Sport

Trist! Răzvan Martin, prins dopat! Medaliatul olimpic este suspendat până în 2015

Halterofilul Răzvan Martin, legitimat la CSM Bistriţa, a fost depistat pozitiv cu stanozolol în urma controalelor antidoping efectuate la Campionatele Europene de la Tirana, unde a câştigat o medalie de aur şi una de bronz. Acestea i-au fost retrase. Martin a fost suspendat de Federaţia Internaţională până în 2015.

Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012, a adus României prima medalie de aur la Campionatele Europene de la Tirana din luna aprilie a acestui an, obţinând titlul la stilul aruncat, cu 190 kg, la categoria 77 kg. El a cucerit atunci şi medalia de bronz la total, cu 346 kg.

Răzvan Martin a fost depistat pozitiv la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, şi a fost suspendat de Federaţia Internaţională până în 11 aprilie 2015, scrie Mediafax.

Martin nu este singurul halterofil român participant la CE de haltere prins dopat. Şi la Elena Andrieş, câştigătoare a trei medalii la Tirana, una de argint şi două de bronz, a fost descoperită aceeaşi substanţă interzisă: stanozolol.

Federaţia Europeană le-a retras toate medaliile, scrie Gazeta Sporturilor.

”Sunt nişte neglijenţe grave. Eu povestesc despre asta de foarte mult timp. Este mai bine să luăm ceva mai puţine medalii sau să ne întoarcem într-o zonă neagră a sportului românesc? Poziţia Comitetului Olimpic este foarte clară: toleranţă zero. Le cerem celor îndreptăţiţi să retragă banii şi premiile tuturor. Am pierdut şase medalii într-o săptămână. Vom cere control antidoping”, a declarat la Realitatea TV secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu.

”Răzvan Martin va fi suspendat din activitatea sportivă”, a anunţat Dobrescu. ”Este o veste foarte tristă, este o umilinţă inutilă”, a spus secretarul general al COSR.

„S-a întâmplat, se întâmplă. Am făcut controale, sportivii sunt controlaţi. Noi ne-am făcut datoria şi am făcut control antidoping. Sunt cei mai controlaţi sportivi”, a spus la acelaşi post TV Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere.

8 comentarii

  • Cer public retragerea tuturor premiilor si diplomelor oferite de Primaria Bistrita, Consiliul Local, Consiliul Judetean sau alte institutii publice!

    • Cu diplomele n-ar fi problema ca nu s-au dat. Cu banii cum facem ? Atunci cand s-a pus problema sa-i acordam in folosinta o locuinta proprietate a primariei consilierii PNL şi PDL au spus ca nu e de ajuns si nu e corect si ca normal e sa-i dam bani: 100000 lei. Si asta dupa primul rezultat intr-o competitie majora.
      Easy money – easy way. Daca se poate usor, repede si mult si pe scurtatura de ce sa te obosesti sa fi corect? Bun si frumos exemplu ne-am ales si am dat!
      (Sa speram ca nu aflam mai multe ca despre Armstrong dupa ani si ani de zile. In ianuarie 2013 CIO a cerut ca Armstrong sa returneze medalia de bronz obtinuta la Sydney in 2000 in proba de contracronometru.)

  • Ha.ha.ha………si eu care va spuneam in primaara ca e curios cum de nu a luat apartamentul. Acum va e clar ??? Banii sint bani. Mai scoate-i de la asta acum. Ha.ha.ha……..inca o teapa data din bani publici. Ha…. platiti voi si copii vostrii.

  • federatia romana de haltere este federatia cu cei mai multi sportivi prinsi dopati,asa ca stirea asta pentru cei care cunosc halterele este ceva normala,asta cu testele facute este asa ,fara doping cred ca rezultatele ar fi dezastruoase,mai multa munca si mai putin doping,si controale adevarate nu facaturi

  • Si in culturism e la fel cu doping numai ca unii stiu sa se ascunda sau fac manuieli.Cum spunea si mihai,pt. persoanele care cunosc domeniile astea,test pozitiv e un mic detaliu .

  • Regretabil. Ba mai mult, dupa cucerirea medaliei de bronz la J.O. de la Londra unii consilieri din exces de zel, cereau sa i se acorde titlul de cetatean de onoare al orasului Bistrita. Ajunge ca orasul Bistrita i-a acordat titlul de cetatean de onoare lui Crin Antonescu, care ulterior a devenit cel mai mare chiulangiu din parlamentul Romaniei. Prin urmare, „mai usor cu pianul pe scari”.

  • eu nu înţeleg de ce ar trebui să i se retragă premiile pentru medaliile pe care le-a câştigat cinstit? Mai poţi greşi în viaţa, însă asta nu anulează miile de ore şi de tone ridicate de sportiv. Nădăjduiesc că Răzvan a învăţat din acest eşec şi nu-l va repeta.

  • http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/portal.nsf/BE506875751D4BA7C22579AE00256D43/$FILE/pv%2023.08.2012.doc

    „Domnul consilier Toniuc Alexandru Marian – am urmărit şi eu olimpiada cu mare interes şi bucurie şi sunt în asentimentul colegilor mei în a-i felicita pe sportivii noştri care ne-au adus momente de mare satisfacţie. De la olimpiadă fiecare a ţinut minte ce i-a plăcut, eu am reţinut proba de maraton unde am văzut că, în centrul Londrei, arborii nu sunt toaletaţi şi veveriţele treceau nestingherite printre reprezentanţii de la proba de 20 km marş. Am reţinut de asemenea şi fondul sonor pe care se desfăşurau premierile, al unui film vechi celebru, când încă sportul era amator şi sportivii făceau cu dedicatie acele eforturi deosebite care îi conduceau la medaliile olimpice şi mă gândesc că nici o răsplată bănească nu este suficientă până la urmă pentru performanţele pe care sportivii noştri le-au făcut. Dar în acelaşi timp, vis-a-vis de ceea ce întrebam la începutul şedinţei noastre şi răspunsurile date, mă gândesc că totuşi administraţia publică trebuie să trateze în primul rând problemele de infrastructură şi de servicii publice. Şi dacă suntem atât de săraci încât nu ne putem permite un semafor în Viişoara, în condiţiile în care am dezafectat nu ştiu câte semafoare în oraş, acuma să votez cu bucurie zeci de mii de euro care merg la un sportiv merituos aflat totuşi la începutul carierei, în condiţiile în care în Viişoara ştiţi ca sunt accidente în fiecare an, mi-e puţin greu şi, din această perspectivă, a rolului nostru nu de donator, ci de furnizor de infrastructură şi de servicii publice, poate merită să ne mai gândim.
    ………….
    Domnul consilier Toniuc Alexandru – îm pare bine că s-a reţinut problema semaforului. Când am intervenit pe acest subiect, totuşi am avut pretenţia că vorbesc de nişte principii şi mă refeream la ceea ce cred eu că ar trebui să facem noi aici vis-a-vis de administrarea banului public. Când am văzut proiectul pe ordinea de zi, am fost sigur că vom ajunge la această discuţie, care după părerea mea are şi multe note care ţin de sfera politicului pur. Pentru că până la urmă, ce sumă e suficientă? Care este limita, cine ne poate spune exact ce trebuie să facem noi acum? Care este scopul, să se îmbogăţească un om, sau să acopere o necesitate care este aceea de a primi o locuinţă, obiectul primului proiect de hotărâre? Eu sincer m-aş bucura sa-mi dea cineva o locuinţă pe viaţă şi o maşină şi bani de buzunar in suma de 50.000 E, pentru că acum, intrăm în competiţie cu Comitetul Olimpic Român, care a asigurat un premiu de 45.000 euro. Dar nu vreau să deviez discuţia, sau sa para că vreau să relativizez faptul că sportivul trebuie premiat. Trebuie premiat, şi în aprecierea personală, propunerile pe care le-a avansat executivul mi s-au părut rezonabile, dar pentru că există un interes mare din partea colegilor de a veni noi şi a suplimenta această sumă de premiere, haideţi să fim generoşi până la capăt şi să nu fim generoşi cu banii concetăţenilor noştri, şi să agreem împreună ca suntem de acord să suplimentăm premierea sportivului Răzvan Martin cu indemnizaţiile noastre de şedinţă pe o lună, pe 2, pe 3, eu subscriu la o asemenea soluţie.
    ….
    poate ca merita recitite cu atentie si argumentele majoritatii care s-a impus atunci si care pot fi citite urmand link-ul de mai sus

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS