Actualitate Recomandări

Ovidiu Frenţ: Pentru mine a fost un noroc şi un mare privilegiu că am fost la Timişoara acum 26 de ani

Subprefectul Ovidiu Frenţ, participant la Revoluţia din 1989, a reamintit, într-o şedinţă a Colegiului prefectural, că, în urmă cu 26 de ani, la Timişoara, s-au tras primele focuri de armă şi au murit oameni pentru libertatea noastră.

„Chiar dacă avem alte preocupări, aş vrea să nu uităm că, în urmă cu 26 de ani, la Timişoara a început ceea ce numim Revoluţia română şi chiar în această zi de 17 decembrie au avut loc primele confruntări cu forţele de ordine comunistă. S-a tras şi primul foc de armă în Piaţa Unirii şi, la lăsarea întunericului, au fost primele victime care au ajuns la o sută şi ceva de persoane în Timişoara. Dincolo de scenariile care s-au făcut este de remarcat că toţi istoricii – cărora le vom da credit fiindcă au clarificat, în urma studierii documentelor, că a fost vorba de o Revoluţie având în vedere implicaţiile, acţiunea şi consecinţele – chiar dacă noi între noi avem discuţii privind scenarii şi alte ipoteze interne şi externe care, evident, la fiecare eveniment istoric important aşa s-au făcut. Pentru mine a fost un privilegiu să fiu la Timişoara şi totodată şi un noroc foarte mare. Am să postez câteva fotografii din această zi, 17 decembrie 1989”, a spus Ovidiu Frenţ într-o şedinţă de Colegiu prefectural.

Revolutie 4 Revolutie 3 Revolutie 1 Revolutie 5

Subprefectul a anunţat că, la Bistriţa, manifestările dedicate Revoluţiei vor începe în data de 21 decembrie la ora 11.00 la Brăteni unde va fi un ceremonial militar şi religios la mormântul eroului Ioan Sabău, iar în 22 decembrie, de la ora 10.00, va fi un ceremonial militar şi religios în Piaţa Petru Rareş, la troiţă, cu depunere de coroane.

„Conform tradiţiei instituită în ultimii ani, va fi o singură coroană din partea tuturor instituţiilor statului şi una din partea Asociaţiei 22 Decembrie Bistriţa. După încheierea ceremonialului, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ va fi un moment comemorativ la care cine doreşte poate să participe”, a spus Ovidiu Frenţ.

5 comentarii

  • Bistrița are „eroii” ei în cadrul Revoluției din decembrie 1989. Chiar dacă la Bistrița a fost o mișcare de protest spontană, iar în oraș nu s-a tras nicun foc de armă, o serie de luptători anti-comunism dețin certificate de revoluționari, care atestă „faptele de curaj” de care au dat dovadă în revolutia din 1989.
    Asadar, revolutionarii de carton ai Bistritei, beneficiază de o serie de avantaje nemeritate.
    Intr-adevar, subprefectul Ovidiu Frenț este singurul care si-a riscat viata, in decembrie ’89, aflandu-se pe strazile din Timisoara.
    De asemenea, nu trebuie uitati eroii: Ioan Sabău, Cristian Bucur și Leontina Bânciu, trei martiri ai județului , care s-au jertfit pentru libertate în decembrie 1989, insa nu la Bistrita, ci in alte locuri din tara.

  • Asai d-le subprefect,si de atunci doar de ,,privilegii” va-ti bucurat si d-voastra si multi altii,pacat de tara si de cei care au muncit din greu,sau au murit prin puscarii,sau in ,,rivolutie”ca doar unii sa se bucure dePRIVILEGII iar altii de PRIVATIUNI. PAREREA MEA

  • Nea IONE ; pot sa va spun ca gresiti. Nu iL cunoasteti pe ( OMUL) OVIDIU FRENT. Domnia sa este acel bistritean de mare eleganta si valoare pt. orasul in care traieste .

  • Daca ne spune si ce a fost tatal lui ,atunci il credem pe cuvant .
    Dar daca tatal a facut parte din structurile securiste ale lui Ceausescu , atunci …… Ce facem ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS