Actualitate Recomandări

Transilvania Broker de Asigurare SA Bistrița va împărți dividende de 3,8 milioane de lei

Transilvania Broker de Asigurare SA, companie cu sediul la Bistrița, are de repartizat un profit în valoare de 4.639.774 lei aferent anului 2019. Potrivit unui anunț al companiei, acționarii vor primi dividende de 3,8 milioane de lei, dividendul brut/acțiune propus fiind de 1,52 lei, mai mare față de anul precedent când era de 1,28 de lei/acțiune.

Transilvania Broker de Asigurare SA a încheiat al treilea an consecutiv de creștere a profitului și marjei profitului.


”Rezultatul net pozitiv raportat pentru exercițiul financiar 2019 în valoare de 4.639,8 mii lei, cu 17,2% mai mare decât în exercițiul anterior și cu 52,04% mai mare decât în anul 2016, a fost susținut de dinamica pozitivă a celorlalți indicatori principali ai performanței financiare, precum volumul primelor intermediate, veniturile din activitatea de distribuție de asigurări, care depășesc, și anul acesta, nivelurile bugetate. Eficientizarea activității a ridicat, de asemenea, marja profitului de la 4,88%, în 2016, la 6,58% în 2019”, se arată în raportul semnat de directorul general Dan Niculae.

Veniturile din activitatea de brokeraj, element care se identifică cu cifra de afaceri netă și reprezintă 99,88% din totalul veniturilor din exploatare, au crescut cu 13,7% față de anul anterior, pe fondul creșterii volumului de prime intermediate de la 355.010,6 mii lei, la 396.600,7 mii lei (+11,7%).

Comisionul mediu calculat ca raport între valoarea primelor intermediate și valoarea veniturilor din activitatea de brokeraj, s-a majorat de la 17,5%, în anul 2018, la 17,8% pentru anul 2019. Cheltuielile de exploatare au crescut într-un ritm sensibil mai lent decât cel al veniturilor (+13,5%), evoluție care a condus la un rezultat brut din exploatare de 5.407,3 mii lei, cu 16% mai mare față de perioada de referință și la o marjă brută de 7,67%, superioară celei calculate pentru rezultatul aferent anului 2018 (7,5%).

Pe fondul diminuării altor categorii de cheltuieli de exploatare, cheltuielile cu comisioanelor acordate asistenților în brokeraj au crescut într-un ritm ușor mai mare decât rata de creștere a veniturilor din activitatea de intermediere (+2 p.p.) în condițiile păstrării ritmului de creștere a profitului.

În categoria „cheltuielilor cu servicii prestate de terți”, ponderea cea mai importantă revine cheltuielilor pentru protocol, reclamă și publicitate (26,2%), a căror valoare a crescut cu 35% față de exercițiul precedent, reflectând atenția acordată promovării serviciilor Transilvania Broker la nivelul clientului final dar și consolidării parteneriatelor strategice ale Emitentului.

Diminuarea cheltuielilor cu servicii prestate de terți (-331,2 mii lei), pe fondul finalizării unor proiecte de dezvoltare IT și aducerea la valoarea nulă a cheltuielilor cu deprecierea creanțelor debitori diverși au contribuit la o rată de creștere a cheltuielilor totale din exploatare sensibil mai mică decât a veniturilor.

Valoarea sponsorizărilor către proiectele social-educaționale susținute de către Transilvania Broker a crescut, de asemenea, cu 57,5% în anul 2019 față de anul de referință 2018.

Veniturile și cheltuielile financiare, care reprezintă venituri și, respectiv, cheltuieli privind dobânzile, au generat un rezultat financiar negativ, de (-33,7 mii) lei. Profitul brut în valoare de 5.373,5 mii lei, ajustat cu impozitul pe profit de 733,8 mii lei a determinat un rezultat net pozitiv în valoare de 4.639,8 mii lei, cu 17,2% mai mare decât cel raportat la 31.12.2018.

1 comentariu

  • O vorbă spune că “după șapte ani buni vin șapte ani de foamete.”.
    Economia duduie, cotatiile la bursă cresc timp de 7 ani (+/-1 an) și după 7 ani vine recesiunea.
    Cine va veni următoarea recesiune ? In 2027-2030.

    Anul aceste va fi un an foarte slab, probabil că cifra de afaceri a Transilvania Broker va scădea cu 20%..
    Oamenii nu mai calatoresc in dtrainatate, nu su nevoie de Asigurare de calatoriei.
    Isi pierd locul de munca de la 1 iurie – renunta la asigurarea lovuintei.
    – unii ivor avea salariile diminuate, vor casa rabla de mașină in care circulau până acum și evident că nu vor mai plăti nici asigurare RCA și Casco.

    Am scris același lucru și in cazul Teraplast și Comelf.
    Cred că firmele care plătesc dividende “in anul de groază 2020” vor avea probleme cu lichiditatea in a doua jumătate a anului.
    Ar fi păcat să dea faliment pt ca au aruncat cu banii in dreapta și in stânga acordând dividende.
    M aștept ca in orice moment sa aud ca Tarom, da afara 50% dintre angajați.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS