Actualitate

Gloria 2017? Ce își asumă șeful CJ și care este condiția pusă. Stadionul, extremă urgență (FOTO-VIDEO)

Președintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, viceprimarii Cristian Niculae și Gelu Muthi, administratorul public al municipiului, George Avram, vicepreședintele CJ Vasile Puica, directorul economic al CJ, Teofil Cioarbă, au dat curs invitației făcute de președintele FC Bistrița, Florin Sângeorzan, de a participa la o întâlnire cu oameni de fotbal, foste glorii, antrenori și jucători, având ca temă salvarea fotbalului bistrițean, mai exact formarea unei singure echipe care să beneficieze de suportul financiar al administrației locale și județene, alături de eventuali sponsori.

Ca echipe, FC Bistrița activează în Liga a III-a și este pe loc retrogradabil, în timp ce Academia de Fotbal Gloria ocupă locul 2 în Liga a IV-a.

La discuții au participat președintele AJF Bistrița-Năsăud Dan Jiga, președintele AF Gloria Alexandru Hatfaludi, fostul secretar de stat Ovidiu Puțura, Adrian Florea, Aurel Nalați, Eugen Voica, Valer Săsărman, Dorel Zegrean, Dan Matei, Doru Ilieș, Paul Șomodean.

Președintele AJF BN, Dan Jiga, a spus că această întâlnire reprezintă o ultimă speranță, un punct de plecare pentru viitor: ”Să salvăm ce se mai poate salva. Putem transforma FC Bistrița sau Academia în Gloria 2017, legislația ne permite, dacă nu putem prelua denumirea simplă Gloria, care reprezintă un brand. Dacă nu se ajunge la o soluție, fotbalul va muri”.

Președintele CJ Radu Moldovan le-a spus clar celor prezenți la întâlnirea de la Hotel Krone: ”Lăsați orgoliile deoparte, stați la o masă, faceți un proiect de resuscitare a fotbalului. Eu sunt încrezător că legislația poate fi schimbată, dar nu sunt încrezător în sprijinul oamenilor de sport. Vin alături de un astfel de proiect cu o singură condiție: să fie o singură structură, să punem umărul cu toții. Până în 15 februarie stabiliți și veniți în fața administrației cu totul clar, voi decideți președintele, secretarul, comitetul director. Eu am disponibilitatea să îmi asum riscurile și să vin alături de voi, oamenii de fotbal, să sprijinim din punct de vedere financiar atât cât putem. Faceți clubul! Nu vreau să văd circotecă, după ce că suntem cu pantalonii rupți în fund. Vreau să aibă unde să meargă copiii care vor să facă sport. Cred că avem datoria să nu lăsăm să moară istoria construită de-a lungul timpului. Orașul acesta poate duce o structură sportivă cu echipe la mai multe niveluri, inclusiv de Liga a II-a. Nu trebuie să ne încurcăm în numele noii echipe, întâi să fie făcută. Nu am probleme cu denumirile, mă interesează dacă aveți capacitatea să vă înțelegeți. Nu știu dacă a existat o perioadă mai neagră din punct de vedere sportiv în acest județ. Dacă sunt interese proprii, orgolii, nu se face nimic. Eu nu pot să mă duc alături de Academie să zicem, și apoi să vină FC Bistrița să spună: dar cu noi de ce nu? Haideți să nu lăsăm sportul rege să moară, dar am și eu această condiție. Dacă nu puteți, atunci ne mai întâlnim la vară o dată, dar o să vă spun același lucru. Când vom arăta că suntem uniți, vor veni și alții lângă noi, până atunci nu. Există o singură variantă: să vorbim toți pe aceeași limbă. Brandul Gloria este foarte important, vom vedea dacă poate fi preluat acum sau apare în altă formă, dar asta este cea mai mică problemă. Repet, îmi asum riscul finanțării și tot sprijinul ulterior cu condiția pe care v-am spus-o”.

