Actualitate

Gala profesorilor voluntari: flori, diplome şi plachete pentru dascălii de ”excelentă calitate” (FOTO)

Primăria Bistriţa i-a premiat pe cei 13 profesori care au făcut voluntariat la Centrul Comunitar pentru Tineret Bistriţa. Primarul Ovidiu Creţu şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără au fost cei care le-au strâns mâna şi le-au mulţumit pentru devotamentul şi dăruirea de care au dat dovadă.

În cadrul Galei profesorilor voluntari 2014, găzduită, ca de obicei, de saloanele Restaurantului „Coroana de Aur”, au fost premiaţi Marianne Csakli de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa care a predat germană pentru începători, Violeta Păştean de la Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului care i-a învăţat economie pe elevii claselor a XII-a, dar şi Luminiţa Cristuş – fost profesor la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, în prezent cadru didactic la Cluj, care a predat matematică elevilor de gimnaziu.

Trei profesoare de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa: Niculina Dedean, Luminiţa Siman – ambele de română, şi Iuliana Paşca – matematică au primit mulţumiri speciale din partea reprezentanţilor Primăriei Bistriţa pentru că, fără nicio altă recompensă decât mulţumirea sufletească, i-au ajutat pe elevii de clasa a XII-a să aprofundeze materiile de bacalaureat şi în anul şcolar trecut.

Acelaşi lucru l-au făcut şi trei cadre didactice devotate de la Colegiul Tehnic „Infoel”: Cristina Rusu, profesoară de geografie, Mihaela Mihăştean – matematică şi Iuliana Matean, specializată în traininguri, toate trei voluntare de lungă durată la Centrul Comunitar pentru Tineret.

Mulţumiri speciale au mai primit Corina Moldovan de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” care a predat română elevilor de clasa a VIII-a, Laurenţiu Hofnar de la Emi Corporation care s-a străduit să-i facă pe elevi să iubească filosofia, dar şi Natalie Bridges de la Fundaţia Inocenţi, un alergător de cursă lungă în materie de voluntariat, care a continuat să predea engleza elevilor bistriţeni.

Profesorul cu cea mai lungă activitate la Centrul Comunitar pentru Tineret, de zece ani, Daniela Macarie (foto stânga), de la Colegiul Naţional „Andrei Daniela MacarieMureşanu” Bistriţa, cea care a contribuit la reuşita multor elevi la probele de română ale examenului de bacalaureat, a fost răsplătită şi cu multe aplauze de directorii de şcoli prezenţi în sală.

Primarul Ovidiu Creţu: „Voluntariatul este un lucru pe care încercăm să-l redescoperim. El e practicat mult în ţările dezvoltate, cele care nu au avut o sincopă ca şi în cazul nostru, sincopă care ne-a obişnuit cu o muncă voluntară forţată, iar voluntariatul nu era voluntar, ci obligatoriu. De aceea, există reţineri din acest punct de vedere, iar dumneavoastră sunteţi excepţiile care probează regula. Da, există şi la noi oameni care doresc să se dedice unora care au nevoi mai speciale fără să aştepte răsplată. Cei mai mulţi copii care vin la Centrul pentru Tineret vin de dragul dumneavoastră, desigur, pentru că, dacă nu ar exista compatibilităţi de ambele părţi, desigur că nu s-ar face nimic. Eu vă mulţumesc pentru acest spirit”.

Inspectorul general Camelia Tabără: „Mulţumesc pentru activitatea susţinută, frumoasă şi eficientă în cele mai multe cazuri pe care o practicaţi la Centrul Comunitar. Mulţi dintre noi avem disponibilitate din când în când pentru o faptă bună, dar sunt şi oameni care se angajează în mod constant într-o astfel de activitate şi eu ştiu că asta nu e puţin. Să lucrezi cu copii care vin din şcoli diferite, au parcurs materia în ritm diferit şi cumva să-i armonizezi nu e lucru puţin, să lucrezi cu copii pe care îi aşteaptă presiunea unui examen şi cumva să preiei din această responsabilitate şi tu nu e lucru puţin. Peste toate sunt profesori de excelentă calitate care fac această activitate şi eu vreau să vă mulţumesc din suflet. Simbolic, cu ajutorul Casei Corpului Didactic vă recunoaştem activitatea printr-o adeverinţă care poate cândva, la o gradaţie de merit sau într-un dosar personal, aduce câteva puncte. Până atunci, felicitări şi vă mulţumim din suflet tuturor”.

CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA GALĂ.

profesori voluntari 2 profesori voluntari 3 profesori voluntari 4 profesori voluntari 5

3 comentarii

  • Felicitari tuturor profesorilor care considera ca timpul lor merita impartasit cu oameniii care necesita ajutor. Este un gest nobil si demn de respect!

  • degeaba…..elita :-)) eu iam avut de profesori si nu au stiut sa ma invete ceva legat de viata reala…le place sa primeasca flori si aplauze diplome si onorii …dar realitatea este ca am pierdut vremea de pe a 9 a pana pe a 12 a cu lucruri care azi nu mai is bune decat intrun cos de gunoi. la ora de romana era mereu crizata si face impresii ca stie cate si mai cate comentarii pe care ia lio memorat in facultate … eu mam realizat fara scoala multa si fara bacalaureatu luat. mi se tot spunea la scoala ca fara bac nu poti face nimica etc…de parca bacu asta ar fii Dumnezeu … timpu pierdut il scoala il regret … mai bine munceam la ceva decat sa bat campii cu profa de romana si in final tot ea era aia care avea dreptate… sigur pana trecea ora avea ea dreptate dupa era viata reala unde avea dreptate cel care vedea lucrurile realist…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.