sarcina sa fiid reţinute patru infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată. Inculpatul Huciu Dan Grigore a săvârşit 12 acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute trei infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată, iar inculpatul Mândrean Mihai a săvârşit cinci acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute trei infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată”.

Angela Sîngeorzan a declarat că actele de luare de mită au fost constatate prin mijloace speciale, dar au existat şi două denunţuri penale pentru fapte comise în datele de 16 august şi 24 august 2017.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS