Actualitate

Cât costă asigurarea utilităților la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”

ACTUALIZARE Consiliul Local Bistrița este convocat în ședință extraordinară pentru a aproba studiul de fezabilitate al investiției ”Asigurare utilități aferente Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”.

Proiectul are în vedere asigurarea utilităților pentru corpurile de clădire aparținând Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, având în vedere că branșamentele la utilitățile de apă, canalizare, electrice, racorduri termice nu au fost prevăzute în proiectul ”Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”, aflat în execuție. Se au în vedere, printre altele, redimensionarea unor branșamente existente, realizarea unora noi, inclusiv construirea unei noi centrale termice.

Valoarea totală a investiției este de 1.998.901 lei fără TVA, adică 452.128 euro.

Ce se va realiza: clădire centrală termică (regim de înălțime parter) = 118,75 mp, rețea de distribuție de incintă LES 0,4 kV = 1.780 ml, rețea iluminat public de incintă LES 0,4 kV = 1.726 ml, rețea termică (tur/retur) = 365 m, branșamente apă = 3 buc. – 17 m, racorduri canal = 3 buc – 40 m.

Lucrările vor dura șase luni.

În clădirea noii centrale termice vor fi amplasate echipamentele care vor asigura agentul termic pentru încălzirea și prepararea apei calde menajere pentru corpul Școlii Generale, internat și Corpul A Liceu. Agentul termic pentru sala de sport și corpul CDI va fi asigurat de centrala termică nouă din corpul sălii care se construiește prin proiectul de edificare a Campusului.

VEZI și: Primăria Bistrița a scos la licitație lucrările suplimentare la Campusul CNLR

Ședința extraordinară a Consiliului Local are loc miercuri 4 noiembrie, ora 14.00.

8 comentarii

  • Investitia de la Campusul CNLR-Bistrita suportata de BUGETUL LOCAL BISTRITA, este superioara investitiei de la Wonderland….!
    Primaria Bistrita va fi unul dintre cei mai mari investitori ….. concesionari din tara .

  • Pe cand un proiect de hotarare pt. o parcare subterana facuta ca lumea sub terenul de fotbal de la REBREANU. Ar avea de castigat toti.: parohia, primaria si bistritenii. In plus nu mai trebuie taiati copacii si desfintate parcurile. Terenul este generos cu intrari si iesiri bune din DECEBAL. Acolo este cea mai buna si ieftina locatie, si nu ai de mutat un paienjenis de cabluri, conducte si utilitati. Solutii sunt, CAP sa fie( LA EDILI )

    • Nu trebuie facute parcari ….trebuie sa mai invete lumea sa mearga pe jos si cu bicicletele …pentru orasul asta mic sint infiorator de multe masini…sint familii in Bistrita cu membru si masina.

  • Pe mine ma intriga faptul ca „bransamentele de utilitati” nu au fost cuprinse in proiecte. Se pare ceva pute rau de tot in Danemarca.Cel fel de proiecte sint cele care nu cuprins lucruri de baza? Amatorism dus la perfectiune. Bine ca avem Wonderland und momentan se taie lemn de foc pentru primarie.

    • Ai perfecta dreptate. E vorba de DILETANTISM. Doar ca in diletantism nu exista perfectiune ci doar lipsa de profesionalism si caracter.

  • Oare unde se poate consulta devizul DETALIAT al acestor lucrari? Tare as vrea sa stiu cat costa fiecare material, de exemplu cat costa sacul de ciment, metrul patrat de tencuiala, etc, de se ajunge la asemenea sume? Verifica cineva toate astea? Consilierii locali doar voteaza la ordin sau se uita intai ce contin hotararile?
    DNA, Curtea de conturi, cine are in atribuitii verificarea acestor investitii ?

    • Nu de costul unui sac de ciment ar trebui sa fi curios, Teo, ci de cantitatea de ciment decontata.

    • Chiar si cantitatea reala de ciment folosita se poate calcula. Doar sa vrea cineva sa verifice. Exista proiect care contine dimensiunile constructiilor edificate, se foloseste beton (nu ciment) furnizat cu Cifa de catre o companie care detine statie de betoane, astfel ca, se poate calcula volumul de beton folosit.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.