Șeful CJ s-a referit și la demersurile făcute de municipalitate pentru cumpărarea stadionului și la faptul că totul trenează. ”Administrația vrea să cumpere baza, altfel se dărâmă. Lucrurile merg foarte greu, trimitem cinci adrese către domnul Vasile Urs ca să primim un răspuns. Există bunăvoință, vrea să se predea baza? Trebuie ras tot, rămâne doar structura, apoi refăcut. Există bunăvoință din partea Primăriei ca unul dintre serviciile din subordine să administreze baza. Este o evaluare a stadionului, nu putem negocia cu evaluări de genul ăla, Primăria trebuie să facă evaluare cu expert autorizat. Îmi doresc ca într-un termen scurt lucrurile să se întâmple, apoi să mergem la Guvern. Așa cum în Gorj se construiesc stadioane prin CNI, putem și noi. Aici nu neapărat să facem un stadion nou, ci să îl modernizăm pe cel actual, sau poate vine expertul și ne spune că ne costă de două ori mai mult refacerea decât unul nou. Nu știu, dar asta e treaba noastră și vom vedea ce este de făcut, trebuie intervenit că se dărâmă. Vom vedea dacă lichidatorul e de bună credință și vrea să ne dea stadionul sau numai ne plimbă de colo colo”.

Viceprimarul Cristian Niculae a afirmat că Primăria vrea să cumpere stadionul și să finanțeze fotbalul, mai ales că s-au făcut adrese către MTS pentru a clarifica anumite lucruri în legislația sportului.

Legat de stadion, viceprimarul Gelu Muhi a dat un exemplu în ceea ce privește comunicarea cu lichidatorul: municipalitatea a cerut în toamnă planul stadionului și l-a primit abia înainte de Crăciun.

”Să fie fotbal la Bistrița la un nivel cât mai înalt, nu 100 de cluburi și oameni care să fie unii mai deștepți ca alții, vreau ca Gloria să meargă mai departe”, a spus Florin Sângeorzan (FC Bistrița).

Președintele AF Gloria, Alexandru Hatfaludi, fost director al complexului sportiv și fost administrator unic al Gloriei înainte ca gruparea identificată cu Jean Pădureanu să își dea obștescul sfârșit, a transmis că Academia de Fotbal nu ar dori o asociere sau fuziune, deoarece are proiectul ei: ”Mergeți înainte cu FC Bistrița, lăsați Academia în pace. Dacă aș fi în locul lui Radu Moldovan aș finanța FC Bistrița în Liga a III-a. Cu ce vă deranjează Academia, ce treabă aveți cu ea?”.

”Dacă nu vrea Academia, Facultatea, atunci îi lăsăm să facă ce vor ei. De orgoliile nemăsurate din fotbal mi-e cel mai frică. Faceți cum vreți voi atunci. Mai faceți vreo patru Academii sau patru FC Bistrița. Avem o istorie și dacă nu găsim un punct zero, care poate fi azi, în care oamenii de fotbal să se pună de acord, eu nu mă bag în povestea asta. Vă certați unii cu alții și pentru ce? Pentru praful de pe tobă?”, a replicat Radu Moldovan.

Antrenorul Dan Matei a concluzionat: ”Inițial credeam că autoritățile nu doresc să sprijine fotbalul, dar iată că nu este așa, dorință există și sunt bucuros. Dacă nu se poate îndeplini condiția minimă cerută, să fim uniți, atunci e păcat și va deveni istorie și fotbalul, nu numai Gloria Bistrița”.

9 comentarii

  • Cum cred eu că ar trebui acționat.
    FC Bistrita rămâne club de sine stătător, cu grupe de copii 4-15 ani.
    Acadamia Gloria rāmâne club de sine stătător cu grupe de copii de 4-15 ani.
    Infiintati un al 3-lea club Gloria 2017 care să cuprindă doar echipa de seniori, echipa U19 si echipa U17.
    Deci. Până la 15 ani copiii joacă fotbal la FC Bistrita, Academia Bistrita, Arsenal Bistrita, Transilvania Bistrita, LSP Bistrita etc. iar cand implinesc 15 ani îi invitați pe cei mai talentați dintre tineri să joace la Gloria 2017.
    E important să ai o bază de selectie mare, să ai de unde alege.
    Dacā ai 5 cluburi mamă × 25 de copii născuti in anul 2005, ar insemna 125 copii din generatia 2005.
    Cand implinesc 15 ani, îi selectati pe cei mai buni 20 fotbalisti din totalul de 125 de copii din generatia 2005, care joacă fotbal la cluburile din oraş si îi invitati să îsi continue cariera la Gloria 2017 (U17).
    Deci:
    Gloria 2017 inseamnă echipa mare, U19 si U17.
    Copiii joacă fotbal in Academie, FC Bistrita sau alte cluburi de fotbal din oraş.

