Actualitate

Locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități din Bistrița ar putea fi vopsite …

Un proiect care prevede marcarea prin vopsire cu o culoare albastră pe întreg spațiul aferent locului de parcare și marcarea cu semnului internaţional pentru persoane cu handicap cu vopsea albă a fost depus la registratura Primăriei Bistrița de consilierul municipal USR Nicolae Pavelean.

Este nevoie de diferențierea între locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități și celelalte întrucât primele sunt ocupate adesea abuziv de către șoferi care nu au asftfel de probleme, consideră Pavelean.

”Trebuie menționat faptul că spațiile de parcare, ca orice alt bun de utilitate publică, trebuie să fie adaptate conform prevederilor legale în domeniu, astfel încât să permită accesul neîngrădit al persoanelor cu handicap, însă locurile de parcare mai sus menționate sunt adesea ocupate abuziv de către autoturisme al căror șoferi NU sunt persoane cu dizabilități /NU dețin un CARD – LEGITIMAȚIE de parcare pentru persoane cu dizabilități. Cauzele pentru care aceste persoane ocupă neregulamentar aceste locuri de parcare speciale încep de la faptul că marcajele speciale și indicatoarele speciale care ajută la identificarea acestor locuri de parcare nu sunt mereu destul de vizibile și se continuă cu motive care țin chiar de o lipsă de atitudine civică și neaplicarea de amenzi pentru șoferii indiferenți.

În sensul reducerii acestor situații considerăm că este astfel oportun și necesar ca aceste locuri de parcare rezervate mijloacelor de transport ale persoanelor cu handicap din cadrul parcărilor publice cu plată din Municipiul Bistrița să fie vopsite cu o culoare albastră pe întreg spațiul aferent locului de parcare și marcate cu semnului internaţional pentru persoane cu handicap cu vopsea albă.

Este astfel acoperită nevoia de vizibilitate mai bună a locurilor de parcare rezervate mijloacelor de transport ale persoanelor cu handicap iar dacă un șofer indiferent care nu deține un CARD – LEGITIMAȚIE de parcare pentru persoane cu dizabilități va parca totuși pe aceste locuri, va fi mult mai ușor de identificat că autoturismul acestuia este parcat neregulamentar.

Nu în ultimul rând, beneficiarii vor fi cei 899 de cetățeni din municipiul Bistrița care dețin un CARD – LEGITIMAȚIE de parcare pentru persoane cu dizabilități dar și alte persoane ca dizabilități din alte zone ale țării care vizitează sau tranzitează municipiul Bistrița.

Se urmează astfel buna practică instituită în alte zone ale României sau în sectorul privat acolo unde acest tip de marcare a parcărilor destinate persoanelor cu dizabilități este deja aplicat”, motivează Pavelean.

Conform răspunsului Direcției de Servicii Publice Bistrița, sunt 899 de persoane deținătoare a unui CARD – LEGITIMAȚIE de parcare pentru persoane cu dizabilități emis de Primăria Municipiului Bistrița.

Pe de altă parte, la nivelul municipiului Bistrița, există un număr de 52 de locuri de parcare publice, amenajate special pentru persoane cu dizabilități.

Pentru a putea fi pusă în practică ideea consilierului Nicolae Pavelean, ea trebuie să fie votată de către Consiliul Local Bistrița într-o ședință viitoare.

7 comentarii

 • Pavalean are dreptate, sfatuit de Sarmasan Paul, colegul de partid cu dizabilitati. In Ro unde o gramada de bizoni au sloganul eu sunt, eu am, totul sau nimic, nu-mi pasa, doar eu, cine esti tu sa-mi zici mie? etc, locurile pt dizabilitati sunt mereu ocupate…de ha…..pati de serviciu, falsi evident.

  13
 • cum se parcheze BMW-ul mai departe de intrarea in magazin si sa mearga manelaru si printesa pe jos ? Niciodata…

  Problema nu este ca nu vad marcajul…efectiv nu ii intereseaza si organele de control ii ignora…sau de multe ori ei sunt cei care parcheaza .

  21
  • Ne trebuie dragoste pentru aproapele nostru care are mai multa nevoie de un loc mai aproape de intrare decat noi si ne mai trebuie sufficiente locuri de parcare . Daca sunt 5 locuri de parcare pentru peroane cu nevoi speciale si nicio persoana din aceasta categorie in parcare iar nu este bine. Ne trebuie parcāri in concluzie si o lege care sa ne ajute sā respectam semenii. In Danemark persoanele cu disabilitati au un insemn pe masina . Orice masina fara acest semn parcata nelalocul ei este ridicata.
   Iubire respect si parcari va doresc .
   La multi ani!

   10
   1
 • Boss! Ce bine o să arate bemveul meu acolo! Lu femeia mea o să îi fie mai aproape de intrare shi o sa fie multzumita! Că doar AM MASHINA CEA MAI TARE SHI NEVASTA CEA MAI MARE!

 • Problema e ca la noi sunt si multi handicapati falsi.
  Adica n-au nici pe dracu în afara de spaga data la întocmirea dosarului de handicap.
  Si mai e o categorie a alora care au dat spaga la obtinerea permisului, iar ei nu vad doi metri în fata masinii.

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS