Actualitate Cultură

Inaugurarea Pădurii-parc Schulerwald. ”Nu multe oraşe au asemenea locuri de recreere” (FOTO)

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şi ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, deputatul Doina Pană, au participat la festivitatea de deschidere a ”pădurii elevilor bistriţeni”. Administratorul firmei CML, Vasile Roş, a primit o diplomă de excelenţă şi mascota oraşului pentru calitatea lucrărilor din Pădurea Schulerwald.

Primarul Ovidiu Creţu i-a înmânat administratorului firmei CML, Vasile Roş, o diplomă şi ”simbolul excelenţei”, struţul, pentru calitatea lucrărilor. La inaugurare au mai fost prezenţi deputatul Daniel Suciu, viceprimarul George Avram, consilierii locali Camelia Tabără, Alexandru Bria, Iosif Molnar şi Alin Seserman.

”În 2012 am semnat finanţarea, în trei luni am organizat licitaţia câştigată de CML şi au început lucrările. Ele ar fi trebuit să se termine cam la iarnă, dar firma CML şi partenerii săi s-au mobilizat şi au finalizat în plină vară pentru a ne bucura încă de pe acum de facilităţile europene ale unei păduri-parc. Am dorit să facem acest proiect pentru a le oferi copiilor noştri, elevilor, tinerilor, un loc european, în care să le placă să vină şi să-şi petreacă timpul liber în condiţii europene. Toate acestea sunt pentru cetăţeni, pentru noi. Să le folosim cât mai des, vom avea o viaţă mai sănătoasă. Este şi o responsabilitate din partea tuturor şi sunt convins că toţi cei care vin aici vor respecta munca celor care au lucrat, pentru a avea această bază de agrement mai mult timp” – Ovidiu Creţu

”Sunt bucuros şi mândru de ceea ce se întâmplă în Bistriţa. Pentru cei care au ochi să vadă şi urechi să audă, din 2008, cu paşi înceţi dar siguri, Bistriţa a început să se transforme. După şase ani putem să vedem locaţii pe care nu multe dintre capitalele judeţelor sau regiunilor din UE le au. Asta se datorează în primul rând gospodarului municipiului, primarul Ovidiu Creţu, şi aparatului de specialitate al Primăriei. Sume importante din fondurile europene au fost aduse spre Bistriţa pentru crearea unor oportunităţi de recreere. Sunt încrezător că aceste proiecte vor continua. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create cetăţenilor, dar nu putem moderniza Bistriţa fără a o transforma pe alocuri în şantier. Avem un parc minunat, o pădure minunată, străzi modernizate, proiecte mari pentru izolarea termică a blocurilor, vom avea o Casă de Cultură ultramodernă, cel mai modern Ambulatoriu din România, un cinematograf ultramodern. Vrem ca după noi să rămână ceva. CJ, în exerciţiul financiar 2007-2013 nu a prea încurcat Primăria Bistriţa, nu a făcut concurenţă. Şi CJ şi Primăria sunt eligibile pe acelaşi Program Operaţional Regional. De acum suntem pregătiţi să le facem concurenţă şi din această competiţie între cele două instituţii vor câştiga cetăţenii. Îl stimulez, îl provoc pe primarul Creţu în privinţa proiectului Wonderland, de care vorbim de ceva ani şi care a fost blocat, şicanat de peste tot. Acum cred că avem posibilităţile de a demara acel proiect şi să apară un nou loc de petrecere a timpului liber” – Radu Moldovan

”Ce s-a realizat aici este şi un fel de pionierat, la nivel de ţară sunt foarte puţine asemenea locuri. Preocuparea mea este ca pădurea să nu însemne doar ceva economic, ci şi un loc de recreere şi instruire. Prin noua legislaţie vom acorda mai multe facilităţi pentru crearea unor astfel de păduri de recreere. Salut parteneriatul care va fi făcut cu şcolile pentru ca elevii să se ocupe de păstrarea acestei păduri-parc, elevii vor conştientiza şi mai mult cât de importantă este pădurea. Le doresc bistriţenilor să folosească din plin această investiţie” – Doina Pană

În prima zi a manifestărilor din Pădurea Schullerwald, transformată în zonă de agrement şi recreere cu 1,5 milioane de euro, au fost programate demonstraţii sportive susţinute de CS Karate Bistriţa şi CS Hercules, jocuri şi concursuri organizate de CS Schreiner, ”Cupa Logos” la fotbal (Asociaţia Gamaliel), meciuri de fotbal între grupele de juniori ale Gloriei Bistriţa, un joc demonstrativ între gloriile clubului, dar şi un spectacol folcloric unde invitaţi au fost artiştii şi ansamblurile Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc”.

CLICK PENTRU MAI MULTE IMAGINI!

1 schulerwald 5 iul 2 schulerwald 5 iul 3 schulerwald 5 iul 4 schulerwald 5 iul 5 schulerwald 5 iul 6 schulerwald 5 iul 7 schulerwald 5 iul 8 schulerwald 5 iul

5 comentarii

  • da. e foarte frumos seara sa vedeti ce coada e de masini si cum parcheaza in fata portilor oamenilor , ca de ……..o parcare nu au mai fost bani.e o prostie ce se intimpla. cind da primaria autorizatie de funct. cere obligatoriu ca o societate sa aiba parcare , dar aici ………primarul crede ca oamenii vin cu avionul prin padure.asta e orasul european a lui Cretu. aaaaa…..si inca ceva , fetitele tot acolo sint la datorie. e frumos nu ??? oras european.

  • Cineva avea o vorba : „Nici o fapta buna sa ramana nepedepsita ! „Am impresia ca unii oameni si-au facut un scop in viata in a analiza si critica activitatea celorlalti. Nu stiu daca dansii au gandit sau au facut ceva vreodata cu mintea lor, o fapta de care sa fie si dansii mandri si cei din jur. Presupun ca nu. Daca ar cunoaste ca realizarea unor lucruri „fie ele si demne de critica dansului”, presupun un efort considerabil, poate ca spiritul critic s-ar mai dilua putin.

  • Cine ştie… cunoaşte!
    Am ajuns şi eu în măreţul parc de distracţii. Intenţia e bună, nu ştiu cine şi cum o gândit proiectul; da’ parcă nu-mi vine să cred că avem primar inginer de meserie. Atâta pot să spun, dacă e forma finală: să ne ferească Dumnezeu de 3 ploi serioase.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.