  • Pertinenta si logica, solutia d-lui Adrian. Este important ca Gloria sa fie preluata de persoane in masura sa gestioneze un clug de divizie nationala, altfel se ajunge la faliment. Cei care au „mosit” in perioada de dinaintea insolventei trebuie sa stea deoparte, ei dovedindu-si incapacitatea, ca manageri de fotbal. Poate fi invitat d-l Horoba, cel care a condus Gaz- Metan, cel putin in perioada de rezidire a Gloriei.

  • Încă un episod din serialul,,să fie bine ca să nu fie rău „.Amfitrionul acestei întâlniri deja a demonstrat de ce este in stare.F.Singeorzan a reușit să păcălească cativa fotbaliști bistriteni care au muncit din greu,au câștigat liga 4 au bătut la baraj iar in liga 3-a au început cu bine,doar că mai trebuiau și platiti.Ei bine acest individ F.S.si-a bătut joc de ei,a adus un pseudoantrenor din alt judet,ia păcălit pe acționari și sponsori si a reușit sa facă de râs Bistrița.Iar dacă toate acestea nu erau suficiente vrea să mai distrugă și ce amarul a mai rămas din Gloria.Avem o echipă A.Gloria care e pe primul loc in liga 4 anul acesta se promoveaza fără baraj,veniti in jurul ei,mergeți pe mâna foștilor fotbaliști,cere ti sprijinul lui Horoba și nu incercati sa descoperiti nici apa caldă,nici mersul pe jos.Iar pe tata Jean lasati-l să se odihnească in pace ,facetii o statuie că merită.
    PĂREREA MEA!

  • Fotbalul acum este o afacere deplorabila de care este bine sa stai cat mai departe.
    Cum este si normal cei care fac o afacere trebuie traiasca din vanzarea produsului.
    Acum produsul ‘fotbal’ este o marfa ‘naspa’ care nu se poate vinde, vezi stadioanele fara spectatori.
    Sa continui sa bagi bani intr-un produs care nu are piata de vanzare ori esti prost ori esti hot.

    Mai bine ar fi sa canalizati putini bani care mai exista spre alte ramuri sportive care sa aduca ceva bun societatii.

    • Fotbalul este un joc.
      In jur de 1000 de copii si tineri cu vârste intre 4 si 18 ani se joacă cu mingea in cluburile de fotbal din oraş.
      Fotbalul inseamnă colegialitate, prietenie, aer curat, mişcare, sport, sănătate.
      Fotbalul inseamnă altruism, fair play, disciplină, 0 alcool, 0 ţigări.
      Cei care practică fotbalul nu stau cu punga de cartofi prăjiti in mâna in fața televizorului sau a calculatorului. Nu sunt deprimați si nu se simt singuri.
      Cei care practică fotbalul nu işi pierd timpul la colțul străzii si nu devin infractori.
      Fotbalul inseamnă prietenii intre români, maghiari, țigani.
      Există numeroase echipe de „old boys” , oameni in toată firea, care se intâlnesc cu prietenii si scapă de kilogramele in plus, diabet si alte boli cardiovasculare.
      Nu subestimați importanța cluburilor de fotbal. Intreaga societatea are de câstigat.

    • Exista alte sporturi mult mai folositoare in viata de cat fotbalul, care nu sunt atinse de ciuma hotiilor si lacomie.
      Aceste sporturi formeaza atat aptitudini folositoare in viata, cat si caractere Acest fotbalul nu-l fotbalul nu face.
      Priveste si tu la toti neadaptati si toate caracterele mai mult ca josnice ce lea produs fotbalul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.