Actualitate

Cum arată bugetul Bistriței pe 2024. Ce investiții vrea să facă municipalitatea

Primăria Bistrița a pus în consultare publică proiectul bugetului general pentru anul 2024, fiind estimate venituri de 576,3 milioane lei și cheltuieli de 599 milioane lei.

Procentul cel mai mare din cheltuieli este alocat investițiilor, fondurile europene fiind sursa principală de finanțare.

Proiectul de buget va fi supus aprobării Consiliului Local Bistrița la începutul lunii februarie.

Programul de investiții

Aici proiectul complet de buget pe 2024 – Municipiul Bistrița

Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere în perioada 17 ianuarie – 1 februarie 2024 la adresa de e-mail: primaria@primariabistrita.ro sau pot înregistra adrese scrise la Centrul de relații cu publicul al Primăriei Bistrița.

Etichete

36 comentarii

  • Mă k..k în pădurea codrisor. Reparati drumurile că îmi rup a patra mașină în douăzeci de ani.Toate drumurile au capcane de îți sar pivoți, unele sunt mai rele ca pe munte… , sunt multe de zis de rău.

   24
   4
  • @PUZ…
   Nu îți înțeleg insistența împotriva asfaltării străzii „Tabără” (între timp am aflat care este strada aia).
   Poate n-ar fi trebuit asfaltată nici strada Andrei Mureșanu, că așa (nu) vrea un oarecare.
   De la ultima casă până la pădure e distanță destul de mare.
   Cei care locuiesc pe acea stradă nu sunt și ei bistrițeni care plătesc taxe și impozite?
   Sau poate ai dreptate și în loc să fie asfaltate străzile de pământ, mai bine s-ar construi un stadion de rugby (la câți „ruibiști” avem în oraș!).

   7
   26
  • Pentru cei ce nu cunosc Poienile fac parte integrantă din Pădure , fac parte integrantă din mediu natural.În poieni sunt specii valoroase de plante iar unele animale se hrănesc în Poieni şi în Păduri doar se ascund.

   29
  • @Dezamagitul
   Eu ziceam de porțiunea de stradă unde sunt deja case construite de ani(poate zeci de ani) de zile.
   Că sunt poate și „dezvoltatori” care vor să construiască blocuri în mijlocul pădurii, e altă poveste și aici sunt de acord cu cele spuse de tine.

   2
   6
 • Înainte de alegeri vrem să-l vedem pe Turc urcând pe o bicicletă normală urcând dealurile Budac și Jelnei să ne justifice el banii care vor să fie dați pe pistele acelea de biciclete. Hai Turcule știm că poți nu ne dezamăgi din nou.

  52
  4
 • Pentru a fi un oraș civilizat este mandatoriu realizare de piste de biciclete și trotuare pe strada Lucian Blaga în cadru coridorului fiindcă trebuie să poată circula civilizat toți participamți la trafic, dacă nu le faceți atunci doar ați dat o palmă la un rahat ați cheltuit banii degeaba.

  52
  2
 • Zidul Cetății este cea mai veche și valoroasă parte a Bistriței .
  Zidul cumva a reușit să scape tuturor dezastrelor, pe porțiuni a reușit să scape de decretul pricipelului Austriac carea vrut să-l dărâme integral, a reușit să scape furiei comuniștilor însă se pare că nu reușește să scape de acești noi administratori inconștienți ai orașului. Zidul Cetății trebuie restaurat și pus la adevărata valoare printr-un sistem de lumini monumental. Pentru protejarea lui trebuie interzis accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru, și trebuie încurajat pe aceste străzi doar accesul pietonilor și bicicliștilor, împreună cu pista de biciclete și aleia de pe valul de pământ de apărare din Parcu Mare vor face o buclă agreabilă de plimbare cu bicicletele și pietonală. Aceste străzi pot fi incluse în traseul Turistic de timp Urme de Pași numit ” Pe urmele Cavalerilor ” care cuprinde străzile Dogarilor-Mihail Kogălniceanu- Ecaterina Teodoroiu-Barbu Lăutaru-C R Vivu-Bisticioarei-Crinilor-I Slavici- Subcetate până la ruinele primei Cetăți a Bistriței de pe Dealul Cetății acolo unde se vede acum antena de telefonie mobilă.
  https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ

  43
  4
  • Avertism prietenesc pentru Turc şi ” Specialiştii ” din Primărie : Vede-ți că ați uitat două săritori imense pe benzile de autobuz de pe strada Dornei, bateriile acestor autobuze electrice sunt extrem de sensibile la şocuri explodează şi se autoaprind asta ar fi destul de jenat să vă ia foc un autobuz chiar în Centru Vechi aproape de Primărie, nu o să puteți spune că nu ați văzut şi nu ați ştiut.

   21
  • Dorel din Primărie loveşte năprasnic din nou 😂. Poate că o să le explodeze şi o să se autoaprindă pe săritorile de pe strada Dornei un Autobuz Electric tocmai înainte de alegeri. Să vezi atunci circ. 😂

 • Trist, foarte trist ! Suma cea mai mare din bugetul local se duce pe bazaconia de Pasaj Subteran Gării – Tărpiului 😢

  101
  4
 • N-am avut timp sa citesc in intregime bugetul. Intreb numai , banii pentru „cantari” si hartisti , sunt sau nu sunt „prinsi ?” Si in care capitol?

  11
  1
 • @Dezamagitul
  Eu ziceam de porțiunea de stradă unde sunt deja case.
  Dacă anumiți „rechini imobiliari” au interes să construiască blocuri în mijlocul pădurii, e altă poveste și aici sunt de acord cu cele spuse de tine.

  2
  5
  • Am postat de două ori comentariul, crezând că termenul de „rechin imobiliar” nu este aprobat de admin. 🙂

   2
   2
 • Degeaba behaiti aici ca si necuvantatoarele desi intre voi si ele exista o diferenta. Pana si patrupedele au un nume si reactioneaza la strigat nu stau ascunse in anonimat la taste.
  Acuma sa va vad daca veti fi prezenti la DEZBATEREA PUBLICA pe BUGET unde sa aveti capul pe umeri sa va dati numele si sa veniti cu argumente si cereri serioase pentru comunitate si nu pentru persoana fizica.

  6
  65
  • Bălane iar ai dat cu muci în fasole . Aici se fac propunerile seriose de buget unde se uită Bistrițenii ! Cel puțin până la această oră acest articol şi aceste comentarii au avut mai mult de 1600 de vizualizări în coparație cu şedințele de buget extrem de plicticoase pline de discursuri de politruci aiurea pe teme pe care nu-i interesează absolut de loc pe oameni , deobicei online pe siteul oficial al primărie sunt puțin mai mult de 5 vizualizări , redacția Timp Online îți poate confirma acest lucru. Faptul că cei din Primărie vor ține seama de cer Bistrițeni aici este numai şi numai problema lor , dacă nu vor ține seama ei se vor face de râs din nou şi din nou şi orcât ar ar avea obrazul de gros într-o zi tot o să le crape de ruşine. Nu este şi cazul tău tu nu ai ruşine ai obrazu blindat gros cât caloriferu.

   52
   2
 • Am vrut sa compar valoarea cuprinsa in buget pentru un podus cu pretul produsului pe piata.
  Cu totul intamplator, am ales o denumire „exotica”, ultima pozitie din bugetul Centrului Cultural Municipal „George Cosbuc”, respectiv soft-ul „Resolume Arena”.
  Primaria a anticipat suma de 8000 lei dar in piata on-line acelasi soft se vinde cu 4400 lei ( https://www.zeedoshop.ro/produs_resolume-arena-7_36914_0 ) sau 799 Euro (https://www.resolume.com/shop/).
  Oare de ce aproape au dublat suma alocata?
  Fireste ca daca declari public ca prins in buget 8000 lei pentru acest soft singura oferta pe care o vei primi va fi de 8000 lei.

  7
  1
 • Marcarea unei poteci până la Cetatea Bistriței de pe Dealul Cetăți este foarte ușor de realizat și prelungirea pistei de biciclete de pe strada Subcetate până la Cetate la antentă ar fi genială,
  Copiii de la liceul Andrei Mureşanu încearcă să pună în valoare şi să marcheze prin programul Erasmus un traseu extraordinar de frumos până la Cetatea Bistriței de pe dealul Cetății acolo unde este antena de telefonie mobilă. Traseu care pleacă din zona hotelui Flamingo urcă pe str. Subcetate până pe deal şi coboară înapoi pe strada Constantin Brâncoveanu. Bine că pot nişte copii de liceu să facă asta fiindcă Primăria Bistrița nu este în stare de nimic să faciliteze accesu spre această zonă minunată a oraşului. https://chl.cnlr.ro/routes/4/la-antena

  31
 • Pentru copiii noştri celor ce locuim în cartierul Aurel Vlaicu este necesar amenajarea unui loc de joacă în squarull verde de pe strada Drumul Dumitri Nou ( cel din apropierea intersecției cu strada Simion Măndrescu ).

  21
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.